Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 93

Tema: koliko mjesecno trosite za hranu

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno koliko mjesecno trosite za hranu

Ponukana razgovorom sa prijateljicama koje su mi rekle da trose izmedju 500-800 Euro za hranu, ja odlucila da provjerim stanje u nasoj kuci, jer nikad nisam imala predstavu o kojoj se cifri radi.

citav Januar sam ostavljala racune iz trgovine kako bih skontala koliko mjesecno trosimo za hranu i rezultat je ispao oko 350 Euro.
    Mislila sam da mnogo vise trosimo. Jos sam u to uracunala i djeciju hranu.
    A kuhamo svaki dan.

Dobro, mi zivimo u Austriji, pa ce mozda nekome izgledati previse.

Ako moderator smatra da ova teme ne ide na Recepte, nek prebaci

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nisam nikada stavljala račune na hrpu pa da znam barem približno točan iznos, ali onako "odokativno" cca 2000kn. Nas je dvoje (MD i ja), prilično fino se hranimo i nimalo nema štednje na hrani. Papamo prilično puno ribe, sigurno 3x tjedno, a samo na to ode otprilike 150kn/tjedno - ovisno koju ribu jedemo, nekad više, nekad manje.
    Baš si me zaintrigirala ovim, baš ću od slijedećeg mjeseca probati malo račune skupljati, znatiželje radi.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mozda sam temu trebala postavit na 4 kuta naseg doma???

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Koliko je 2000 Kuna?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

cca 270€

ja ti ne mogu odgovoriti na ovo pitanje jer ne znam što se podrazumijeva pod hranu: obroci ili obroci+slatkiši (dnevno pojedem barem dviječokolade) :/

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    cca 270€

ja ti ne mogu odgovoriti na ovo pitanje jer ne znam što se podrazumijeva pod hranu: obroci ili obroci+slatkiši (dnevno pojedem barem dviječokolade) :/
    Sve potrepstine za kucu.
    Mene je malo iznenadilo jer sam tu uracunala i deterdzente, sampone, kupke, slatkise...
    Dobro, mi sampone kupujemo na hrpe, tako da nam dugo traju.
    Doduse, kupamo se svaki dan

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mi mjesečno na hranu i kućne potrepštine trošimo između 3200kn i 4000kn .

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Uh, nas je 4 kom , i ne možemo se niti jedan mjesec svesti ispod 4000 . ( plus struja, voda, grijanje, telefon, benzin )

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, na sve kućne potrepštine - znači dućan + DM, tu onda ide i Leina hrana, pelene itd. - dućan od 2000-4000 kn, zavisi koliko se zaigramo, DM oko 1500, plac svaki tjedan oko 150 kn i još meso koje mi kupuje mama - pa, oko 500 kn mjesečno. Znači od oko 4.500 do 6.500 mjesečno.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

E, sad, situacija je malo drugačija ako se uključuju sve kućne potrepštine, cifra je, u tom slučaju, ipak "malčice" viša.
    Sa slatkim i kojekakvim grickalicama nemam problema tj. kupujem ih, ali ne za sebe nego za goste, ali poslije finog ručka ne popiti čašu vina... Meni je to poseban gušt, kao i MD. A da ne kažem kada petkom/subotom nas dvoje laganini pa ode cijele butelja... A butelje (barem dobre (meni dobre!)) su oko 60-70-80kn pa tko hoće neka množi...
    Hm, a da sve ovo obrišem - tko zna kakav sam sad alkos ispala?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Joj i mi volimo popiti dobru butelju vina, ali ne baš svaki petak i subotu

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja i muz za novu godinu jedva popili po casu piva.
    Mi smo pravi antialkoholicari

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa ne pijemo mi SVAKI petak i subotu!! Nekad je to i srijeda, npr. Šala-mala
    Htjedoh reći da nisam uključivala u troškove hrane ni higijenske potrepštine ni npr. cugu. A svašta je ispalo...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

previše.

oko 5000. a uopće nema neke egzotike.
    morat ću i ja sad malo početi zbrajati... :/

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

max 1000kn s kruhom i mlijekom

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj brane prvotno napisa
    daj molim te recept za to! Kako Vam samo uspije?

Mi trošimo oko 2.500,00 kn i ne kupujemo ništa ekstra. Doduše, mi živimo u najskupljem djelu Lijepe naše :/

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja uopće ne znam, ni približno.
    Baš ću probati pozbrajati jedan mjesec.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

oko 2500 kn

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Pliska prvotno napisa
    daj molim te recept za to! Kako Vam samo uspije?

Mi trošimo oko 2.500,00 kn i ne kupujemo ništa ekstra. Doduše, mi živimo u najskupljem djelu Lijepe naše :/
    svaki mjesec za cca 700kn kupimo sve potrepštine i za frižider i za kuhanje i čišćenje...sve...ne kupujem razvikano već provjereno...ako je neka no name mrka i jeftina je...jedan mjesec probam, pa drugi ako mi se dobro pokazalo opet i sve tako...

a za ostatak love...300kn kupujemo kruh i mlijeko do kraja mjeseca

tu nisu ubrojene pelene i maramice za Luku...to nam dođe cca 300kn mjesečno

tu itamo si dopustimo koji luksuz od čokoladice ili slatkiša nekog...ali kad se živi od 5500 mjesečno moraš dva puta svaku kunu prevrnut da bi znao kako i šta

i da vam odmah kažem...niti smo čega željni, ne oskudjevamo u nićemu, ne žudimo za nićim, imamo svega sasvim dovoljno :D

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za hranu plus sve kućne potrepštine - minimalno 3000 kn mjesečno, vjerujem da često i puno više potrošimo :/

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svaki mjesec za cca 700kn kupimo sve potrepštine i za frižider i za kuhanje i čišćenje....300kn kupujemo kruh i mlijeko do kraja mjeseca
    ja i dalje ne kužim, daj nam objasni kako, stavi nam neku računicu ili nešto.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

kod nas to izgleda ovako 2000 kn za hranu
    deterđente, kozmetiku i ostalo posebno kupujem (tu cifru bi najrađe zaboravila), osim toga tu ne ubrajam izlaske, potrepštine za Lucu, benzin, odjeću, obuću, rođendane, ma milijun stvari koje trebamo i čini mi se da lipo živimo, u ničemu ne oskudijevamo, ali se ni ne razbacujemo..
    je doduše, ne kupujemo slatkiše (a isto ih je puna kuća), coca-colu i sl. sr---, ne doručkujemo u kući (osim vikendom), često ručamo vani..ma kad sve zbrojim, potrošim pun kufer i osamsto

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ajde i meni kao Lutonjici lijepo popis vašeg tjednog špeceraja. Ja odem u dućan i nikad ispod 200 kn... dosta trošimo na meso, MM voli salame (a ja bih komotno mogla i bez toga) - to nam je velika stavka.

Uopće ne kupujemo gazirane sokove, najviše volimo vodu...

Ma, ne kužim.

Ajd, brane, budi dobra i pomozi nama rastrošnima!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e fali ti voće, povrće, sir, vrhnje, meso ili sl.
    šta ne nabavljate to isto sedmično barem dvaput?

ja mislim da je neki prosjek potrošnje za hranu stotinjak kuna dnevno, a uključuje: kruh, mlijeko i mlječne proizvode, meso, ribe, voće, povrće, tijestenine, riža, zamrznute proizvode, pokoji slatkiš ili potrepštine za kolače, ulje, šećer, brašno, deterdžente i sl. bedarije.
    što još?

to je nekih 3000kn mjesečno.

ovdje naravno ne mislim na one koji imaju svoje voće, povrće, svinje, kobasice, jaja, kokoši, sireve i tralala ili još bolje vuku sve od roditelja, nego jadno i mizerno ful urbano građanstvo.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sveukupno za hranu (znaci voce, povrce, meso, riba, sokovi, poneki slatkisi, kruh, tjestenina, itd.), cca 300 Eura mjesecno (Italija).

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa
    Sveukupno za hranu (znaci voce, povrce, meso, riba, sokovi, poneki slatkisi, kruh, tjestenina, itd.), cca 300 Eura mjesecno (Italija).
    Naravno, mlijeko i mlijecni proizvodi takodjer.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Radila sam dvije godine u Makedoniji gdje je prosječna plaća bila oko 250-300 eura i ljudi su s tim živjeli(normalno ili ne ne znam) MM i ja smo na raspolaganju imali stan od firme(plaćali su nam najam) plaćene ražije i trošili samo 5 puta više od prosječne Makedonske plaće i ja sam se uvijek pitala na šta.Mjesec dana sam skupljala račune i shvatila da preko 50% toga su bile gluposti.Svejedno se do kraja nisam opametila :/ Nažalost ni do danas.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Za hranu i sve kućne potrpštine trošimo između 4000 i 4500 kn. U to ne ulaze režije, kredit, benzin, cigarete i odjeća/obuća i sl.

Po mojoj računici trebalo bi nam biti dosta 100 kn dnevno ali nikada nam to ne uspije.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo nedavno počeli voditi evidenciju, pa ću se uskoro vratiti na ovaj topic (ako za koji tjedan još bude živ) i napisati koliko trošimo.

Cijene vrijede za Austriju (Beč).

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ni ja ne znam koliko točno. Znam samo da mi odlazak u dućan ne prođe bez 200-300 kn. Počet ću skupljat račune
    Brane, ti si genije

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prosječna potrošnja - nekada ima nečega više, nekada nema uopće ...:
    hrana i piće - 1500 (ništa ekstra)
    auto-benzin (2) - 1200
    kozmetika i čišćenje - 400
    pokloni - 400
    tehnika (popravci, dijelovi..) - 500
    režije (komunalije, vrtić, telefon...) 1700
    uređenje/ostale kućne potrepštvine i sl. - 500
    usluge (liječnici, zubari, kozmetičari, masaže, frizeri, videoteka...) - 700
    i naravno krediti/štedionice i sl. 6000

ima još i obuće i odjeće; knjige/novine; sport; putovanja; izlasci (kava, pizza, kino - iako niti sama ne znam kada smo bili zadnji put)...

popravci auta, servisi, osiguranja, kazne, porezi, tramvaj i sl. - uvijek se nešto nađe kao dodatan trošak

pa vi zbrajajte...
    dovoljno i previše da sve više i više upadamo u crni minus ... što će biti kada krenem na porodiljni ... nemam pojma ...

iako pratimo potrošnju svaki mjesec, nastojimo biti racionalni, ali očito je negdje crna rupa i ne znamo kako ne trošiti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za hranu i detergente bar 4000 , i nemam osjećaj da unečemu pretjerujemo

svaki dan kilo voća 10 kn ( prosjek)
    kruh 10 kn
    2 mlijeka 10 kn
    pola kila mesa 30 kn
    a di je još povrće , jogurti , pahuljice , tjestenina , začini , ulje, namazi,
    sirevi , naresci , voda i sokovi....
    alkohol , kavu i cigarete ne trošimo

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure moje sve je moguće

1000kn hrana
    1500kn podstanarstvo
    1500kn računi
    300kn benzin
    200kn rata na dinersu
    400kn maramice + pelene + kremice (djeca mi imaju stravično osjetljivu kožu)

muž nešto treba i pojest na poslu zar ne? i tu ode nešto novaca, to je bar 20kn svaki dan
    djeci uvijek nešto zatreba, znate i same
    uvijek nešto i doma zatreba dok se kuha...a tu i tamo treba nešto i voća uzet...moja djeca na moju veliku žalsot ne vole voće tako da ih na prevaru navućem samo na banane i tu i tamo na jabuku ovog mlađeg...

i eto...sve se može cure moje...

kad znate točno s koliko raspolažete toliko ćete i potrošiti
    ako znate da nemate limit za kupnju kupit ćete i više nego trebate UVIJEK!!!
    ali ako znate da vam je mjesečni limit za hranu 1200kn maximalno e onda nećete pretjerivati, ne kažem da vi pretjerujete ali kad imaš novaca uvijek ćeš ići za tim: a mogla sam malo ovoga, a moglo bi mi faliti ono....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uf, dosta love potrosimo, nisam nikad racunala ali znam otprilike. Oko 600-700 eura ( Svedska- hrana im je jako skupa i nije bas neki kvalitet- bar za moj ukus, ali sta se moze :/ )

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

na hranu oko 400-500 CHF (oko 2000 - 2500 kn).
    luki kupujem sve organskog podrijetla a nama ne jer bi nam bilo pre skupo.
    vani ne jedemo skoro nikad (ovdje je najjeftinija pizza - funghi,npr. 16chf sto je 77 kn, grrrr). ne jedemo bas slatkise. nemamo osjecaj da nam nesto fali ali nemamo niti osjecaj da jedemo same delicije (sto se cijena namirnica tice, ne samog kuhanja ) ja ne jedem meso ali mm da i to je ovdje dosta skupo.posebno voli plodove mora koji su isto skupi, no mozemo mu ih priustiti nekoliko puta tjedno.

pelene oko 50 CHF (oko 250kn) - ne koristimo vlazne maramice osim u iznimnim prilikama koje ne utjecu znatno na budzet

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mi puno trošimo,koliko god imali sve potrošimo,a na hranu sigurno 2000 kn.a možda i više, pokušala sam voditi evidenciju trošenja ali mi baš ne ide.
    do prije par mj.smo imali kredit 1600 kn i mislili smo da kada ga više ne budemo imali da ćemo nešta uštediti ali ode i tih 1600 kn.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Brane,

moram ovdje nešto nadodati - nadam se da se nećeš ljutiti

Sjećam se jednog topica gdje si objašnjavala kako vama paket wc papira (8 rola) traje mjesec ili dva, nisam sigurna, ali mislim da je čak bilo dva.

Pokušala sam pratiti i nama jedan paket traje maksimum 20 dana - i s tim da smo na poslu ili van kuće od 7 do 17-19 sati - znači trošimo ga na nečiji tuđi račun , ali opet ovaj kućni odeeeee

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa
    Sjećam se jednog topica gdje si objašnjavala kako vama paket wc papira (8 rola) traje mjesec ili dva, nisam sigurna, ali mislim da je čak bilo dva.
    :shock: Nama ode rola na dan, a samo nas je dvoje. Možda nešto krivo radimo? :?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni rola wc papira služi i za usputno brisanje nosića, wc daske, ... ma, max.traje 2-3 dana i gotovo.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Brane,

moram ovdje nešto nadodati - nadam se da se nećeš ljutiti

Pokušala sam pratiti i nama jedan paket traje maksimum 20 dana - i s tim da smo na poslu ili van kuće od 7 do 17-19 sati - znači trošimo ga na nečiji tuđi račun , ali opet ovaj kućni odeeeee
    hm...pomiješala si me s nekim...definitivno jer meni zna jedan dan biti jedna rola jer kad se moj Tino dočepa papira to definitivno ne može trajati...

možda iz nekog konteksta izvučeno...ali 99,9% sam sigurna da ja to nisam rekla :?

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Meni rola wc papira služi i za usputno brisanje nosića, wc daske, ... ma, max.traje 2-3 dana i gotovo.
    evo ovako....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možda iz nekog konteksta izvučeno...ali 99,9% sam sigurna da ja to nisam rekla :?
    žao mi je

no svejedno - netko je to pričao i meni dan-danas nije jasno kako uspijevaju ...

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema problema...evo trenutno smo bez wc papira jer nismo pazili i čitav dan je Tino trčao na wc i nos brisao wc pairom ne znajući da je to zadnja rola doma

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja do sad nisam vodila evidenciju, zato jer me strah kaj bi mogla vidjeti . Na hranu i kućne potrepštine nam ode po mojoj procjeni oko 2000 kuna mjesečno, s tim da moja mama ima voćarnu pa smo što se tiče voća i povrća mirni, starci od MM daju povremeno mesine i jaja,... Uglavnom, hrana mi je manja stavka od detergenata, trenutno imam jedno 7 omekšivača za veš. Na raznorazne šampone, praškove i slično sam bolesna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

žao mi je

no svejedno - netko je to pričao i meni dan-danas nije jasno kako uspijevaju ...
    nije pričala brane nego jedna druga forumašica
    al je ne želim sad prozivati

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo nekih godinu dana zapisivali svu potrošnju u jednu tabelu (dućan, režije, lijekovi, osiguranja, izlasci) sve - baš sve. I ispalo je da mjesečno trošimo od 6000-8000 kuna, od toga oko 3000 na hranu :shock: :shock: :shock:

Ja uopće ne znam od kud nam ti novci :/

I to je bilo kad smo imali 1 i 2 djece, a sad se bojim uopće računati.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

cca 2000 kn

Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

oko 2500 mjesečno

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mi smo počeli zapisivati (tj. MM) krajem prošle godine i ustanovili smo da trošimo par tisuća više nego što zaradimo :shock:
    A sad se pokušavamo protegnuti koliko nam je pokrivač dug, s naglaskom na pokušavamo. Uspjeva nam samo kad ja zapišem što treba a MM obavi shoping

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Do prije par mjeseci sam si i ja zapisivala, i to bi ispalo oko 4500 kn mjesečno (sve- režije, hrana, potrepštine, benzin, gluposti, itd).
    Što se tiče hrane, jednom mjesečno bi obavili veliki diskontni šoping za cijeli mjesec i potrošili 600-700 kn.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •