Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Dodatna injekcija Rh-imuno globulina- DA/NE???

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Sara Lala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno Dodatna injekcija Rh-imuno globulina- DA/NE???

Pozdrav mame!

Ukratko-imam RH 0 neg krvnu grupu, a MM 0 poz. Ginkeologica nam je rekla da uz obaveznu injekciju Rh-imuno globulina koja se daje u roku 72 sata od poroda, praksa od 2000. godine preporuča injekciju Rh-imuno globulina i 3 mjeseca prije poroda (koja ne ide na teret ministarstva, već moraš kupiti u ljekarnama-trenutna mu je cijena oko 800,00 kuna).

Obzirom da je bila nestašica istog, lijek je bio dostupan samo u ZG-u a zahtjeva poseban transport u hladnjaku pa sam pitala ginekologicu možemo li muž i ja sami otići po lijek, donijeti ga u frižideru i doći k njoj da mi da injekciju, na što mi je odgovorila: da nema potrebe da sad putujem i zezam se toliko oko toga, da i ako ne dobijem injekciju-nema veze!

Odlučila sam onda pitati privatnu ginekologicu za mišljenje, a ona mi je rekla da NEMA potrebe za tom dodatnom injekcijom 3 mjeseca prije. I sad šta napraviti???

Molim vas Rode za pomoć, iskustva ili savjete, jer mi više ne znamo šta misliti, a injekciju bi trebala (ako odlučimo) primiti slijedeći tjedan...

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja sam isto negativka - muž pozitivan - nitko mi moram priznati nije ni spomenuo ovu injekciju koja se daje 3 mjeseca prije - a bila sam često nadzirana, redovito radila testove senzibilizacije, blizanačka trudnoća, skoro 2 mj.pred porod ležala u Petrovoj.
    Nakon što su cure rođene - izvađena im je krvna grupa - obje su negativne i ja nisam ni primila Rogham nakon poroda.

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Hm...ja sam mislila da je to standardna procedura i u Hr. Ja naime živim vani, vadila sam krv u 9om tjednu trudnoće, ja sam 0 negativna krvna grupa zbog čega mi je rečeno da ponavljamo vađenje krvi u 25om tjednu i ako se vidi da sam počela stvarati antitijela, dat će mi tu injekciju.

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj dagnja prvotno napisa Vidi poruku
    Hm...ja sam mislila da je to standardna procedura i u Hr. Ja naime živim vani, vadila sam krv u 9om tjednu trudnoće, ja sam 0 negativna krvna grupa zbog čega mi je rečeno da ponavljamo vađenje krvi u 25om tjednu i ako se vidi da sam počela stvarati antitijela, dat će mi tu injekciju.
    tak je i kod nas ako ima indikacija daje se. samo ako ti treba.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam čitala da je to vani praksa, ta inekcija u 28.tt međutim, nisam je dobila.
    jako je važno da redovno kontroliraš krv, senzibilizaciju. ako je to ok, nema frke.
    meni je čak pisalo da moram ponoviti taj test 6 mjeseci nakon poroda ali mi ginićka nije htjela dati uputnicu. kao, neću ja više rađati...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ni ja nisam dobila u trudnoci, niti mi je tko nudio, samo se ide na testove u 6. i 8. mjesecu trudnoce. poslije poroda sam dobila.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I ja ovako kao mikka.

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

nisam ni ja dobila Rogham u trudnoći, samo sam radila testove, a beba je negativna tako da nisam ga dobila ni nakon poroda

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moje je dijete skoro umrlo od komplikacija nastalih zbog imunizacije jer je doktor propustio napraviti pretragu u 25 tt, pa je učinjena u 29 tt i skoro je bilo prekasno. pretpostavljam si da bi nas ta injekcija spasila mnogih komplikacija i prijevremenog poroda. s druge strane, meni to nije bila prva trudnoća, izgubila sam jednu bebu u 9 tt i dobila rogham iako su tvrdili da nije potreban nakon tako kratke trudnoće. da li je ta injekcija doprinjela ili pomogla pri sljedećoj trudnoći nikad neću saznati. također, imam u obitelji povijest imunoloških bolesti pa je i to jedna velika nepoznanica. ja nisam bila dovoljno informirana, inače bih vjerojatno sama ukazala doktoru na to da je zaboravio pretragu. i sad iz ove perspektive vjerojatno bih napravila sve da dođem do te injekcije. ono što mene brine u tvojoj priči je to kako većina doktora olako prelaze preko tog problema, a moje dijete nije bilo jedino na odjelu koje je prijevremeno rođeno kao posljedica imunizacije. na tvom mjestu bih si vjerojatno nabavila rogham. pa ako se može čuvati u frižideru i nije neophodan tijekom trudnoće, ako je beba + krvne grupe iskoristiti ćeš ga nakon poroda. ako imaš još pitanja javi se na pp!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •