Pozdrav mame!
Ukratko-imam RH 0 neg krvnu grupu, a MM 0 poz. Ginkeologica nam je rekla da uz obaveznu injekciju Rh-imuno globulina koja se daje u roku 72 sata od poroda, praksa od 2000. godine preporuča injekciju Rh-imuno globulina i 3 mjeseca prije poroda (koja ne ide na teret ministarstva, već moraš kupiti u ljekarnama-trenutna mu je cijena oko 800,00 kuna).
Obzirom da je bila nestašica istog, lijek je bio dostupan samo u ZG-u a zahtjeva poseban transport u hladnjaku pa sam pitala ginekologicu možemo li muž i ja sami otići po lijek, donijeti ga u frižideru i doći k njoj da mi da injekciju, na što mi je odgovorila: da nema potrebe da sad putujem i zezam se toliko oko toga, da i ako ne dobijem injekciju-nema veze!![]()
Odlučila sam onda pitati privatnu ginekologicu za mišljenje, a ona mi je rekla da NEMA potrebe za tom dodatnom injekcijom 3 mjeseca prije. I sad šta napraviti???
Molim vas Rode za pomoć, iskustva ili savjete, jer mi više ne znamo šta misliti, a injekciju bi trebala (ako odlučimo) primiti slijedeći tjedan...