Upravo sam odgledala film. Knjigu još nisam pročitala.

Što da kažem? Težak film. Nadam se da je dobar dio fikcija. Nažalost, znam i da je dobar dio istina.

Bilo nas je šest u dvorani- pet žena, jedan muškarac i nakon što su se svjetla upalila pogledali smo se međusobno, ovako , nepoznati jedni drugima, morali smo komentirati, i pitali jedni druge: zar ima takvih liječnika? Zar tako može biti? Ili je to ipak malo bolesna mašta?

On, ginekolog, je za novac spreman na sve. Za veliki novac. Malo se bori sa savješću, malo si pomogne drogama da prevlada zlo koje radi, ali ipak napravi i ono što kaže da neće.

Nije samo glavni lik takav. I ostalima su novac i titula bitni. I policajci su prikazani podmitljivi.
Pa borbe pasa ( na kraju piše da ni jedan pas nije ozlijeđen pri snimanju filma), pa trgovina ženama, pa cajke, klađenje, alkohol. I seks, ne može bez toga. U noćnoj smjeni.

Glavni lik je vegetarijanac, kao zdrav život, a s druge strane, mesari žene.

No, glumci su dobri, Rene Bitorajac odličan, scene na nivou, realistične. Preporučam zatvoriti oči kad kliještima radi AB u 17.tjednu.

Čekam još pokoje mišljenje.
( I sad tek vidim da sam fulala slovo u naslovu i napisala vegeterijanac umjesto vegetarijanac)