A moj obavezno traži pauzu od bar tjedan dana.
A moj obavezno traži pauzu od bar tjedan dana.
evo da prijavim da sam vadila feritin ponovo i nakon samo 8 dana pijenja ferrum lek 2x1
feritin je skocio sa 10 na 20 a zeljezo ostalo isto
nije isti laborat. ali jesu ref. vrijednosti
bitno je da raste![]()
Posljednje uređivanje od crvenkapica77 : 04.11.2013. at 14:40
Super crvenkapice, a reci mi jel taj ferrum lek ide na recept ili? I da li si radila pauzu nakon tog osmog dana pijenja i vađenja krvi i ako jesi koliku?
nisam pravila pauzu jer mi dr. Vida rekla bez pauze, kontroliram opet kad bude mjesec dana od ferrum lek
ferrum lek ide na recept , heferol mi ipak ne treba jer mi je zeljezo ok
uzimam sa vitamin c i nemam nikakvih problema , ni sa zatvorom
ujutro uzmem 1,5- 2h prije dorucka, i navecer oko 2h poslije vecere
Ja isto ne kuzim
Meni u labu (privatnom, dakle, placala sam) nisu htjeli vaditi feritin, jer nisam imala dovoljnu pauzu
I svugdje su mi rekli da treba bar 3 mjeseca uzimanja dodatka kako bi se vidio neki rezultat
Al nisam bila kod hematologa, to su mi rekli dr.opce pr., ginicka i pedijatrica (malena mi je lagano anemicna) tako da ne znam...
to sto ti je zeljezo OK ne znaci da ti je rezerva dobra.
pogledaj malo ovaj link
http://labtestsonline.org/understand...ritin/tab/test
moj Fe, Hb i eritrociti su bili ok, a ferritin 20. pa sam dobila cak jednu infuziju zeljeza.
sve jasno ali tako geneticarka kaze,
a meni ocito feritin raste i sa ferrum lek,
sad sta bi bilo da napravim pauzu , vjerovatno bi rezultat bio drugaciji , ne znam....
mislila je valjda da mi jaca doza ne treba od ferruma
Evo da javim ovdje da sam na feritin 20 dobila terapiju heferol 1x1, pa nakon 2 mjeseca kontrola. Dr-a rekla da fe mora biti 50 za postupak.
Ja ipak presla na Heferol i moram priznati da mi super, nema problema sa probavom
sara, moj feritin je bio 32 cini mi se, moram provjeriti
mpo-vac reko da je ok i eto sve 5
ja osobno ne bih odgadjala postupak zbog feritina 20....
Cure,jel mi može netko poslat broj od centralnog laba iz Splita? Nemam nalaz u sebe...
sara, moj je bio ispod 20... sve je bilo ok.
kakvo ti je željezo?
sara neces valjda cekat da dođe do 50 ?
evo moj slucaj
feritin 10 , 2x1 ferum lek za 10 dana feritin 20
, i dalje ferum lek 2x1 i 2tj poslije feritin 17 , svasta ......meni pada ....
mozda zato jer sam promjenila vitamin c , prije koristila bio-c 500 a sad neki jeftini iz dm , tko zna...pijem i dalje ferum lek i idem u postupak sa tim 17 ....
meni geneticarka nije dala heferol jer mi je zeljezo ok ....
ako netko zna zasto feritin pada ?
Ma ne pada, to ti je bio lažan nalaz.
Ne može on tako naglo niti rasti niti padati.
crvenkapice, to je trenutno stanje. da svaki dan vadiš krv, vrijednosti bi se mijenjale. tvoj skok feritina u tako kratkom vremenu je bio poprilično nerealan i vjerovatno je negdje bila greška.
Mojca željezo mi je 19, to je dobro.
Crvenkapice, neću čekat do 50 naravno, al svakako u postupak idem tek iza N. god. jer oni na Firule ne rade od 23.12. pa do iza N. god, a meni bi punkcija/transfer taman padali oko Božića.
crvenkapice, a zasto tako cesto vadis?
meni su rekli da treba vremena da se zalihe popune, mislim koja 3 mjeseca uzimanja dodataka...ne ide to tako brzo...
a i da treba bar 2 tjedna pauze od zadnjeg uzimanja zeljeza kako bi se dobila realna slika...
ja sam u biti trebala vadit 3tj nakon pijenja feruma da samo vidim jel se penje ili ne a ja vadila u mjesec dana 2x
...mislite da je onaj od 20 bio lazan nalaz ?
ajde barem znam da se pomjerilo sa 10 , pa ne mogu oba biti lazna zar ne,
oba su vađena u istom lab.
Prije 4 mjeseca je moj nalaz feritina bio 7... Izvadila ga nakon 3 mj pijenjea Ferro sanol tableta (2x1) i sad je 55!!
Prije toga sam pila i Heferol,TARDYFERON fol,ali skoro nikakav pomak...
Koji ferro sanol? Ima ih više vrsta. Di si ga nabavila i po kojoj cijeni?
Vidim da mi link ne radi...
Uglavnom ferro sanol duodenal,100mg Hartkapseln
A kolika je bila pauza između zadnje tablete i vađenja krvi?
Dovoljno. Hvala ti.![]()
Sjajan rezultat.
Meni se zgadila tot hema, ne mogu ju više piti, moram naći način da naručim ovo tvoje.![]()
Kako ti je padalo na želudac? Tko ti je odredio dozu od 2x1?
I ja bi tako, ne brini.Hvala ti na iskrenom odgovoru.
Šaljem vibrice za lijepu betu 02.12.
![]()
Cure koje ste koristile heferol, da li ste imale tvrđu stolicu od njega? Ja inače nemam problema sa probavom, a pogotovo ujutro nakon kave, a odkad pijem hefereol (a pijem ga ujutro natašte čim se probudim) imam tvrdu stolicu (oprostite na izrazu).
Ja nemam, zapravo imam vise nego urednu stolicu (dva put dnevno) otkako sam presla na njega
Al ja ga ne pijem ujutro, jer tad pijem euthyrox
Heferol pijem prije rucka - u uputama pise da moze i s jelom, ako tesko pada na zeludac
Meni ne pada tesko, al ga ne smijem zajedno sa euth.
Al probava mi se preporodila![]()
Zatvor je jedna od glavnih nuspojava Heferola (i bilo kojeg drugog željeza). U manjem broju slučajeva moguć je i otvorsve varijante su navedene u uputama, nije ništa zabrinjavajuće.
žene moje, ja ne znam šta više da radim..feritin mi je 6, a ref.vrijednosti su od 10-100imam herniju na želudcu, tako da ne smijem piti ništa od hemije, jer su to užasni bolovi u stomaku, a prirodnim pripravcima to popravljanje traje...i traje...i nikako da se podigne. a na operaciju endometrioze i septuma bi trebala za 10 dana
imate li ikakav savjet?
s takvom vrijednoscu si kandidat za infuziju. obzirom na tako losu vrijednost, pitam se da li bi imalo smisla odgoditi OP dok se rezerve ne popune? kroz zahvat se opet jos krvi izgubi..
a da probas razlicite preparate? neki su bolje, neki lose podnosljiviji. istina da bi se zeljezo trebalo na taste uzeti, ali mozda da kad uzmes tabletu ipak nesto pojedes, tipa kriskicu kruha s necim?
od prirodnih stvari mozes probat sa sokom od cikle, pola litre dnevno. osim toga crveno meso..no to i sama znas..
Čula sam da ima i željeza koje se daje inteavenozno ili intramuskularmo, pitaj hematologa ili liječnike u bolnici. Uz takav feritin, ne vidim razlog da te odbiju.
e i ja sam to kontala, mislim da mi je ta infuzija šansa za oporavak. cveklu i sve te varijante sa cveklom pijem već dugo, i bude mi bolje, međutim, dovoljna je jedna moja menstruacija da sve što sam popravila ode u tih par dana. (npr.željezo mi prije M bude 14, poslije M 6. velike odljeve imam zbog endometrioze).
trazi infuziju , meni nisu dali za 10 zbog dobrog zeljeza, ....
moja probava je odlicna, nikakvih problema ali ja nekako mislim to je do vitamin c kojeg uzimam uz ferum lek
jel uzimate vi uz heferol vitamin c ?
konjsko meso ? ja neznam sta bi se moralo desit da probam konja![]()
sutra ću kod dr.pa ću tražiti, pa ću vidjeti da li sam uspjela dobiti išta... hvala vam na savjetima.