Evo još jedne bljedunjave...već duži niz godina muku mučim sa sniženim vrijednostima željeza, hemoglobina i feritina. Čak sam u dva navrata završila u bolnici na transfuziji i venoznom punjenju (fe-1, hgb-60, feritin 2,8). Iako sam prošla sve postojeće pretrage uzrok takvim padovima nisu našli. Zadnjih godinu dana pijem ferrum lek i uspjela sam dići željezo na 26, hgb na 130 a feritin čak na 32,8 .
2011. godine smo bili u icsi postupku...no nažalost neuspješno (tad sam imala sve vrijednosti u granicama normale osin feritina koji je bio 10). Pitala sam i hematologe i gastroenterologe i ginekologe dali sniženo željezo i feritin mogu biti razlog neuspjeha ali nitko mi nije znao točno i jednoznačno odgovoriti...ugl. svi odgovori su bili u smislu da su normalne razine željeza i feritina važne za održavanje trudnoće ali nitko nije povezao snižene vrijednosti feritina sa neuspjehom postupka.
Ukratko, to je moje iskustvo...očito mi ne preostaje ništa drugo nego umjetno puniti zalihe i nadati se najboljemu...
Zna možda netko, može se Tot-hem kupiti u Mađarskoj ili Sloveniji?