Iako je tema feritin i fertilnost, ja bih rekla koju o feritinu i trudnoći budući da sam zbog toga izgubila živaca par dana, a moram priznati da me ovaj topic nije utješio, naprotiv. Pa opet liječnici se nisu zabrinuli i zato pišem.
Ja sam u 15. tjednu trudnoće i u svaki mjesec vadim krv radi xy razloga. Na zadnjem nalazu feritin je bio šokantnih 7! Da, 7. Najprije sam prošla kroz ovu temu i zaključila da mogu samo čekat da izdahnemo i beba i ja. Nazvala sam doktora koji mi vodi trudnoću i koji je MPO doktor polovici ovog foruma tako da stručnost nije upitna, koji mi je samo rekao da ne paničarim i da mi ništa neće biti i da ćemo početi sa željezom kad prestanu mučnine. Znači, čak ne ni odmah.
Ja sam svejedno paničarila i dalje i konzultirala primarnog ginekologa koji mi je isto rekao da pustim sad feritin, željezo je bilo dobro.
Ja sam tek ovih dana počela s Ferum lekom jer je željezo počelo padati, ali hoću reći da niti jedan od liječnika nije smatrao da sam u opasnosti, da je to nešto izrazito loše ili da se trudnoća neće održati zbog toga. Tako da...ja doista nemam znanstvene podatke o utjecaju feritina na trudnoću ali niam sigurna da je opravdan svaki strah zbog niskog feritina. Nadam se da neću poreći što sam rekla, i zapravo mi ostaje da vjerujem liječnicima tako da...nije sve u feritinu.