-
Moram priznati da sada prvi puta čujem za feritin.
Rodila sam sa 21 (43 sada) sa sidopeničnom anemijom, mislim da zbog mladosti sam mogla sve podnjti lakše, iako sada kada se sjetim umor je bio prisutan 2 godine, neprekidno, ali u trudnoči nikakve simptome nisam imala, mučnine i sl.
Već duže imam željezo 6, 8 je donja granica, a moj dokrtor op.p. je stalno govorio da je to normalno. Inace sam vegetarijanac od 17 godine, ali i prije toga niti jetrica niti gomile soka od cikle i limuna nisu pomogle kao injekcije koje su na kraju price bile nužno zlo.
Ponovo sam ih primala prije 5-6 godina, injecije Ferritina u venu (kako to dugo traje) i željezo se podiglo brzo, brže od žvakanja tableta, borovnica i sl. stvari. Ali, koji je to umor, slaba koncentracija, slično stanje depresiji, a moraš raditi, ajme užasa. Kosa pada, nokti pucaju, ionako sam blijedoputa, ali sada sam kao zid, mogu se stopiti i postati nevidljiva. Nisam znala da željezo ima veze sa trudnocom, ne koristim zastitu hormonsku jer mi je uvijek škodila, ali već uzimam hormone za štitnjaču (hypo- navodno nasljeđena od majke).
Sada mi je željezo 5, te tražim ampulice da započnem pikanje ( ajme koliko traje, muka meni, muka sestri), ali koliko je škodljiva, utoliko je i brže oporavljajuće. A iskreno, osjećam se užasno, a i TSh- štitnjača koja je bila u redu i trebalo je 4 godine i dobitak od 25 kila, je sada loše. Organizam je krahirao. I to je to. Dugotrajan , polagani oporavak, po mogućnosti bez stresa jer to je uzrok svega.
Iskreno, i dalje ne znam što je feritin, ali pitati ću doktora sljedeći puta, ali ako je za trudnoću, više mi ne treba, ali mi je jasno zašto je važan ( fala dragom Bogu) nisam više zatrudnjela. Sa stalnim dečkom (samohrana majka 21 godinu već) ne koristim zaštitu osim prirodne, brojimo i testiramo se.
Vidim da je većini željezo prilično u redu, u feritin se ne kužim, ali i da pijem tablete koje bi pomogle podići Fe, ali sporije, prva menstruacija bi odnjelja sav trud.
Sretno svima s terapijama koje god vam osobno pašu, svaki organizam je zaseban i zna što mu paše, ne gubite vjeru, ali što si mlađi lakše je roditi jer tko čeka u današnje doba, šanse se smanjuju iza 35 godine uvelike ( dokazano na žalost).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma