Stranica 5 od 9 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 419

Tema: Raspad braka!Varanje,a mozda i ne!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Podebljano je ključno. Znam strašan osjećaj, ali vjeruj mi, ne bude se raspao.
    X
    da pace, ugodno ce te iznenaditi.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    sto god napisem uvijek se tucem sa svojim recenicama...

htjela bi izac i rutine i promjeniti nacin svoga zivota-no opet nebi htjela van iz nje jer imam milijun razloga ...
    kada razmisljam meni je u biti super u ovome svemu ali sam doslovno ljubomorna na muza sto on ima svoju "slobodu" ,do sada smo cijelo vrijeme bila zajedno a on je sada nasao svoju "zabavu" dok je do sada vrijeme prolazio vrijeme doma...ja sam ostala sama i sada sam ljuta na njega i na cijeli svijet...
    htjela novo drustvo a isto tako zelim ostati kuci...

eto procitajte sto ja pisem...nisam normalna ,jelda?
    sve hocu ali nista necu...u nekoj klopki sam iz koje nemogu izac jer se bojim iz cim iz nje koracnem da ce se sve raspast...

svega par cura kuze o cemu pricam uopce pricam...
    Da, kužim, to je ta rastrganost unutar nas samih koje smo jako vezane za svoj dom i djecu, a opet željele bi malo van iz toga, a da ne osjećamo grižnju savjesti radi tog "luksuza" koje si priuštimo...
    Znam da si zadovoljna i da voliš svijet oko sebe, i ja isto tako, a opet, vuče me malo želje da samonakratko pobjegnem, smijem se, razgovaram neobavezno,,,ajme, koliko je vremena prošlo otkako nisam sjela s nekim i smijala se bezveze, prolaznicima, onako, dobronamjerno, bez da mi sto briga stoji na vratu...
    Sve je to normalno, vjeruj mi...
    I taj jad što ne možeš kad hoćeš iskočiti izvlastite kože makar na 5 minuta da vidiš kako je "vani".

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

TM je shvatio da ima i "drugih radosti" (nadam se da su radosti pričanje s društvom, jer ako je radost u drugoj ženi, to ne bi prošlo), osim vašeg malog carstva, a tebi je baš bilo odlično.
    Mislim da ćeš teže "navuči" muža da se vrati u vaše malo carstvo (jer je okusio vanjski svijet), nego i sebe uputiti prema van.
    Ne znam da li razumiješ.
    Pokušaj podijeliti uloge.
    Meni je bilo strašno jer je MM isto prilično kasno dolazio s posla, pa mi nije bilo fer "uvaliti mu dijete", ali sam malo razmislila. Hebi ga i meni je teško i neka izvoli preuzeti svoj dio.
    Nije bio problem da on ne želi preuzeti, nego ja nisam puštala iz ruku, kao pit bul.
    I onda sam mic po mic puštala iz ruku, da se razumijemo i sad sam kontrol frik, ali sve manje, ali i dalje se borim protiv toga.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da dodam, ne trebaš mu "uvaliti dijete" da bi ti otišla u kino, ako te kino ne veseli, dovoljne su i male radosti, npr. da obrišeš guzicu u miru i uvališ se u kadu na 15 minuta.

Moje dijete je več veče i jako dobro razumije kad kažem da trebam 15 minuta samo za sebe, da u to vrijeme traži samo tatu.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja više neću pisati, samo ću potpisivati mudru Anemonu

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja sam postala takva da kada idem u obicnu setnju kvartom unutar kuce mora stajati sve na svojme mjestu tipa nekih banalnih sitnica (ravna deka,stolac na svom mjestu,stoljnak ravan,zavjesa ravna,igracka ni jedna van svoh "mjesta") jer ako tako nije, ne izadem van "mirne" duse ...a da ne pricam ako nekuda odem tipa shopinga a vratim se u dunglus koji su djeca napravila a mm iako pospremi meni nije to to jer si ja tako nisam "zacrtala"...npr.slozi majicu i hlace kada dode s posla i stavi u kutak za sutra (radna odjeca) ali meni tako slozeno ne pase jer ja tako ne slazem...kuzite?postala sam opsjednuta tim nekim glupostima...malena nakon sto se popodne naspava (budenje oko 16h) ja slazem vec krevet za navecer ,pripremam pidame ,rucnike i stavljam svaku stvar na svoj kupic...mm spremam stvari za tusiranje na stolcic...mm mi milijun puta reko "pa dobro koji ti je?,sta fali sto ce pokrivac biti zguzvan tako ionako ces se pokriti za par min njime" no ne meni mora biti sve po spagi i tek tada mogu biti "dobre" volje...uzasavam samu sebe sto sam takva...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    joj evo recimo Trina stavlja sjenilo i maskaru za po doma i vjv se bez toga osjeca gola. imam takve frendice. ustanu, kupaona, izadju ko druge zene. transformers i ja sam im se divila.
    Trina uopće nije taj tip. Ono, tip tih tvojih prijateljica. Ja se šminkam samo kad sam izbljucanja, izrigana i kad dane provodim ovako ko sada. pa se bolje osjećam Inače, daleko sam ja od finkice, traperice, starke i maskara. To je moj đir

Ali moram reći da nikad nisam nosila šporke, široke, stare trenerke. ja i kad nosim trenerku, nosim usku, di mi guzica dobro izgleda. I uske majce di mogu istakniti cice, sad ih bar ima. A maskara i sjenilo, to je da odvratim samoj sebi pažnju s bora koje sam zadnjih miseci dobila u abnormalnom broju, s podočnjaka koji su uvijek nekako tu i šporke kose jer ja kosu ne perem nikad češće od jednm tjedno. Pa ono, da se ne userem kad se pogledam u ogledalo. A u svemu tome, ja mislim, ne znam sigurno jer pojma nemam ali moglo bi i mužu pasati kad vidi dobru žensku kući.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

voljela bi da mi ponekad sve bude razbacano,flekavi tv,zmazan pod,prasine svugdje to je u biti normalno ponekad ali jednostavno nemogu...
    pa ja usisavm 2 puta dnevno ponekad i 3 jer imamo tepihe i nedaj boze da su mrvicasti...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam postala takva da kada idem u obicnu setnju kvartom unutar kuce mora stajati sve na svojme mjestu tipa nekih banalnih sitnica (ravna deka,stolac na svom mjestu,stoljnak ravan,zavjesa ravna,igracka ni jedna van svoh "mjesta") jer ako tako nije, ne izadem van "mirne" duse ...a da ne pricam ako nekuda odem tipa shopinga a vratim se u dunglus koji su djeca napravila a mm iako pospremi meni nije to to jer si ja tako nisam "zacrtala"...npr.slozi majicu i hlace kada dode s posla i stavi u kutak za sutra (radna odjeca) ali meni tako slozeno ne pase jer ja tako ne slazem...kuzite?postala sam opsjednuta tim nekim glupostima...malena nakon sto se popodne naspava (budenje oko 16h) ja slazem vec krevet za navecer ,pripremam pidame ,rucnike i stavljam svaku stvar na svoj kupic...mm spremam stvari za tusiranje na stolcic...mm mi milijun puta reko "pa dobro koji ti je?,sta fali sto ce pokrivac biti zguzvan tako ionako ces se pokriti za par min njime" no ne meni mora biti sve po spagi i tek tada mogu biti "dobre" volje...uzasavam samu sebe sto sam takva...

Persen forte. Dvije kapsule odjednom uz malo tekučine. Ili dvije pive (bez Persena i dodatne tekučine).
    Prije izlaska van i na povratku kući.
    (nikad ne bum zaboravio onu reklamu s lift-boy koji je cool jer pije Persen. Zakon je.
    Posljednje uređivanje od mujica : 22.02.2012. at 14:18

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

lidać2, pokušaj u glavi zamisliti što bi se desilo da nešto nije na mjestu?
    a) ništa
    b) napad panike
    c) kaos
    d) ...
    Da li možeš zamisliti da tim redom za kojim težiš (kontrolom) pokušavaš "zataškati" kaos u koji ti se život pretvara?
    Da li ima logike, ili sam fulala totalno?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mujica je stvarno dao dobar recept.
    Bit je da se pokušaš prepustiti kaosu i vidjeti što bude, možda te i uhvati panika, ali pokušaj ostati u toj frustraciji, da se uvjeriš da se ne bude ništa strašno dogodilo. Dalje ide lakše.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Persen forte. Dvije kapsule odjednom uz malo tekučine. Ili dvije pive (bez Persena i dodatne tekučine).
    Prije izlaska van i na povratku kući.
    a kada me popusti tj.kada se "otrijeznim?"...opet ce me siza primiti...
    Posljednje uređivanje od lidać2 : 22.02.2012. at 14:18

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim, reklama je zakon, ne Persen. Pive su djelotvornije.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

a kada me popusti tj.kada se "otrijeznim?"...opet ce me siza primiti...
    Ne bude, jer ćeš shvatiti da se ništa strašno nije dogodilo.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Neće. Preskočit ćeš šizu.
    I usput si pustiti muziku i "pod utjecajem" lagano pospremiti.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Bože lidać2, ja kao da sebe čitam

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Da li možeš zamisliti da tim redom za kojim težiš (kontrolom) pokušavaš "zataškati" kaos u koji ti se život pretvara?
    zaista zvuci logicno...

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ali meni tako slozeno ne pase jer ja tako ne slazem...kuzite?
    Da.
    I ovo ostalo.

Ja sad npr. bez beda stavim u ormar majice koje je muž složio.
    Prije mi je to bilo nezamislivo.
    A nije on popravio svoj stil slaganja, nego sam ja posložila neke stvari u svojoj glavi

Lidać, pomalo, samo polako naprijed. Nisi ni luda ni nenormalna. Događa ti se nešto kroz što je puno žena prošlo, kao što i sama vidiš.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vezano za peglanje i ja sam prije jako patila da mora biti sve složeno iste veličine, po bojama, na crtu,... i onda mi je jednog dana bilo dosta, MM je opeglao veš, ja sam bila preumorna.
    Od tada je veš MM briga, on stavlja na pranje, vjesi, a bome i pegla i iskreno hebe mi se živo da li vjesi po veličini i da li su kvačice složene po bojama.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

da li su kvačice složene po bojama.
    Ja se još ponekad uhvatim da ih preslažem, ali brzo se obuzdam čim skontam što radim

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Samo da se razumijemo, još je dug put ispred mene, ali krenula sam, malim koracima.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni je kuća vječito u kaosu, hodam okolo u prvome što nađem, očešljam se samo kad nekog očekujem, ili idem u grad. Izazvala sam opću senzaciju kad sam se pojavila na jednoj svadbi, u dugoj haljini, petama, ful sređena.
    Dogodi mi se da me preklopi kaos, da ne shvaćam kako druge stižu i lijepo izgledati, i brinuti se za vrt, djecu kuću, još kad imaju posao, osjetim se nesposobno i nesigurno. Onda se pokušam staviti, srediti što se srediti da, i kad za po ure vidim isti nered, slegnem ramenima, nije do mene...
    Al što sam imala tremu kad sam upoznala Pčelicu Maru... A pravila sam se kul
    Stvar je u tome da nitko nije siguran u sebe 100 posto, večina se preispituje i uspoređuje. Ne treba pretjerivati s time, malo ljudi će ti pokazati da su nesigurni, i boje se te svoje ranjive strane. Jako ih se puno skriva iza opsesije čistočom. Neću nikada zaboraviti kako je susjeda, dok smo se mi ostali divili, tri puta u isti dan čistila prozore po snijegu. Bilo mi je nekako ovako: a MMi komentar ženska posla

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

..uzasavam samu sebe sto sam takva...
    takva si iz jednostavnog razloga jer je kuća i spremljenost po špagi jedino što možeš kontrolirati i na što možeš utjecati. nema to toliko veze s tobom niti sa samom kućom. život ti je takav da imaš osjećaj da ono kontrolira tebe, a ne ti njega. osjećaš se bespomoćno i jedino gdje imaš kontrolu je upravo kad sve dovedeš u red u kući. zato treba dovesti život u red, pa će onda popustiti i potreba za pravljenjem reda u kući.

p.s. tek sad vidim da je i anemona na sličnom tragu.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

p.s. da mi je dočekati dan kad će neki otac otvoriti ovakvu temu na forumu i reći kako opsesivno kompulzivno sve sprema po kući i nema želje izlaziti sa društvom van, da mu to nije to i da bi samo bio doma sa svojom djecom. eh, čime se mi žene opterećujemo.
    Posljednje uređivanje od mama courage : 22.02.2012. at 15:49

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Uh..ovo stvarno ne izgleda dobro.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma puno žena upadne u tu klopku.pogotovo ako su stalno u kući,jer smatraju da se od njih tada OČEKUJE da sve bude po špagi.
    kako sam i sama sad stalno kući,i radim od kuće,jednostavno sam do kraja osvijestila samoj sebi da stvari služe meni,a ne ja njima.
    kad tako postaviš stvari,bude lakše.jednostavno,želim vrijeme koje bih svakodnevno provela na sizifov posao zvan čišćenje potrošiti na stavri u kojima zbilja uživam,a pospremam jednom tjedno.

kod lidać,meni se uopće ne čini da njoj fali sloboda i landranje po vani,nego joj smeta što njen muž više nije kućni tip kao što je bio prije. pa,koliko god se sređivala i kava popila,taj problem će ostati.i možda bi ga trebalo osvijestiti i otvoreno porazgovarati s mužem.
    Posljednje uređivanje od ronin : 22.02.2012. at 15:57

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da i ja bih bila u kafiću da me čeka ovakav režim kod kuće
    sori lidać želim ti sve najbolje ovo je od srca

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mujica je stvarno dao dobar recept.
    Bit je da se pokušaš prepustiti kaosu i vidjeti što bude, možda te i uhvati panika, ali pokušaj ostati u toj frustraciji, da se uvjeriš da se ne bude ništa strašno dogodilo. Dalje ide lakše.
    Ja mislim da u slučaju da se javljaju napadi panike pri samom susretu sa stvarima koje nisu onako kako smo ih mi ostavili da treba potražiti psihološku pomoć. Naravno ja mislim da treba iizbjegavati one kvazi stručnjake koji sve "efikasno" riješavaju prvo razvodom, otkazom i promjenom sredine, a onda se eventulano sjete da bi se mogli pozabaviti i samim čovjekom koji je došao potražiti pomoć.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Slažem se pikula, ali ovdje panika može biti i pod navodnicima i predstavljati neku vrstu užasnosti/straha,...
    Bit je da se osoba prepusti nekakvoj spontanosti i upusti u situaciju koja joj nije svojstvena (ne pruža joj sigurnost), ako ništa drugo ostavi krevete nesložene i uvidi da se i u takvima da lijepo naspavati.
    Da se prepuštanje "izvan kontrole" poveže s nečim lijepim.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ovisi, to može pomoći ako je to samo blaga epizoda uzrokovana umorom i nespavanjem, ali ako je uzelo maha i traje duže vrijeme, može se pretovriti u zatoveni krug "straha od straha" i bježanja u "zaborav" uz zabavne ugodne sadržaje kojima pokušavamo potisnuti neugodni doživljaj, a uz dobru stručnu pomoć se sam mehanizam nastanka može shvatiti i u doređenoj mjeri savladati.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    takva si iz jednostavnog razloga jer je kuća i spremljenost po špagi jedino što možeš kontrolirati i na što možeš utjecati. nema to toliko veze s tobom niti sa samom kućom. život ti je takav da imaš osjećaj da ono kontrolira tebe, a ne ti njega. osjećaš se bespomoćno i jedino gdje imaš kontrolu je upravo kad sve dovedeš u red u kući. zato treba dovesti život u red, pa će onda popustiti i potreba za pravljenjem reda u kući.

p.s. tek sad vidim da je i anemona na sličnom tragu.
    Ovo ne mora biti točno. Nismo svi isti. Ja isto volim da mi je kuća čista i uredna i jedino se tako osjećam ugodno u njoj. Niti mislim da sam poremećena zbog toga, niti da tjeram muža iz kuće jer želim da prostorija u kojoj boravim bude uredna. nekome ne smeta šporak pod, ja ću radije usisavati s malom u rukama (to i radim) nego hodati po mrvicama, to mi se gadi. To je samo jedna od stavki, volim da je sve uredno i gottovo. I polomit ću se od posla jer imam četvreo djece ali kuća će biti uredna. U suprotnom se ne osjećam dobro. Jer ionako opet sve mene čeka.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kod vas muževi slažu robu . Moj je divan inače, ali u kučanske poslove se ne dira, on meni prigovara kako mu slažem robu. lidać2 promijeni pogled na život. Što bi rekli Ameri, popni se na drvo. Vidi da imaš dvoje krasne djece i muža, zdravi ste, nećete biti uvijek tako sretni. Djeca rastu, nikada više neće biti ono što su danas, a stvari će biti tu metar vamo, metar tamo. Kad djeca odrastu, imati ćeš besprijekornu kuću, a nedostajati će ti klinci. Moja sveki je takva, čisti, ribaj, dok su djeca bila mala,rob čišćenju-depra , sad kad su otišla- depra. Izvuci se iz začaranog kruga na vrijeme. Zamisli da si na održavanju trudnoće

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    ovisi, to može pomoći ako je to samo blaga epizoda uzrokovana umorom i nespavanjem, ali ako je uzelo maha i traje duže vrijeme, može se pretovriti u zatoveni krug "straha od straha" i bježanja u "zaborav" uz zabavne ugodne sadržaje kojima pokušavamo potisnuti neugodni doživljaj, a uz dobru stručnu pomoć se sam mehanizam nastanka može shvatiti i u doređenoj mjeri savladati.
    Slažem se, ali ovo ne možemo vidjeti preko Foruma. Bitno je pokušati se pokrenuti u pozitivnom smjeru, pa ako vidiš da to ne ide nikako, a ti si radi toga nesretan, potraži pomoč.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo ne mora biti točno. Nismo svi isti. Ja isto volim da mi je kuća čista i uredna i jedino se tako osjećam ugodno u njoj. Niti mislim da sam poremećena zbog toga, niti da tjeram muža iz kuće jer želim da prostorija u kojoj boravim bude uredna. nekome ne smeta šporak pod, ja ću radije usisavati s malom u rukama (to i radim) nego hodati po mrvicama, to mi se gadi. To je samo jedna od stavki, volim da je sve uredno i gottovo. I polomit ću se od posla jer imam četvreo djece ali kuća će biti uredna. U suprotnom se ne osjećam dobro. Jer ionako opet sve mene čeka.
    To je ok. Ali ja znam žena koje na dječijim rođendanu ne daju igračke djeci, da ne prave nered, pa kad oni sami smisle neku zabavnu igru,se dere tišina! Grozno je čuti što govore svojoj djeci ako prstićima dirnu staklo.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

slažem se anemona, niš drugo nisam ni mislila, samo nadopunjujem već spomenuto

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    hahaha...Trina i ja svoju vučem na rukama dok usisavam jer se inače napenali na ispuh zraka i sve u nju puše
    Meni je bitno da sam došla na svoju staru težinu od prije poroda, da sam izdepilirana, da su mi obrve počupane i da su mi zubi i tijelo oprani.
    kosa 1 na tjedan.
    I hoću da mije svena svome mjestu, a to ne mora biti psihički poremećaj niti opsesivno-kompulzivno kontroliranje svojega života.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

isvetica moram , na češljanje u slučaju posjeta
    ja sam nekad kući po par dana , jer meni tako paše, bude mi super. ljudi me na duže umore i moram imati vrijeme kad sam sama sa sobom, u tišini, bez priče i bez ikoga. dok ukućani dođu iz škole i s posla dobijem svoju dozu mira i idem dalje. to su faze. u njima mi je najdraže biti u mekanoj pidžami ili tako nekoj komotnoj obleki ali moram se istuširati i moram se umiti i oprati zube. bez toga mi je život nezamisliv.

kad tako užijem mira i samoće onda moram u svijet. makar uz dm po namirnice ili vatu za skidanje šminke. bilo što. i bitno mi je da mi je kosa oprana i čista, bitno mi je da sam ja čista, pa bila u haljinici, trapericama ili dimijama, nevažno. štikle ionako nikada ne nosim, komod mi je ipak draži . na svadbi nekoj eventualno, a i to je dva puta godišnje, ako.

ne mogu se načuditi da nemate nikada potrebu otići iz kuće, da vas ne zanima ništa baš ništa osim obitelji?
    mislim valjda je postojao život i prije ovoga života, stvari koje su vas veselile, aktivnosti koje su vas ispunjavale, nešto?
    naravno kad su djeca bebe bebe, teže je pronaći vrijeme i otići, uskladiti sve parametre. ali ja mislim da su to sve izgovori.
    i što bi se desilo da mame nema sat, dva? da djeca ostanu s ocem, pao bi im krov na glavu, smak svijet, što?
    ništa, apsolutno ništa. samo što bi mama morala priznati sama sebi činjenicu da sve ide i bez nje. da nije svijet stao i da je zamjenjiva tih sat vremena. a to ponekad mamu zaboli, jer misli da je ona snaga bez koje se ne može, bez koje bi se sistem urušio. ali to je također i odlična prilika da shvatimo kako možemo izaći u vanjski svijet, imati svoje potrebe, svoje minute i sate odvojeno od djece. i da ih zbog toga ne volimo manje i da zbog toga nismo lošije majke. baš naprotiv, ja bi svaki put nakon tako provedenog vremena, nebitno jel u pitanju ples, kava, knjižnica, samo šetnja ili ćakulanje s prijateljicama osjetila nalet nove energije i još usredotočenije se bavila sa svojim djetetom i obitelji.

lidać probaj nešto od navedenoga, ne moraš nužno mene poslušati, ovo su naravno samo prijedlozi. ali ostaneš li učahurena u svojoj gorčini i ne poduzmeš li ništa neće ti biti bolje. na tebi je da odlučiš kako će ti život izgledati.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    i što bi se desilo da mame nema sat, dva? da djeca ostanu s ocem, pao bi im krov na glavu, smak svijet, što?
    ništa, apsolutno ništa. samo što bi mama morala priznati sama sebi činjenicu da sve ide i bez nje. da nije svijet stao i da je zamjenjiva tih sat vremena. a to ponekad mamu zaboli, jer misli da je ona snaga bez koje se ne može, bez koje bi se sistem urušio. ali to je također i odlična prilika da shvatimo kako možemo izaći u vanjski svijet, imati svoje potrebe, svoje minute i sate odvojeno od djece. i da ih zbog toga ne volimo manje i da zbog toga nismo lošije majke.
    Jako dobro sročeno, rispekt

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

svimbaš me dakle, hvala

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Flopica
    Dobro si napisala, treba se sjetiti što si radio i volio, možda isprobati novi hobi, slagati foto albume...

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    svimbaš me dakle, hvala
    Old habits die hard

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pošto apsolutno nisam kontrol frik, savjete o opuštanju su dale cure, ja neću

ja bih ovo od ronin potpisala:

kod lidać,meni se uopće ne čini da njoj fali sloboda i landranje po vani,nego joj smeta što njen muž više nije kućni tip kao što je bio prije. pa,koliko god se sređivala i kava popila,taj problem će ostati.i možda bi ga trebalo osvijestiti i otvoreno porazgovarati s mužem.
    sad će se vertex smijati al ja vam kažem, prilika čini lopova. jednostavno ne valja da su ili muž ili žena previše vani. ne mislim uopće ovdje na povremene izlaske zajedno ili s društvom, ne. al redovni izlasci...
    nema šta obiteljski čovjek svaki vikend biti vani, hebemu vraga. svako popodne s prijateljima.
    valjda sam ja taj tip koji to razumije , ne znam, al nema to veze niti s ljubavi prema ženi niti prema djeci, voliš ih, al voliš i taj život, u bircu, noć, alkohol, glupe zabavne priče, bildanje posrnulog ega - ne može to na dobro završiti i gotovo. ako te i nije prevario, oće kad tad, s tim odvojenim načinom života.
    slatka je ta noć, zavede te brzo ja vam najiskrenije kažem, svaki brak ima uspona i padova, neke sive faze bezvoljnosti i cimerstva, ajmo tako reć. u takvoj fazi, da intenzivno izlazimo, da možemo to, ne znam kako bi to završilo. ovako, te faze nekako prođu i dođu one bolje, kad smo opet nešto više jedan drugome, a ne samo "poslovni" partneri.

i, nemojte se zavaravati, znam parove gdje je ona bila savršena žena, lijepa, pametna, dotjerana, sa frizurom, besprijekorne linije, i...ode on s nekom koja joj nije ni do koljena.

enivej, moj zaključak dobrog braka, u grubo - zajednički život. promjene - da. na sebi, da ti budeš zadovoljnija. ali, i embargo na izlaske.
    zajedno slaganje albuma.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    pošto apsolutno nisam kontrol frik, savjete o opuštanju su dale cure, ja neću

ja bih ovo od ronin potpisala:

sad će se vertex smijati al ja vam kažem, prilika čini lopova. jednostavno ne valja da su ili muž ili žena previše vani. ne mislim uopće ovdje na povremene izlaske zajedno ili s društvom, ne. al redovni izlasci...
    nema šta obiteljski čovjek svaki vikend biti vani, hebemu vraga. svako popodne s prijateljima.
    valjda sam ja taj tip koji to razumije , ne znam, al nema to veze niti s ljubavi prema ženi niti prema djeci, voliš ih, al voliš i taj život, u bircu, noć, alkohol, glupe zabavne priče, bildanje posrnulog ega - ne može to na dobro završiti i gotovo. ako te i nije prevario, oće kad tad, s tim odvojenim načinom života.
    slatka je ta noć, zavede te brzo ja vam najiskrenije kažem, svaki brak ima uspona i padova, neke sive faze bezvoljnosti i cimerstva, ajmo tako reć. u takvoj fazi, da intenzivno izlazimo, da možemo to, ne znam kako bi to završilo. ovako, te faze nekako prođu i dođu one bolje, kad smo opet nešto više jedan drugome, a ne samo "poslovni" partneri.

i, nemojte se zavaravati, znam parove gdje je ona bila savršena žena, lijepa, pametna, dotjerana, sa frizurom, besprijekorne linije, i...ode on s nekom koja joj nije ni do koljena.

enivej, moj zaključak dobrog braka, u grubo - zajednički život. promjene - da. na sebi, da ti budeš zadovoljnija. ali, i embargo na izlaske.

zajedno slaganje albuma.

Mene jedan naučio: prigode beru jagode

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Mene jedan naučio: prigode beru jagode
    i dobro te naučio

po meni je u braku bitna ravnoteža.postoji vrijeme koje provodimo sami(ono ,doslovce sami,pa makar sat vremena u kupaoni),postoji vrijeme koje provodimo bez bračnog partnera a sa svojim dragim ljudima na kavi,kinu,večeri štaveć,a postoji i vrijeme koje s partnerom provodimo i kod kuće,i kad smo negdje vani na derneku.

narušavanjem ravnoteže nastaju problemi.po meni je zbilja glavni problem postavljačice ovog topica to što ona sjedi kući i čuva djecu,s novom frizurom ili bez,a muž glumi momka i bećara.to nije fer prema njoj jer mi se ne čini da je takvog na početku veze odabrala.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

.
    Posljednje uređivanje od enchi : 22.02.2012. at 19:20

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Krenula pisati pa smotala pa isteklo vrijeme za popravak...

Zanima me zapravo ono što je pitala piplica na kraju 4. strane, a i ronin je čini mi se na tom tragu. Želli li lidać2 mijenjati sebe ili njega?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A naš pokojni župnik je volio reči: nađi si posla, ili će ti ga vrag nači.
    U ovom slučaju bih mužu dala čim više zadataka doma, da ne stigne misliti na gluposti.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

eto drage moje u najboljoj namjeri da se maknem iz kuce sve ode u p*** m***...
    danas je mm dosao kuci u 16.15h nakon dugoooo vremena ...meni je danas stigao jedan paketic kojeg sam morala podic u posti i tu sam sam se sjetila vasih savjeta i odlucila iskoristiti situaciju,sve pustiti i otic po taj paketic u postu (do koje moram busem ici)...
    mm prisatao ja sretna on sretan,jos mi kaze nemoj se zuriti proseci i uzivaj...
    i ja tako duboko udahnula misleci boli me briga za sve mogu i ja jednom ne biti po spagi i sva sretna krenula...otisla do poste digla paketic i planirala malo setati po obliznjem shoping centru (iako sam par postova unazad rekla da je bezveze setat samoj ali odlucila sam ipak prosetati posto sam bila bas super raspolozena)...
    izlazeci iz poste ipak sam zvrcnula da vidim sta rade no tada na drugoj strani cula krti muzika i pjevanje ,klinci uzivali doma s tatom...
    ja jos vise happy i rekoh odo sada dalje ...
    nakon par min.zvoni mob.,zove mm a meni prode kroz glavu "sta je vec sada?"...
    javim se pricam ko luda navijena ,smijem se govoreci kako idem "luftat guzicu" ... a ono mm javili kako mu je deda umro...

raspolozenje naglo pada,lovim prvi bus i krecem doma...dalje samo mozete misliti kako mi je bilo...

tako da i nasa kavica propada jer mm mora van Hrv.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Žao mi je radi smrti djeda, ali iz kojeg razloga misliš da je to povezano s tvojim izlaskom?
    Misliš da bi bilo drugačije da si ostala doma?
    Posljednje uređivanje od Anemona : 22.02.2012. at 20:01

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ma nije da nebi bilo tako ...ali ovo mi je bio koda neki sugavi znak da mi nije mjesto biti van kuce...

Stranica 5 od 9 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •