-
Imam osjećaj da smo sve već rekle, ali opet nekako želim još svašta reći…
Razmišljala sam da smo par postova ranije ipak bili «hard on» lidać… jasno je da je tražila pomoć, i nije se htjela samo jadati, a trebalo bi nam biti i jasno da joj treba vremena da se pokrene – da se dogodi taj klik.
Neće se to dogoditi niti danas, ni sutra, ni u ovih 7 dana koliko je topic aktivan.
Ali hoće… dogodit će se.
Ja bih možda sjela i krenula topicom iz početka i zapisivala si natuknice:
- što mogu napraviti u vezi sebe
- što mogu napraviti u vezi muža
- što mogu napraviti u vezi kuće
Možda u brzinskom iščitavaju postova i ne možeš ništa drugo nego na neki od njih odgovoriti «probala sam – ne ide», ali kad se sve slegne, iskristalizirat će se neki tvoj put i način rješavanja problema.
Kod mene nije sve po špagi jer me većinu dana nema doma, ali dok sam bila na porodiljnom ili bolovanjima s malcem isto sam samo gledala što još treba oprati ili pospremiti, a djetetom pod nogama to sve traje još 5 puta dulje. I onda bih se uhvatila da sam 3 sata redila, a nisam se igrala s njim 3 minute u komadu. Pa bih si i to zadala u zadatak – to skuhaj, to operi, to ostavi i sad se moraš 17 minuta bez prekida igrati, slagati kocke, pjevati… naravno da bih u tih 17 minuta primijetila 3 tone prašine negdje ili nešto za oprati, ali nema – igraj se.
Što se tiče uključivanja mm u kućanske poslove, prije par tjedana sam došla s posla i napisala što sve do spavanja treba napraviti, doslovce svaku sitnicu – premotati, oprati, pospremiti, okupati, obući… pokazala sam papir mužu i pitala ga da mi kaže što od toga misli da ne moram napraviti tu večer, i što bi on od toga napravio. Pročitao je popis i samo rekao da on iznese smeće svaki put kad mu ja dam vrećicu kad on ide van do svoje mame. Jesam ga ubila? Ne.
A i on je bome isti kod Sikin Pikin – stalno u nebesima s nekim «pedalama koje vari», taj ne izlazi s društvom van – ali u garaži, na balkonu, stropu… je toliko toooga za raditi i «ne biti prisutan».
Inače, moram se pohvalili da sam ja jučer provela «Anemonin dan». Smislila sam što mogu učiniti da se oboje malo odmorimo, i oboje bavimo s djetetom i da on napravi bar nešto doma. Zadala sam mu zadatke, i bilo je ovako:
- došli doma, malac navalio dojiti, mm kuha špagete
- malac i ja idemo u sumrak u šetnju, malo na zrak, mm podgrijava ostatak ručka, pravi salatu, jede, odmara
- mi dođemo doma za 40 minuta (dobro gladna sam ko pas, ali nema veze), malac i ja jedemo, tata asistira oko hranjenja, ja se ne miješam, ali većinu vremena ionako želi sam jesti; tata samoinicijativno vadi usisavač i usisa oko njegove stolice
- tata i on se igraju, gledaju crtiće, ja pospremim stol, suđe, stavim kuhati varivo za sutra
- tata ide skočiti do bake na sat i pol, ponese smeće
- mi se igramo
- ja odlučim oprati zube, stavim ga sebi u kupaonu jer ako ga ostavim u sobi samog glumi kaskadera, on za to vrijeme umače wc četku u wc, pa pušta vodu, pa opet… po podu je gomila vode iz školjke. Ja sam cool sve dok ne uzima posudu od wc četke i kaže «beba pije vodu» kad vrisnem iz sve snage usta punih paste. Pobacam krpe za pod po pločicama, oribam mu ruke i lice. Dam večeru, i spremim kadu za kupanje. Još malo zaprskamo cijelu kupaonu. Taman kad treba isprati kosu, dođe tata i on ga uspije nagovoriti da ćemo mu zajedno isprati kosu i da mu neće ići voda u oči. Ja ga obrišem, očistim uši… stavi pelenu i kažem: «tata, obuci mu pidžamu». Tata je taman pospremio kadicu, igračke od kupanja i obrisao pod u kupaonici.
- Ja završavam varivo, kad začujem plač. Zapela je stopalica o pidžame za nokat na nozi pa urla, ali uspješno su riješili situaciju. Dovršim nešto posla po kuhinji i krenemo na uspavljivanje.
- «Mama daj čaja». Zamoli tatu da ti donese. «Tata daj čaja». Tata donese. «Reci tati hvala». Čuješ almost dvogodišnjaka kako frflja «Tata hvala na svemu» … tata sjaji od sreće.
- Nekim čudom uspavljivanje traje samo pola sata, i u 22.30 se tuširam… pol sata u kupaoni, prvi put ovaj tjedan nakon svakodnevnog pranja od 90 sekundi. Razmišljam o pranju kose, ali za tu «Ksena ratnica grivu» treba sto sati sušenja pa odustajem. MM za to vrijeme sufra (mi nemamo TV).
- MM se tušira, ja na forumu. Od 23.20 do 00.30 mm i ja se družimo, pričamo, i ostalo…
- U 6.15 dijete traži sisu, nasisava do 7.15 kad ga uvjerim da mora natrag zaspati… prije nego dođe teta čuvalica ja stavim malo pudera i maskare iako danas nemam klijente
.
Hvala Anemona na super primjeru jučer.
Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 24.02.2012. at 09:47
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma