Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: kinderbet,krevet,zipka....

lidac2004

Početno kinderbet,krevet,zipka....

trebam na ljeto roditi a ne znam gdje da smjestim djecu spavati :/ .
    za jos jedan kinderbet nemamo novaca a ni mjesta.
    mislili smo posuditi zipku (kolijevku) i tu da spava bebica dok ju ne preraste a tada bi ju (bebicu) prebacili u kinderbet a Jasmini bi kupili krevet sa nekakvom ogradicom ili bi mm napravilo nekakvu ogradicu.

e, sad, ja ne znam koliko je pametno dijete od neke dvije godine stavljati samo u veci krevet i ne znam koliko dugo (otprilike) bude bebice u zipki.

sta vi o tome mislite?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje oboje djece je sa cca dvije godine prešlo u krevet, s time da je samo mlađe imalo ogradicu.
    Prije toga su spavali (i još ponekad spavaju) samnom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jan od godine dana spava na krevetu.

lidac2004

Početno

super, cure, hvala!
    znaci, moze krevet. a gdje ste kupovale krevetice?
    i zna neko koliko moze dijete biti u zipki?

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja razmisljam o kupnji kinderbet/krevet u adaxu (cijena cca. 1500kn)
    velicina je 140x70, kasnije se daju skinuti stranice pa ostane normalan djecji krevet
    ima li netko iskustva sa time?
    cini mi se to prakticna stvar, a ne za par godina kupovati novo?!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

velicina je 140x70, kasnije se daju skinuti stranice pa ostane normalan djecji krevet
    to mi imamo.
    ali zara uglavnom spava s nama u krevetu, pa još nismo skinuli stranice, odnosno i dalje nam služi kao kinderbet s vremena na vrijeme.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za kolijevku, mislim da je netko jednom napisao da beba maximalno 3 mjeseca može biti u tome

lidac2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    za kolijevku, mislim da je netko jednom napisao da beba maximalno 3 mjeseca može biti u tome
    maksimalno tri....joooj, ja sam si nekako mislila da je to ipak vise :/
    hvala

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Vjerojatno ovisi o tome koliko je beba velika-Lara je bila u koljevci punih 5 mjeseci ali je malo sitnija. Mi imamo isti problem samo će razlika između cura biti malo manja. Ja se nadam skoro roditi (već mi je dosta-termin za 3 dana) a bebica će za početak dnevno biti u košari-kolicima tako da bude zaštićena između ostalog i od Lare (ona sve svoje bebe vječito pokriva preko glave pa mi je jasno da će to raditi i sa pravom bebom) a mogu je lako vozat po cijelom stanu. Za cca 6 mjeseci kad Lara navrši 2 godine slijedi zamjena-beba u kinderbet a mi u Ikeu po krevet veličine 70*140 sa povišenim stranicama.

lidac2004

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    Za cca 6 mjeseci kad Lara navrši 2 godine slijedi zamjena-beba u kinderbet a mi u Ikeu po krevet veličine 70*140 sa povišenim stranicama.
    imas kakav link za taj krevetic?
    i posto je?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako ti stane u sobu, kupi malo veći, pravi krevet i ogradicu (140kn Mercatone) - može ga imati dugi niz godina - mijenjat ćete samo madrace.
    Ovi od 140 su možda dovoljno dugi, ali širina od 70 (barem kod moje živahne spavačice) nije dovoljna.

Mi smo kupili pravio 90x200. Nemam ga namjeru skoro mijenjati, osim ako ne počne skakati po njemu i ne razvali ga.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    ja razmisljam o kupnji kinderbet/krevet u adaxu (cijena cca. 1500kn)
    Mi imamo kindač kojeg skoro uopće nismo koristili - onda smo mu skinuli stranice, dobili običan krevet i mala sad obavezno zaspi u njemu, s tim da se tijekom noći ili pred jutro probudi i prijeđe u naš krevet.

Jedino - s takvim kinderbetom dobiješ i daske na koje kasnije namontiraš krevet da dobiješ krevet uobičajene visine. Mi ih nismo namontirali, jer nam se čini da bi tada bio previsok, nego je krevet trenutno u visini poda, tj. podnice su direktno na podu i na njima je madrac. Zasad smo skroz zadovoljni.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zašto odmah djetetu ne kupiti normalan krevet 90x200.Oni tako brzo rastu,a kada će ti prvo dijete navršiti 4 godine opet ćeš mu morati kupovati veći krevet.
    Ja bih odmah kupila krevet standardne veličine.Alplesov sa podnicama i izvlačnom ladicom košta oko 2000 kn (ili 1600kn,malo mi se pomiješalo od silnog traženja i gledanja) +madrac oko 600 kn.Sada kupiš i dijete ima krevet do 18.,samo promijeniš madrac tokom godina.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moji su frendovi malome u Ikei u Grazu kupili tzv. "rastuci krevet". Krevet se prilagođava veličini djeteta tako da se stranice kreveta zajedno s madracem spuštaju. Cijena kreveta s podnicom je 75 eura, a velicine 80x130/165/200 cm. Madrac je jos 40 eura. Sve se moze vidjeti na Ikeinoj web stranici. Mi razmisljamo o istome kad Mala bude spremna za vlastiti krevet.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj Luka od 6mj života spava na krevet na kat
    brat je gore a on je dole....

evo ovako ti to izgleda
    http://pic.piczo.com/img/i121704879_61856.jpg

ako ti traži user i pass za oboje je: tinko2001

ja imam malu sobu i stvarno nije bilo šanse za staviti krevet i krevetić
    prvih 6mj smo imali krevetića dva
    a onda je Tino narastao i prerastao krevetić i morali smo nešto smisliti
    i znaš šta ću ti reč
    žao mi je što sam uopće posuđivala krevetić još jedan kad sam mogla od prvog dana ovako...
    prezadovoljni smo svi skupa

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi imamo isto krevete iz Ikee, samo malo stariji model. Ovi koje imaju sada meni su ljepši.

Duljina se može regulirati, a širina je manja (80 a ne 90 cm)

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Luka je u koljevci spavao do neka 3 i po mjeseca...

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da se i ja nadovežem na ovo pitanje. Naime, moj A. je sada sa 10 mj. dug 91 cm i ubrzo će prerasti ovaj krevetić 120*60, a u njemu obavezno noću spava, dakle nije s nama. Nedavno smo kupili dječiju sobu sa normalnim krevetom, koji ima ladicu, što kasnije isto može biti krevet, ako kupimo još jedan madrac.

Sad kako MM i ja planiramo u ZG na VV po još jednu bebu/bebe zanima me je li mi pametno kupiti ovaj veći krevet od 140*70, koji bi mogao stati skupa sa ovim krevetićem u našu spavaću sobu, dok ovaj normalan krevet ne može i mislim da bi za A. u slučaju da dođe druga beba bilo previše stresno automatsko izbacivanje iz naše sobe, pogotovo što još doji i namjeravam dojenje održati što duže, pa se radujem i mogućem tandemu

Glupo je možda ovako rano razmišljati o ovim kombinacijama, kada možda ni ne bude ništa od nove bebe, ali eto ja sam optimista...

U slučaju da budu blizanci, šta onda? Hoće li nam u tom slučaju biti dovoljan ovaj prvi krevetić - mislim mogu li oni spavati u tom manjem jednom krevetu, a kad im budu potrebna svakom svoj, tada A. preselimo na veliki krevet?

Kako vam se čini ova kombinacija?

Usput, kako ćemo ići po smrzliće u ZG i morat ćemo nabaviti putni krevetić - ima li tih krevetića u dimenzijama 140*70 pa da recimo taj krevetić koristimo i doma i dolaze li oni uvijek sa madracem ili moram paziti na to da madrac ide posebno ili šta?

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj lidac2004 prvotno napisa
    Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    maksimalno tri....joooj, ja sam si nekako mislila da je to ipak vise :/
    hvala
    cuj, svako dijete je drugacije. Ima to veze i sa kilazom/velicinom djeteta, te okretljivosti. A. jos spava u kupljenoj besici a sutra mu je 4 mj. Ne vrti se previse, pa sam sigurna da je siguran u njoj jos malo. Spavace sa M. u sobi u kreveticu (starom Mejrinom) posto je M. soba dosta ledenija od ostatka stana moze se A. jos par sedmica kod nas furat.

Mejra je presla u veliki krevet prije drugog rodjendana (sa nadogradjenom ogradicom) dooooosta je visok, a super spava, penje se i silazi sama.

Sve u svemu kupovati drugi krevetic stvarno nema potrebe.

Eto.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moram nadovezat da je M. krevet 'normalne' velicine. MM i Mejra se cesto djiraju pa ona ponekad spava kod mene a MM u njenom krevetu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •