Nadam se da ce netko imati vremena i volje procitati ovaj post i pokusati pomoci.
Rodila sam prije tri tjedna carskim rezom. Vec u rodilistu krecu poteskoce s dojenjem; bez obzira koliko sam stavljala, drzala dijete na prsima on je sve vrijeme boravka u bolnici gubio na tezini i sedmi dan su nas otpustili doma sa padom ispod porodajne težine od 350gr. Napominjem da sam ga stavljala na prsa kad god bi trazio i bio bi na prsima koliko god bi htio, znalo je trajati po cijelu noc. Kad smo odlazili doma, pedijatrica mi je napomenula da ga nadohranjujem svaki obrok jer je beba preko 4 kg. Kad sam dosla doma, pokusala sam samo dojiti dva dana i u tom periodu smo bili nerazdvojni dan i noc.. U početku sisanja on lijepo vuce, guta da bi nakon nekih 10-15 min se uspavao i probudio se cim bi ga digla da podrigne. Kad ga vratim na istu dojku, on nastaviti drijemati i ne vuce dalje; je li zbog lijenosti ili se samo tjesi ne znam... Nakon ta dva dana sam ga izvagala i vidjela da je jos pao na tezini i da mi nema smisla praviti se pametna i da ga moram nadohranjivatiTakođer ta dva dana nije kakao, a kad ga samo dojim kaka slabo i zeleno.
U međuvremenu smo dosli i do skoka u razvoju sa 3 tjedna, a ja sam uz sve to i zbog poteskoca s dojenjem koje su dovele do toga da imam stalno mrzovoljno, uplakano dijete koje nikad ne spava upala u baby blueskoji je nasrecu prosao kad sam dobila malo pomoci sastrane i pomirila se s situacijom.
Sada mi treba pomoc da nekako ukinem nadohranu i iskljucivo dojim.
Kako to kod nas izgleda?
Kad zatrazi, ja ga stavim na onu dojku koju je zadnju sisao i drzim 20-30 min. u toku kojih ga animiram, stipkam, dizem za podrignuti ali on vec nakon 10 min pocne drijemati...Kad zavrsi s tom, dam mu drugu gdje aktivno guta dok mlijeko teče, kad mlijeko treba vuci, on pocne spavati... Radeci tako, on nikada ne spava
Ako odspava to je max pola sata ili 45 min s time da mi se cini da je poceo povezivati spavanje s cicom; u skoku cim bi makla cicu iz usta nastala bi dreka.
Nakon tog cicanja, napravimo mu bocicu adaptiranog i uredno popije 40-50 ml ali sve lijepo lagano i onda odspava po uru, nekad dvi. Položaj, hvatanje bradavice sve je u redu.
Hocu iskljucivo dojiti i znam da to mlijeko koje on popije moje sise ne stvaraju ali toliko mi je na prisma da bi mlijeka moralo biti. Bojim se da sam uspostavila ponudu i potraznju ali manjkavo. Također, preko noci ga drzim sa mnom u krevetu i sisa kad god hoce, ali je vec postao mali mudrac pa se ljuti kad skuzi da treba vuci i da je sisa prazna...
Cini mi se da mi je zakasnio refleks otpuštanja mlijeka jos u rodilistu jer moje dojke nikad do sada nisu bile tvrde pred podoj i bojim se da mi je kasno za bilošto, a pokusala bih sve jer ovako nemam nikakav raspored i nikad ne znam sto cu i kako cu...
Poznavajuci fiziologiju dojenja, nevjerovatno mi je da se količine moga mlijeka ne povecavaju iako sam radila i kompresije, rucno izdajanje, izdajanje na praznu dojku, tople obloge, puno tekucine,drzala sam njega na prsima cijelu noc, narucila sam i caj od piskavice..
Nesto radim krivo a ne znam sto pa bi bila zahvalna da mi netko pomogne.
Hvala!