Uzme on dojku,povuce par brzih gutljaja i onda stane,moram ga svaki put dodirivati da bi ponovo poceo.Na kraju zaspi i nemogu ga vise natjerati da vuce.
Imam osjecaj da i to sto povuce u brzim potezima nije efektivno,mislim da tu ima vrlo malo popijenog mlijeka.
Do sad sam ga hranila na bocicu svojim mlijekom,otprilike 7-8 podoja u 24h po 70ml,i imao je oko 7-8 mokrih pelena u 24 sata a kaki oko 5 puta u toku dana i stolica je zlatno zute boje.Ali problem je sto on nece ili nemoze da vuce iz dojke.Do sad sam mislila da je preslab da vuce,ali sad imam osjecaj da nece,jer mu je naravno lakse iz bocice.Da li da ga u toku dana sto vise stavljam da doji,a da ga nocu hranim sa spricom sa svojim mlijekom?Ili da kombinujem to dvoje i po danu i po noci?Meni je bio cilj da on dostigne porodjajnu tezinu pa da onda pokusavam sa forsiranjem dojenja,zbog toga sam ga hranila na bocicu svojim mlijekom jer mi je to bio jedini efektivan nacin nakon sto je pozutio(nisam u bolnici imala nikakvu podrsku,sestre su ga hranile na bocicu,i o sprici nisu htjele ni da cuju).Ja sam od nedjelje kod kuce i fokusirala sam se na izdajanje i hranjenje na bocicu kako bi povratio tezinu.Jesam li pogrijesila?