Danas sam morala jednom da se izdojim jer su mi grudi bile kao kamen i vrele,a bebo je prije toga jednu dojku ispraznio mozda do pola(jos je i u njoj bilo malo kvrga),do druge nije ni stigao jer je zaspao kao top. Veceras smo isli na prvi pregled kod pedijatra. Dostigao je porodjajnu tezinu i pedijatar kaze da bi od sad trebao da pocne dobijati na tezini. Jos je malo zut,ali kao posto ga samo dojim zutilu ce trebati jos nekih 4 do 6 nedjelja da se povuce. Rekla sam da ga hranim iskljucivo svojim mlijekom i da smo do prije dva dana hranili samo sa bocicom izdojenim mlijekom i jednom dnevnom stavljali na prsa,a da evo dva dana forsiramo samo dojenje i mozda 2 puta u 24 h da ga hranimo sa kasikicom. Do prije 3 dana je dobijao na tezini svaki dan,a sad evo vec treci dan stoji na istom 3260gr. Kaze pedijatar da mu treba dati sansu da nauci ali s obzirom da je prije vremena rodjen,vazno je da ne gubi ponovo na tezini i da ako za nekih 7 dana ne bude poboljsanja i porasta na tezini,da bi trebali ponovo davati izdojeno mlijeko na bocicu jer je njemu sad vaznije da se ustabili tezina i da on ojaca. Pedijatar kaze da bi trebao dnevno dobijati oko 100ml mlijeka po obroku,u otprilike 6 obroka.On ima dnevno nekih 7-8 obroka,kad god zaplace da je gladan dobije da jede,a to je nekad sa pauzama izmedju od sat i pol a nekad skoro 4 sata. Sto se tice masiranja dojki,to radim kad god mogu,dobila sam upalu misisca na rukama od masiranja Onaj osjecaj prolaska struje kroz dojke imam i kad ne dojim. Veceras dok smo cekali kod dr. odjednom mi je dosla opet ta cudna bol,predpostavljam da je to nadolazenje mlijeka,jer sam se mozda nekih 2 sata prije toga izdojila. Sto se bebe tice,on izgleda zadovoljan. Ima oko 7 mokrih pelena u toku dana,ali i puno kaki otprilike 5 puta u toku dana,moze li da zbog toga ne dobiva na tezini? Stolica je zlatno zute boje i nije rijetka.