-
prava radnika
Dragi moji forumasi!
Evo mene sa vlikim problemama iz firme.Naime radim za minimalnu placu koja kasni 2 mj.Nikada nisam dobila obracun placa.Nekad placa bude ispod minimalca.Zovem i molim ih svoj novac koji sam zaradila posteno dolazeci svaki dan na posao.Prije mj dana sam ih prijavila drzavnom inspektoratu.Doticna me zvala iz inspektorata koja mi nije dala ni do rijeci,jako otresita bila.Osjecala sam se kao da mene za nesto optuzuju.Mene zanima,nakon koliko neisplacenih placa mogu dati izvanredni otkaz?
Hvala unaprijed!
-
Posljednje uređivanje od prima : 18.02.2012. at 11:08
-
-
Eto sam sve pripremila jer imam pravo na izvanredni otkaz.Receno mi je da posaljem sa povratnicom i moram dobiti potvrdu o neisplacenim placama.Sta ako poslodavac nece da posalje tu potvrdu,da li je obavezan ili je to stvar volje?
-
obavezan je poslodavac, nije stvar izbora.
ali obavezan je bio i prije, mora radniku uručiti OP obrazac ( obračun plaće) ili u trenutku isplate, ili u slučaju neisplate najkasnije na dan kad je plaća trebala biti isplaćena.
tvoj je već ranije prekršio zakon, pa može i opet.
a kako ga natjerati? ja bi opet pokušala preko državnog inspektorata.
prijavu možeš podnijeti i online, i pratiti online status predmeta.
http://www.inspektorat.hr/prijavi-povredu-propisa/
ako ostaviš svoje podatke obavezni su te obavijestiti što su napravili.
jednostavno prijaviš da nisi dobila ni isplatu ni obračun plaće, vjerujem da će se taj dio riješiti.
naplata, odnosno ovrha...e to već neznam
-
Hvala Prima,nadam se da mi nece biti problema.
-
aleksandra samo ti želim sreću da se izboriš za svoja prava. Ja sam trenutno nezaposlena, radim sve i svašta na crno jer živjeti se mora, platiti stan, režije i jesti.
Sada sam napokon dobila poziv za rad u jednoj talijanskoj tvrtci. Nadam se da ću početi raditi i imati redovna primanja.
-
Baby Boy Zelim ti Veliku Srecu!
Iskreno,nikad nisam ni pomislila da ce mi ikada biti ovakva situacija.Uzas! Samo zelim da mi se place isplate,ako nista onda ih tuziti. Kada bih zvala za placu,onda je bila prica da nemaju za place,da su tu racuni....ha otresito sam rekla i plakala na tel. da ja nemam ni djecu, ni racune,ni obaveze,....Strasno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma