pred mjesec- dva mi se učinilo da je sari malo tvrđi donji dio trbušćića, točnije - iznad piše (u predjelu mjehura), pa sam ju odvela na pregled i ispalo je da je to hernija.
e, sad - naša pedica kaže da se ona ne operira ako ne stvara probleme, a kirurg u klaićevoj kaže da to treba operirati jer se neće povući samo od sebe.
pa bih ja ipak prije operacije htjela čuti neko drugo mišljenje 8ne bih se baš gurala na operaciju ako nije potrebno). imate li ideju kome da se obratim?
Moja Lana je imala pupcanu herniju. To je posve drugacije, samo se povuce, ali sam se tada dosta informirala o bruhu opcenito.
Da, istina je da ti se taj bruh nece sam od sebe povuci, ali koliko ja znam ne ide se odmah na operaciju, vazno je valjda da se obavi prije skole. Nadam se da sam ti bar malo pomogla.
Drzite se
I ja i moj brat smo to operirali vrlo mali,čim je bruh uočen baš da se ne bi zakompliciralo tj. uklještilo.
U Karlovcu možeš biti sa djetetom na pedijatriji,zatim na orl kad se operiraju mandule pa pretpostavljam da se može i na dječjoj kirurgiji.
Moj sin je imao obostranu hernije. Pojavile su se kad je bio star samo 15-tak dana. Kako se rodio ranije nije imao dovoljnu težinu ni starost i u Dubrovniku su nam rekli da mora biti težak najmanje 3 i po kile i imati bar 4 mjeseca, ali da se operirati mora. S operacijom su stalno otezali, i na kraju smo mi s njegovih 6 mjeseci sjeli na avion, došli u Klaićevu i oprirali obe hernije od puta. spasili smo se. Svaki put kad bi zaplakao ili se zbog nečeg naprezao morali smo ga skidati i provjeravati da se nisu uklještile, jer onda dijete može dobiti sepsu i umrijeti. Nećaku mog muža se hernija pojavila s 4 godine i njegovi su otezali s operacijom. Hernija se uklještila, stolica se "počela vraćati na usta" (tako su im rekli) i mali je skoro umro.
Nadam se da te nisam prestrašila, ali moj savjet od srca ti je da to što prije riješiš! Samo je važno da ti malena bude SKROZ zdrava!!!!
od moje sestricne bebica koja sad ima 4,5 mjeseci je prije mjesec dva operirala bruh. beba je plakala dan i noc dok nisu dijagnosticirali bruh. bebica je operirana u klaicevoj, operacija je trajala mozda pola sata i isti dan je beba isla doma!
drugi tjedan smo dogovorili pregled za drugo mišljenje, pa ćemo vidjeti. grozna mi je pomisao na operaciju, bolnicu, odvajanje, ali čini se da komplikacije mogu biti gadne!
dakle, išli mi po drugo mišljenje i pogodite šta kaže... mala uopće nema kilu! nema ništa čak ni kad se napreže (tamo se par puta naprezala kao da kaka)!
mene zbunjuje to što se meni čini da katkad nešto osjetim, a katkad ne (s tim da je to ponekad i na lijevoj strani). ali ja nisam mjerodavna jer ono tvrdo na sredini što sam osjetila, to je kost (mislim, znam da tu postoji kost, ali mi je bilo nešto čudno pa sam išla pitat :još jedam smajlić koji se crveni a i to što ja napipam se uopće ne ponaša kao kila - ne osjeti se kad ona stoji niti iskače u naporu, samo se može ponekad napipati kad leži.
tako da sam je osobno najsklonija ovom zadnjem mišljenju (ne znam smijem li u ovom kontekstu spomenuti ime liječnika, ali vrlo je ugledan pedijatar na Trešnjevci; mnogi ovdje su njegovi pacijenti).
elem, imamo 3 mišljenja:
naše pedice, kojoj se činilo da nešto tu ima ali nije bila sigurna;
mladog kirurga, koji je u minutu i pol odlučio da je to hernija i za operaciju;
iskusnog pedijatra koji je nakon prilično temeljitog pregleda ocijenio da tu nema ničega (ne tvrdi doduše da nije ni bilo, ali navodno se u ovoj dobi može i povući)!