ja sam iz neznanja djetetu dala sa 6 mjeseci rižolino. Mislila sam kako je to ja ko dobro, lako probavljivo i još sa dodanim vitaminima...
A onda sam saznala da se te pahuljice rade postupkom koji potpuno u njima uništava svu hranjivost (zato im i dodaju vitamine), a postupak kojim se "melju" (ekstrudiraju) uništava veze između aminokiselina, pa neki tvrde da je takva namirnica čak i kancerogena. Znači: Rižolino, Čokolino, Keksolino i slični su nešto što savjesni roditelji nebi trebali davati djeci češće od jednom mjesečno.
Kod mene toga u kući nema. Kuham rižu, proso, ječam, zobene pahuljice (mada se tako zovu, ali nisu pahuljice, nego usitnjena zob), žgance i time hranim dijete.
Za jako malu djecu žitarice je potrebno dugo kuhati kako bi bile što probavljivije.
Znam da je puno lakše i brže usipati iz kutije i samo promiješati, ali kad pomislim koliko koristi od toga ima moje dijete, ništa mi nije teško