-
To se zna dogoditi u ovo doba godine, nakon dugog nošenja kape i suhoće kože od hladnoće vani i topline unutra.
Moj stariji ima s tim problema, pogotovo ako nosi kapu koja ima u sebi sintetike. Moram paziti da si dobro dooobro ispere kosu. Kupila sam mu u ljekarni neki blagi šampon s čičkovim uljem protiv peruti i za sada je dobro. Baka mu je napravila kapu od pamučnog konca, pa ćemo vidjeti, ali svake zime to se pojavi i prođe relativno brzo kad prestane redovito nositi kapu.
-
Perut ima veze s viškom sebuma (masnoće). Često šamponi ne uspiju oprati višak toga s vlasišta pa je dobro prije pranja izmasirati vlasište nekim uljem, dječjim ili maslinovim. Masira se tako da se pod prstima osjeća kao da se pomiče koža na glavi, znači ne upirući, nego više silu rasporediti horizontalno - površinski (smijem se i sama ovoj svojoj fizici). Meni su rezultati dobri s nekim prozirnim, bistrim šamponom; bitno je da ne bude kremast. Najčešće to budu dječju šamponi ili oni obični od litre - breza, kopriva.
K'o što kaže Peterlin, dobro isprati, ne prevruća voda, ne prevrući fen.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma