Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: postoji li na stranicama HZZO-a lista s iznosima participacija

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno postoji li na stranicama HZZO-a lista s iznosima participacija

ne mogu je naci, a mislim da bi takav cjenik trebao biti lako dostupan svima
    stranice su im stare najmanje deset godina pa valjda zato lose organizirane, mozete li mi pomoci linkom?
    vazno mi je, za neke pretrage sutra

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

http://www.hzzo-net.hr/05_03_02.php

http://www.hzzo-net.hr/03_01_04.php

mislim da trebaš kombinirati podatke sa jednog i drugog linka da dođeš do cijene.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Obveza sudjelovanja osigurane osobe u troškovima zdravstvene zaštite

Osigurane osobe obvezne su sudjelovati u troškovima zdravstvene zaštite u visini od 20% pune cijene zdravstvene zaštite, a koji iznos ne može biti manji od propisanog postotka proračunske za zdravstvenu zaštitu kako slijedi:
    • specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu, uključujući dnevnu bolnicu i kirurške zahvate u dnevnoj bolnici, osim ambulantne fizikalne medicine i rehabilitacije - 0,75% proračunske osnovice, odnosno 25,00 kuna,
    • specijalističku dijagnostiku koja nije na razini primarne zdravstvene zaštite - 1,50% proračunske osnovice, odnosno50,00 kuna,
    • ortopedska i druga pomagala određena općim aktom HZZO-a -1,50% proračunske osnovice, odnosno 50,00 kuna,
    • specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu u ambulantnoj fizikalnoj medicini i rehabilitaciji i za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u kući - 0,75% proračunske osnovice po danu, odnosno 25,00 kuna,
    • liječenje u inozemstvu sukladno općem aktu HZZO-a,
    • troškove bolničke zdravstvene zaštite - 3,01% proračunske osnovice po danu, odnosno 100,00 kuna,
    • stomatološku zdravstvenu zaštitu u mobilnoj i fiksnoj protetici odraslih osoba od 18 do 65 godina starosti - 30,07 proračunske osnovice, odnosno 1.000,00 kuna,
    • stomatološku zdravstvenu zaštitu u mobilnoj i fiksnoj protetici odraslih osoba starijih od 65 godina - 15,03 proračunske osnovice, odnosno 500,00 kuna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako me ovo ljuti, ja iz ovih linkova ne mogu zbrojiti koliko cu danas tebati platiti participaciju za dvije krvne pretrage
    zasto hzzo nije duzan u bolnicama izvjesiti cjenik za usluge koje naplacuje kao sto su po zakonu duzni svi ostali?

da ne kazem kako moras trcati kupovati slanac sa 100 kuna jer oni nemaju sitnog
    ko da tek od tog jutra naplacuju

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

joj :/

kad mi je muz bio bolestan preko ljeta i kad sam pitala da mi kazu koliko kostaju odredjene pretrage i terapije odgovor je bio da ce se izracunat na kraju. zamisli kako bi inspekcija skocila da ti to kaze konobar u restoranu :/

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Da li ovo znaci da za svako lijecenje u bolnici u neprekidnom vremenskom periodu placas 3000 kn? Ili ti mogu ispostaviti vise racuna za jedan boravak u bolnici?

Najviši iznos sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite koji je obvezna snositi osigurana osoba može po jednom ispostavljenom računu za izvršenu zdravstvenu zaštitu iznositi najviše 90,20% proračunske osnovice ili 3.000,00 kuna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za jednu hospitalizaciju participaciju placas max 3000 kuna
    bez obzira koliko si dana bio i kakve si sve postupke tamo prosao

neki dan je izglasan zakon gdje se to spusta na 2000

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja mislim da su u bolnicama duzni izvjesiti cjenik. Zubne ordinacije su sigurno zakonom obvezne objesiti cjenike za postupke koji ukljucuju participaciju.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ali meni fakat nema logike u njihovom naplaćivanju participacija.
    Jučer kod kirugra tipu za prvi pregled naplati 25 kuna, a meni - prvi pregled, 2 inekcije za lokalnu anesteziju,
    rezanje kvržice na nozi, gaza, zavoj, mrežica - 30,00 kuna. Meni super, al mi fakat nije logično.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja imam dopunsko, nisamdo sad nigdje nikakve participacije doplatila. Da li pokriva sve navedeno?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo da javim da sam participaciju platila 68,99 kn
    cijene ko u turbo limacu
    nigdje gore na onom linku nisam nasla cijene na 99 lipa?

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    joj :/

kad mi je muz bio bolestan preko ljeta i kad sam pitala da mi kazu koliko kostaju odredjene pretrage i terapije odgovor je bio da ce se izracunat na kraju. zamisli kako bi inspekcija skocila da ti to kaze konobar u restoranu :/
    Radim u bolnici, pa ti mogu točno odgovoriti zbog čega je npr. to tako: nikad (do trenutka otpusta pacijenta) se zapravo nezna koliko će se čega TOČNO potrošiti u dijagnostici i liječenju. Za primjer mogu uzeti npr. phd obradu (patohistološku) tkiva (tzv. biopsiju nečega) koja npr. košta xxx kn (jako je skupa i jako je važna), o.k. pacijent je operiran i čeka nalaz da li se radi o karcinomu i ako se radi kojeg tipa je, međutim tijekom obrade materijala liječnik zaključi da se trebaju raditi dodatne imunohistokemijske metode ili još rezova i bojenja (što košta ko sam vrag), tako da ti je jasno - račun je nemoguće do otpusta znati... Dodatne metode se neki put traže i nakon otpusta pacijenta, tako da je zdravstvo zapravo u nemogućnosti to uopće naplatiti, pa smo u minusu jer to jednostavno nije moguće predvidjeti. Bi li ti kao pacijent željela imati polovičan nalaz? - nebi; bi li liječnik potpisao polovičan nalaz i garantirao za njega svojim imenom? - nebi! Eto!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

To mi je jasno, sigurno. Ali, to je i komplicirana situacija, koja bi vjerojatno dosegla onih 2000 kn maksimuma po računu. ž

Ja sam više govorila o jednostavnim, pojedinačnim, vanbolničkim uslugama. MM je npr prošle godine odlazio na fizikalnu terapiju i točno je znao što će raditi toliko dana, a odgovor na to koliko će koštati je bio - vidjet ćemo, ne možemo znati do kraja.

Kao korisnik usluge, mi smo imali pravo recimo znati koliko će koštati i procjeniti da li nam se više isplati plačati privatno, kao što to imamo pravo znati kad nam majstor dodje u kuću nešto popraviti. Ili barem da kaže bit će otprilike ovoliko, pripremite se, pa ako bude nešto više manje javim vam naknadno da se dogovorimo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •