Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 51 to 100 of 150

Thread: Što kuhate danas?(24.dio)

  1. #51

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default


    E sada moram pohvaliti svoje dijete na, kako pomoć u domaćinstvu, tako i u forumarenju....

  2. #52

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Žličnjaci u kiselom kupusu su fantastični! Obavezno probajte! Ja sam pravila tijesto od cca 30dkg brašna i ostalo mi je tijesta za taman svakom po jednu krofnicu! Time sam dečke samo nadražila pa sam još popodne pravila i krofne....

  3. #53

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    ja sam danas došla iz grada gladna ko vuk i jelo mi se sve povrće koje sam kupila na placu i nakuhala svega,al srečom pojelo se.

    varivo s graškom,karfiolom,brokulom i knedlicama
    restani krumpir
    šampinjone s vrhnjem
    pohane tikvice
    kobasice i zelena salata s puno češnjaka


    sutra ću prisiljeno zelje i za večeru pitu od domaceg sira.

  4. #54
    andrea's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zgb
    Posts
    2,374

    Default

    đizs, dolega :shock:

    ja sam danas, za sebe i MM, ispekla pomfri (onaj iz vrećece, ofkors)

    i to je to

  5. #55

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    znaš kaj,toliko sam bila gladna da mi se jelo sva kaj sam kupila.

    a kako mi je u nedjelju bilo neugodno
    bili smo kod sestre na rođendanu i svi se lijepo najeli,al ja nikako prestati...nakon 20tak minuta skužim da svi gledaju u mene kak jedem i negdje si misle da nisam danima jela,a ja fino nakon ručka još dvije kremšnite

    mislim,ljudi uopće ne shvaćaju da ja samo sporo žvačem

  6. #56
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ovo uopće neću komentirati!!!
    14 jela?!?!

    Kod mene se svako jelo mora "pretvarati" u drugo: danas je riblja juha, a unutra riba i kelj koje ću poslije procijediti, u kelj dodati malo krumpira, začiniti i eto ti ručka. Kompletan ručak iz istoga lonca!

  7. #57
    MIJA 32's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ZAGREB
    Posts
    3,516

    Default

    Ja sam sinoć skuhala grah za danas.
    Nekad ga nisam mogla smisliti, sad ga obožavam,a tako mi teško pada na želudac :/

  8. #58
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Kod mene se zna - petak - riba . Danas su na redu škarpine . Prilog - kuhani krompir , a juha od krompira ( Iz jednog lonca juha i prilog )

  9. #59
    ekica's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    NZgb
    Posts
    729

    Default

    I ja bi rado (i) danas ribu, ali radim i ne stignem na plac tj. do ribarnice. Smrznute varijante me nikad nisu privlačile. Ribe će biti sutra i u nedjelju -koje ovisi od ponude i trenutne inspiracije.
    Danas jedemo juhicu, bijelo meso na naglo s punooo češnjaka i lešo povrće (brokula i cvjetača).
    Kalimero - kako spremaš škrpinu? Pečena, frigana, lešo...?

  10. #60
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Ja to zovem PIRJANA škarpina.
    Očišćenu škarpinu gusto zarežem (na 1-2 cm razmak). U te rezove stavim sol , vegetu, biber,kosani bijeli luk . Stavim na maslinovo ulje, prekrenem ribu , dodam malo vode i bijelog vina , posipam peršinovim listom i ostavim da krčka poklopljeno.
    Posebno priprenim maslinovo ulje sa češnjakom , peršinom , malo soli koje sipamo po kuhanom krompiru i rbi u tanjirima .
    Dobro ide i uz tartar umak .

  11. #61
    ekica's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    NZgb
    Posts
    729

    Default

    kalimero, čini se jako fino! Svakako ću probati čim se dočepam svježe škrpine - u zadje vrijeme ju nisam nešto "viđala" po ribarnicama...

  12. #62

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Pa da se ja ubacim među ribu sa svojim ćevapima u somunu 8)
    Jan je kod bake u Ivankovu (za one koji prate vijesti!) pa ne moram previše petljati oko ručka.
    Od kako me mamaja naučila kako pripremiti somun, više ne jedem ćevape vani. Bolji su mi ćevapi kada ih mi doma sami pravimo, ali više od ćevapa volim somun. Sada se ubijem u somunu, a 3 ćevapa mi i više nego dosta.

  13. #63
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    dijete poslala među luđake?!

  14. #64

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    355

    Default

    Jeo mi se soparnik, al' mi se nije dalo praviti. Umjesto toga danas je na meniju sataras.

  15. #65

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    dijete poslala među luđake?!
    Ovo je previše čak i za tebe

  16. #66
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    pa nisam mislila na svekije, već na krave (a meni Ivankovo nije samo točkica na karti, tamo mi živi prijateljica)

  17. #67
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    luđakinja?

  18. #68

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Nije kod svekija, nego kod mojih, zato sam i reagirala
    Pa neće ga u štalu voditi... Mada je rekao da "ide bake dede iditi lude kave"!

    Vanchy, što je to soparnik? Ne bih te ja gnjavila, ali da moderator ne gnjavi da postam off topic....

  19. #69
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Za nas skoljke u crvenom umaku i kelj na pari.

    Za E kelj i mrkvice u umaku od vrhnja (ne dajemo joj jos skoljke).

  20. #70
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    otkud u Slavoniji soparnik?

    mamita, viš, viš... kad bolje razmislim... ona je fakat malo puknuta. ali oduvijek!

  21. #71

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Dobro, a što je soparnik?
    I tko je, na kraju, luđakinja?

  22. #72
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    i kad ću ja više dobit tu pitu?

  23. #73
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    soparnik je tradicionalno posno jelo Poljičke krajine (i Vrlike) - mi ga jeli na Cetini.
    najbolje se priprema na peki.
    ma to ti je, zapravo, ko pita zeljanica na dalmatinski način.

  24. #74

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    355

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    soparnik je tradicionalno posno jelo Poljičke krajine (i Vrlike) - mi ga jeli na Cetini.
    najbolje se priprema na peki.
    ma to ti je, zapravo, ko pita zeljanica na dalmatinski način.
    Sto bih ja bez tebe Apri? Cista petica! Ja sam ga (soparnik) zimus jela kod rodbine MM u dugom Ratu i totalno se navukla na to.

  25. #75

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    355

    Default

    Dugom Ratu

  26. #76

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    949

    Default

    8) molim da se tako ne podcjenjuje soparnik!
    koja pita?!
    za neupućene, to nije jelo, nego delicija iz kraja ko što kaže apri (barem nešto točno)
    postoji više vrsta, ali izvorno je to tanko (slano) vučeno tijesto na koje se stavlja blitva s puno luka (za vas ustvari češnjaka) i malinovog ulja
    preko ide kora, zavrnu se rubovi i peče se na kominu a ne ispod peke !!!!
    reže se na rombove i servira na drvenim sinijama, jedna sinija (krug) košta 150 kn
    ajme da mi je sad jedan......

  27. #77

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    949

    Default

    malinovog=maslinovog

  28. #78
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    ja pitam za pitu onu koja zna što to znači AL SE PRAVI LUDA!!!!!

  29. #79

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Ja ne mogu cijeniti kada nisam probala... A meni je sve pita, i burek, i sirnica, i zeljanica, i mogu se neke pjeniti koliko god hoće, to će za mene uvijek ostati pite! A po ulice mi bilo iz Bosne i tako me oni naučili. Prema tome.... Meni je tako svejedno kako se zove, samo da je fino i da je na mom tanjuru!
    Ima dobrovoljaca

  30. #80

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    949

    Default

    a dobro Jano, tebi ću onda oprostit..jer ovo je stvarno dobro, osim toga, nije ni važno kako se zove nego da je mljac! :smajli se oblizuje:

  31. #81
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by Mamita
    ja pitam za pitu onu koja zna što to znači AL SE PRAVI LUDA!!!!!
    znam, znam... pita od čokolade koju sam ti dužna.
    znam, klub kniževnika...
    sve znam...

  32. #82
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    tako bjedno postupati s trudnicom

  33. #83

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    MajaMajica

    Quote Originally Posted by apricot
    sve znam...
    I napraviti soparnik? I dolaziš u OS 26.3.?

  34. #84
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ne znam to praviti...
    pa Vanchy je tamo... što bih se ja gurala...

    mamiticeeee, hoću li se iskupiti ako uz pitu od čokolade dobiješ i pitu od borovnica?

  35. #85

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Lakše mi tebe gnjaviti, nego jednu trudnicu. Čitaj malo kružoke trudnica, nije nama baš lako... ali imamo dobar apetit

    Nego imam zubaca, tj. 3 manja! Šta da radim sutra s njima?

  36. #86
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    ne znam to praviti...
    pa Vanchy je tamo... što bih se ja gurala...

    mamiticeeee, hoću li se iskupiti ako uz pitu od čokolade dobiješ i pitu od borovnica?
    imaš li para ?

  37. #87
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Ispeci ga u foliji, meni je to najbolje.

  38. #88

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    Ispeci ga u foliji, meni je to najbolje.
    Uz neko povrće, luk... ili samo malo maslinovog ulja?

  39. #89

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    355

    Default

    MajoMajice imas pravo soparnik je zaista prava delicija.
    Janoccka, kad ga budem pravila probat ces... ali kako stvari stoje nece to biti skoro jer nisam bas u stanju otici kod sestricne peci ga pod pekom.
    Apri! Kakva je to pita s cokoladom u pitanju (za takvu nikad nisam cula)? Zvuci neobicno zanimljivo. Gdje mozemo naci recept? Ili je to tajna.

  40. #90
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    tajna je. odbij.

  41. #91

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    355

    Default

    Mamita, zar se ne bojis jecmenca?

  42. #92

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Viš da je ljubomorna jer ju ona ne zna napraviti

  43. #93
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Janoccka, napravi marinadu od češnjaka, bosiljka (može i mažuran), papra, malo aceta balsamica (može i rajčica umjesto toga) i maslinovog ulja i namaži očišćenu ribu iznutra i izvana.
    na lim stavi foliju prospi malo marinade stavi ribu i onda još pospi češnjakom i bosiljkom/mažuranom.
    zapakiraj i strpaj u pećnicu. dosta je peći desetak minuta na najvišoj temperaturi.
    (u marinadu možeš staviti i vina i maslina)

    Vanchy, taj recept je dala Joanne Harris u kuharici koju je napisala s još nekom ženom. Mogu prepisati kad mamitu budem vodila u Klub, dečki je imaju.
    (ninet može reći kakva je bila, ja sam jela tu od borovnica - i ona je iz te knjige).

  44. #94
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    Quote Originally Posted by Vanchy
    Mamita, zar se ne bojis jecmenca?
    oš ti koji?

  45. #95
    andrea's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zgb
    Posts
    2,374

    Default

    ja sam danas za večeru radila slatke zapečene palačinke sa sirom, evo ih, stoje i nitko ih ne jede

    furam ih sutra svekrvi, ona bu sve pomlatila

  46. #96

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Ove dvije su spremne za rađaonu

    Hvala Apricot! Uz to ću blitvu i krumpir na lešo!

  47. #97

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    Quote Originally Posted by apricot

    Vanchy, taj recept je dala Joanne Harris u kuharici koju je napisala s još nekom ženom. Mogu prepisati kad mamitu budem vodila u Klub, dečki je imaju.
    (ninet može reći kakva je bila, ja sam jela tu od borovnica - i ona je iz te knjige).
    imam ja recept za pitu od borovnica iz te knjige,al se ne sjećam da sam vidla i za čokoladnu pa svakako napiši recept.


    janoccka,podijeli s nama tajnu o pripremi somuna.ja ga nabacim na tavicu i poškropim vodom i nije loše,al možda ima bolji način.

  48. #98

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    AgRaM
    Posts
    2,692

    Default

    Quote Originally Posted by andrea
    ja sam danas za večeru radila slatke zapečene palačinke sa sirom, evo ih, stoje i nitko ih ne jede

    furam ih sutra svekrvi, ona bu sve pomlatila
    mogla bi ih meni dofurat

  49. #99

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Kipućom vodom preliti kocku goveđe juhe (mamaja kaže da može i vegeta ali da je bolja goveđa kocka - mada to možda sada baš i nije popularno - pa ja sa vegetom nisam ni probala).
    Somun prepoloviti na pola, i svaku polovicu kratko umočiti u tu juhu i prepržiti na suhoj tavi. Bude jako fino i sočno.

    Btw. najbolji mi je somun iz Konzuma.

  50. #100

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Quote Originally Posted by andrea
    ja sam danas za večeru radila slatke zapečene palačinke sa sirom, evo ih, stoje i nitko ih ne jede

    furam ih sutra svekrvi, ona bu sve pomlatila
    Ah... što je ljubav... što je snaja....
    Ja ne volim slatke palačinke sa sirom. Kod mene prolazi samo slana varijanta uz obavezno dodatak kockica domaće šunkice.
    Ja sam morala potrošiti neki sir pa sam pravila pogačice za večeru. Zamijesila sir, vrhnje, 1 jaje, prašak za pecivo, malo maslaca i brašno. Razvaljala, premazala žumanjkom i posula sjemankama lana i sezama. Bilo gotovo taman za grickanje uz skijanje!

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •