pliska, zvuči jako fino, moram probati

..to me podsjetilo na par fatalnih recepata za punjene pileće filete; strašno fino, kad hoćete zadiviti publiku, a zapravo brzo gotovo i jednostavno;

ajmo:

1. PILEĆI FILETI PUNJENI RICOTTA SIROM I ŠPINATOM

na filetima nožem napravite "đepiće" i punite ih kuhanim i dooobro ocijeđenim usitnjenim špinatom koji ste pomiješali sa ricotta sirom, + posolili i popaprili tu smjesu. /ako nemate ricottu u blizini, može i sirni namaz umjesto/.
punjene filete naslažete na pleh koji ste prethodno namazali maslacem, okolo fielte naslažete rajčicu narezanu na kolutove, sve skupa poprskate maslinovim uljem i nabacite još preko malo komadića maslaca i pečete u pećnici dok ne porumeni...njami...njami!!!

2. 1. PILEĆI FILETI PUNJENI ŠAMPINJONIMA I ČEŠNJAKOM U LISNATOM TIJESTU, S UMAKOM OD SENFA

filete napunite mješavinom šampinjona, češnjaka i peršina /koje ste prethodno malo prodinstali i posolili, šampinjone narežete na male kockice/. svaki napunjeni filet "zamotate" sa trakom lisnatog tijesta debljine 5 mm, onako "ko sa zavojem" .
naredate zamotane filete u pleh i premažete tijesto po površini s jajetom.
pečete dok tijesto ne pozlatni.

umak: 2 žlice senfa pomiješate s dcl bijelog vina na vatri i pustite da malo krčka dok alkohol ne ispari. dodate malo vrhnja za kuhanje i poslužite kao prilog uz meso u tijestu, da si svako zalije kolko želi.
.....šta reći osim......mljaccccccc

8)