-
pliska, zvuči jako fino, moram probati
..to me podsjetilo na par fatalnih recepata za punjene pileće filete; strašno fino, kad hoćete zadiviti publiku, a zapravo brzo gotovo i jednostavno;
ajmo:
1. PILEĆI FILETI PUNJENI RICOTTA SIROM I ŠPINATOM
na filetima nožem napravite "đepiće" i punite ih kuhanim i dooobro ocijeđenim usitnjenim špinatom koji ste pomiješali sa ricotta sirom, + posolili i popaprili tu smjesu. /ako nemate ricottu u blizini, može i sirni namaz umjesto/.
punjene filete naslažete na pleh koji ste prethodno namazali maslacem, okolo fielte naslažete rajčicu narezanu na kolutove, sve skupa poprskate maslinovim uljem i nabacite još preko malo komadića maslaca i pečete u pećnici dok ne porumeni...njami...njami!!!
2. 1. PILEĆI FILETI PUNJENI ŠAMPINJONIMA I ČEŠNJAKOM U LISNATOM TIJESTU, S UMAKOM OD SENFA
filete napunite mješavinom šampinjona, češnjaka i peršina /koje ste prethodno malo prodinstali i posolili, šampinjone narežete na male kockice/. svaki napunjeni filet "zamotate" sa trakom lisnatog tijesta debljine 5 mm, onako "ko sa zavojem"
.
naredate zamotane filete u pleh i premažete tijesto po površini s jajetom.
pečete dok tijesto ne pozlatni.
umak: 2 žlice senfa pomiješate s dcl bijelog vina na vatri i pustite da malo krčka dok alkohol ne ispari. dodate malo vrhnja za kuhanje i poslužite kao prilog uz meso u tijestu, da si svako zalije kolko želi.
.....šta reći osim......mljaccccccc
8)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma