Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
Što time hoćeš reći?
Da ne treba od nikoga, ponajmanje države, očekivati previše pomoći.
Treba voditi posao na način da s njime možeš zarađivati, procijeniti koliki kredit možeš vraćati, odnos zarade i ulaganja itd. itd.

Moj muž je privatnik, od države nema nikakve poticaje (dapače), diže kredite, radi i zarađuje. Pomalo, krenuo je od nule, a danas pristojno zarađuje.
Od prvog dana je znao da je on i samo on odgovoran za svoj posao. Nema subvencija, nema pomaganja, treba vratiti sve kredite, puni iznos i ogromne kamate. Treba osigurati svu imovinu jer ako se nešto dogodi ne može tražiti od države da mu pokrije štetu. Itd. itd.
Ali, da mu nije išlo tražio bi neko drugo rješenje, sigurno ne bi godinama udarao u isti zid i upadao u sve dublji minus.
Eto, to hoću reći.
Ako netko od svog rada ne može živjeti, onda ne vidim smisla da uvijek i iznova traži nove poticaje. Ako je bilo loše lani, ako je loše ove godine... pa do kad bi točno država (koja nema para) trebala poticati proizvodnju koja očito ne donosi dobit onima koji se njome bave?

Ako ne ide onda ne ide. Nema smisla u guranju i konstantnom upumpavanju novaca u nešto s čime nikako na zelenu granu.
Ne mislim pri tom na poljoprivrednike, mislim općenito na cijeli taj sustav trošenja proračunskog novca. Treba nešto mijenjati, treba racionalno i pametno ulagati, jer ovako više ne ide. Zar to nije očito?