Pokazuje rezultate 1 do 50 od 165

Tema: Prosvjedi...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A što je bezobrazno u njihovim zahtjevima?

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    A što je bezobrazno u njihovim zahtjevima?
    Osim prevelikih poticaja (čak 90 lipa po litri iz državne kasice), meni je zanimljiv i dio s PDV-om od 8,5 % na repromaterijal.

Mm radi u turizmu, možda nije od strateške važnosti kao poljoprivreda, ali zadas puni državnu blagajnu, a ne prazni je.

I ne kažem ja da poljoprivreda nije važna, niti da ne bi trebala biti od strateške važnosti, samo mislim da sve to treba bolje i pametnije organizirati.
    Jer ako mljekari niti s poticajma ne mogu preživjeti od svog rada (a tako sami izjavljuju), ne razumijem, što se to onda točno potiče i do kada bi trebalo nastaviti s tim poticanjem?

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    Mm radi u turizmu, možda nije od strateške važnosti kao poljoprivreda, ali zadas puni državnu blagajnu, a ne prazni je.
    koliki pdv obračunava po svojim izlaznim računima?
    a koliki pdv mu je na ulaznom računu od npr. poma?
    koliko država love ulupa u reklame hrvatske kao turističke destinacije, na predstavljanje na turističkim sajmovima...

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
    koliki pdv obračunava po svojim izlaznim računima?
    a koliki pdv mu je na ulaznom računu od npr. poma?
    koliko država love ulupa u reklame hrvatske kao turističke destinacije, na predstavljanje na turističkim sajmovima...
    Ne razumijem se u njegov posao (niti u poslovanje općenito - pišem čisto laički ), ali znam da nema nikakve porezne olakšice, sve je regularno
    Osim ono prebijanje poreza kod kupovanja auta, a i to je sad ukinuto.
    Što je baš zgodno nekomu tko živi od iznajmljivanja auta (tako da nema ni poma, on samo s autima radi )

A državi hvala na reklamama, šta jest jest, bar nam se naš Niko naputovo i nauživo bijelog svijeta

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    Ne razumijem se u njegov posao (niti u poslovanje općenito - pišem čisto laički ), ali znam da nema nikakve porezne olakšice, sve je regularno
    ne kažem ja da neregularno posluje nego je je pdv u turizmu snižen na 10 %, da bi turizam bio konkurentniji.-to je direktna pomoć države ljudima koji se bave turizmom, a na štetu državnog proračuna, isto kao i poticaj mljekarima. sniženi su mu doprinosi na plaće za zdravstveno-automatsko umanjenje troška tm-ovog privatnog biznisa=više love njemu, manje HZZO-u....
    ima takvih primjera puno, stvarne opsege bi netko mogao ozbiljno pobrojati, pa da znamo na čemu smo.
    "ja nemam poticaj od države" jer sam vlasnik privatnog biznisa, najčešće baš i ne stoji.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •