kata, svi ostali...
na tragu ovog priminog, ajmo se probat odmaknut od stava da je situacija takva u državi jer nitko ništa ne radi.
jel možemo to napraviti?
jel možemo razbiti taj mit, kako je razbijen u ovom tekstu o grčkom neradu?
ima neradnika i ima radnika.
neovisno o mjestu rada.
jel mi možeš vjerovati da, osim teta na šalterima, i tete u uredima raznih ministarstva se ubijaju od posla. i barbe isto. rade i prekovremene i vikende. ne znam za sve, znam za neke. taj silan posao oko pristupanja eu, to je netko morao napraviti.
znam curu koja radi u jednoj goranskoj općini, i koja svoje slobodno vrijeme itekako troši da bi napravila nešto za budućnost gorskog kotara. jer voli taj kraj. praktički volonterski. primjera je puno.
za malu plaću.
i, čim dobiju priliku, bježe iz ministarstava, znaš gdje?
u privatni sektor.
gdje će biti adekvatno plaćeni za svoje znanje i rad.
ima i drugih primjera, sigurno. ne kažem da nema neradnika. ali i opet tvrdim - da nisu ti koji popiju kavu dva put na dan, jer im se može, krivi za stanje u državi, i krivi za to što je tvom gazdi krenulo nizbrdo.

ono što sam htjela reći. ova vlada, ako u roku od pol godine, ne riješi npr. ovo - http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvat...du-kuna-poreza

ništa od svega toga.
to si ti tvoji poslodavci, privatnici. 51 milijarda kuna poreznog duga - eejj, pa kako je to moguće?