Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
Pogledaj topik lidl i stedljiva domacica, pa će ti biti jasno.
Najlakše je pljuvati po vladi i Europi. I kupovati u lidlu i od omrazenih koorpracija. A koorporacija je i lidl i ikea i h&m. Međutim kad tamo kupujes onda je to super, zar ne?
I kad biras vlast koja zamotana u zrinske i frankopane lijepo podrzavi društveno vlasništvo i preda ga u ruke 200 nesposobnih i kradljivih obitelji, onda su naravno krivi liberalni kapitalizmi, zle koorporacije, dekadentna Europa i tako to.

Ovo mima ne ide tebi, nego sam nadovezala koliko ljudi zaista praktično podržava kvalitetnu mljecnu industriju, a koliko njih samo deklarivno kaže da, i onda kupuje ono sto nikako ne moze koštati onoliko koliko košta u lidlu i sličnom.
potpisujem

i sad, vidim kako se fino znate razbacivati svim tim porezima, olakšicama, subvencijama, ja malo od toga razumijem
ali, evo, čovjek od kojeg ja svake subote kupujem 6 litara mlijeka, sir, putar, kajmak i jaja sve svoje proda (moram porukom rezervirati što te subote želim)
no, on nema toliko krava i on može sve to prodati (nemam pojma koliko ima, eto, nek ima 20)
ali, onaj koji ima 50 krava, pa ne može sve u boce, sir, putar i na pijac
kako bi funkcionirala mljekarska industrija? šta bi trebali propasti Dukat, Vindija, Sirela ako će svi prodavati svoje proizvode iz "hrvatske staje na hrvatski stol"
osim toga, ako želiš regularno, itekako se trebaju poštivati higijenske mjere i uvjeti (što je samo po sebi jasno), europski standardi, polagati kojekakve ispite, dobivati licence (neki dan sam gledala u poljoprivrednoj emisiji o tome)
stvar je u tome da te velike industrije ucjenjuju mljekare
halo, pa oni su njima snizili cijenu mlijeka, ne traže mljekari veću otkupnu cijenu
i nije to tek sad, ako se ne znaš baviti mljekarstvom, uzmi nešto drugo
pa nije to ured kojeg će netko prenamijeniti iz knjigovodstvenog posla u ne znam, gledanje iz tarot karti
pa to su životinje koje svakodnevno trebaju brigu, hranjenje, to su živa bića koja te ne pitaju znaš li ili ne znaš,
mi dojilje bi najbolje trebale znati kako se te krave osjećaju ako neće biti nikoga tko će ih to jutro il ivečer pomusti
sva ta mehanizacija, njive koji ti isiti poljoprivrednici obrađuju ili netko drugi obrađuje za njih
nije to za.ebanicija