Dok se ne napravi dar-mar nitko te, nažalost, ne čuje!
Dok se ne napravi dar-mar nitko te, nažalost, ne čuje!
Posljednje uređivanje od laura29 : 23.02.2012. at 10:34
Možeš ti raditi dar mar koliko god hoćeš ako nema para ili ako tvoj proizvod nije konkurentan.
Mi možemo podržati mljekare i ine naše poljoprivrednike na način da kupujemo domaće, a ne jeftinu robu iz veletrgovina.
Nažalost, mnogi od nas si to jednostavno ne mogu priuštiti. To je sve lanac sporih neutrona - jedno drugo vuče.
Cijene industrijskih proizvoda koje smo postizali prije 3 godine možemo objesiti mačku o rep. A na to se vežu i plaće i proračun i sve drugo.
Nije to jednostavna stvar. Lako je deklarirati se "ja sam uz mljekare" a kupovati u Lidlu (na primjer) jeftiniju uvoznu robu. Tak to ne ide. Nismo otok, a ni mljekari isto tako. Rješenje bi bilo kompromis, kao i uvijek.
Pa ne moraš šutjeti!
Ali u ovoj državi ima toliko onih koji su gladni, bosi, ne vide perspektivu... cesta nema dovoljno da ih se sve zakrči.
Ne bih željela da se ovo shvati kao pametovanje, ali poznanici također imaju krave, proizvode za mljekaru, ali dio prodaju susjedima, rade sir, vrhnje i prodaju lokalno. Nemaju, doduše, skupe traktore i kredite, ali žive sasvim solidno. Istina je da se narade - suprug praktički živi u štali od jutra do sutra, kosi sijeno,.... vrlo malo kupuju, većinu proizvode sami. Kad je prošli put bio problem s mlijekom, poznanica je rekla: a što ću? Sami smo odabrali, teško je, ali to je naš poslovni rizik.