Pokazuje rezultate 1 do 50 od 165

Tema: Prosvjedi...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Inače, trudim se kupovati domaće koliko god je to moguće. Oni proizvodi koji se nude kao naši jer se kod nas pakiraju, a vani proizvode, kupim samo ako su povoljniji od uvoza (primjerice, smrznuto povrće).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj laura29 prvotno napisa Vidi poruku
    Inače, trudim se kupovati domaće koliko god je to moguće. Oni proizvodi koji se nude kao naši jer se kod nas pakiraju, a vani proizvode, kupim samo ako su povoljniji od uvoza (primjerice, smrznuto povrće).
    Pa uvijek se vrti oko ovoga...

Otkupljivači mlijeka imaju računicu u kupovini uvoznog mlijeka. Da naši mljekari izvoze, ne bi postizali cijenu koju tu dobivaju nego još manju.

Ne kažem da je to pošteno, odavno nije, ali kako Amalthea kaže - sve je to poslovni rizik. Proizvođači hrane nikad nisu gladni, a za ostale se baš ne bih kladila.

Bit će još i gore.

I zapravo, koliko god to imalo veze s EU (kad uđemo, a izglasali smo to, neće biti subvencija u poljoprivredi) to je pitanje globalizacije širih razmjera.

Offt. Kaj mislite da se EU udružuje zato jer se sviđaju jedni drugima? Šipak... Pokušavaju napraviti spregu njemačke industrije i francuske poljoprivrede. A mi smo samo tržište i izvor sirovina, kao što se vidi. Ne znam zapravo kaj da mislim. Robovlasništvno nije umrlo propašću Rimskog carstva, samo je promijenilo oblik. A mi mislimo kak možemo o nečemu odlučivati... Optimizam je nedostatak informacija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •