Citiraj laura29 prvotno napisa Vidi poruku
Inače, trudim se kupovati domaće koliko god je to moguće. Oni proizvodi koji se nude kao naši jer se kod nas pakiraju, a vani proizvode, kupim samo ako su povoljniji od uvoza (primjerice, smrznuto povrće).
Pa uvijek se vrti oko ovoga...

Otkupljivači mlijeka imaju računicu u kupovini uvoznog mlijeka. Da naši mljekari izvoze, ne bi postizali cijenu koju tu dobivaju nego još manju.

Ne kažem da je to pošteno, odavno nije, ali kako Amalthea kaže - sve je to poslovni rizik. Proizvođači hrane nikad nisu gladni, a za ostale se baš ne bih kladila.

Bit će još i gore.

I zapravo, koliko god to imalo veze s EU (kad uđemo, a izglasali smo to, neće biti subvencija u poljoprivredi) to je pitanje globalizacije širih razmjera.

Offt. Kaj mislite da se EU udružuje zato jer se sviđaju jedni drugima? Šipak... Pokušavaju napraviti spregu njemačke industrije i francuske poljoprivrede. A mi smo samo tržište i izvor sirovina, kao što se vidi. Ne znam zapravo kaj da mislim. Robovlasništvno nije umrlo propašću Rimskog carstva, samo je promijenilo oblik. A mi mislimo kak možemo o nečemu odlučivati... Optimizam je nedostatak informacija.