Citiraj miniminia prvotno napisa Vidi poruku
Kata u međuvremenu si napisala post...
Slažem se s tobom u principu...
No, seljaci nažalost nemaju nekoga tko će ih povesti u tom smjeru... Osnivanje zadruga, regulacija otkupnina i svega ostalog bi trebala biti u nekoj lijepoj dravi u nadležnosti ministarstva poljoprivrede... Zato i seljaci nemaju druga vrata za kucanje...A kod nas toga sustavno nema. ZAto jer je politika nažalost u većini slučajeva podvornica kapitala...
Debela istina!

A ovo seže i dalje od državnih granica, ne samo naših. Kapital ionako ne pozna granice. ALI kad smo već kod toga, moram reći da mi se čini kako se većina drugih zemalja ipak bolje štiti od nekontroliranog uvoza svega i svačega nego mi. To zamjeram državi, ali teško je imati svoju volju kad si dužan (ko Grčka, ili možda ko Hrvatska???) Imam dojam da je državi do sada bilo lakše puniti budžet ubirući danak (i pinku) na ulazu nego ozbiljno poticati domaću proizvodnju i eventualno izvoz. Ovo tržište je valjda zadnje i jedino otvoreno tržište u Europi, može doći tko god hoće. Ne tiče se to samo poljoprivrede, ali i njima bi bilo lakše da su bolje zaštićeni. Nažalost, bojim se da su ta vremena zauvijek prošla.