Pokazuje rezultate 1 do 50 od 165

Tema: Prosvjedi...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj laura29 prvotno napisa Vidi poruku
    Kad netko s razlogom traži svoja prava bilo upozorenjima, bilo prosvjedima, bilo štrajkom, mnogi ih kritiziraju zbog toga. Primjerice u XXX tvrtki najave otpuštanja. Radnici prosvjeduju, a drugi zbog lošeg mišljenja o tvrtki ili zato što se i oni ne nalaze u baš bajnoj situaciji, podržavaju otpuštanja i čudom se čude zašto ovi prosvjeduju.
    Slažem se. Kamo je nestala društvena solidarnost? Može rezanje, može otpuštanje, može nevrednovanje rada, samo dok se to mene ne tiče. Neka mljekari prosvjeduju, imaju i zašto, a imat će još i više, jer će nam EU rezati proizvodnju mlijeka da bismo mogli uvoziti što više tuđeg. To nije samo problem mljekara nego svih nas, otvorimo oči!

Žalosno mi je vidjeti da se rasprava o opravdanim prosvjedima pretvorila u nadmetanje tko više radi i kome je teže. Uz takav nedostatak solidarnosti lako je nama manipulirati.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja mislim da se tu ne radi (samo) o nedostatku solidarnosti nego o nedostatku informacija, unatoč elektroničkim medijima i inim čudesima. Imamo (kakti) puno informacija, ali uzimamo u obzir samo one koje nam se dopadaju. A svatko od nas bi mogao tako nešto reći za sebe. Nisam iznimka i zato sam u prvom postu ovdje rekla da mi je teško zauzeti stranu jer mislim da ne znam cijelu priču.

Na ovom topicu vidi se veliko nerazumijevanje, kao iz one poznate priče kad je grupa slijepaca raspravljala na što je nalik slon:

http://www.vrtic-utrina.hr/kutic/pri...jepciislon.htm

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •