Pokazuje rezultate 1 do 50 od 165

Tema: Prosvjedi...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Iskreno se nadam da će prosvjeti "propasti". Nemaju svetka ni petka, kažu. A danima noćuju u Zagrebu. Tko hrani krave? Radnici.

Sama imam 16 godina škole i radim za polovicu plaće koji zaradi državni službenik sa istom školom. Da prosvjedujem? Da utučem gazdu batom?

Ne, sretna sam što i to dobijem, jer vidim da i tom gazdi nije sjajno i s kojim se problemima suočava.

Seljake treba spustiti na zemlju. Reče onaj neki dan kod Hloverke da ga nitko ne može otjerati s ognjišta, a država mu plaća kredit. Taj je zaista u oblacima.

Mima, dobro si rekla. Bolje im je da osnuju zadrugu i plasiraju kvalitetu direkt kupcu. Bez Dukata, direkt.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj corny prvotno napisa Vidi poruku
    Iskreno se nadam da će prosvjeti "propasti". Nemaju svetka ni petka, kažu. A danima noćuju u Zagrebu. Tko hrani krave? Radnici.

Sama imam 16 godina škole i radim za polovicu plaće koji zaradi državni službenik sa istom školom. Da prosvjedujem? Da utučem gazdu batom?

Ne, sretna sam što i to dobijem, jer vidim da i tom gazdi nije sjajno i s kojim se problemima suočava.

Seljake treba spustiti na zemlju. Reče onaj neki dan kod Hloverke da ga nitko ne može otjerati s ognjišta, a država mu plaća kredit. Taj je zaista u oblacima.

Mima, dobro si rekla. Bolje im je da osnuju zadrugu i plasiraju kvalitetu direkt kupcu. Bez Dukata, direkt.
    Eto mene ovo boldano iskreno žalosti...Hrane im krave žene i djeca ...Za razliku od moje djece koja krave gledaju kao prekrasnu kravu spajalicu srca iz reklame...Nema na prosvjedima žena...
    Žalosti me stav nek im je bezveze, jer je i meni... nemaju pravo jer imaju 8 godina škole...nemaju pravo jer nemaju 16...
    Žalosti me stav Nek se snađu sami... Zadruge su ppostojale prije nego si ti krenula u 16 godina školovanja...Kako je netko rekao prije mene, ne plaća se, dobiva se kompenzacija...BAnka kompenzaciju ne priznaje...
    Kredite su većinom ti ljudi uzimali zato jer su htjeli biti konkurentniji...
    I ne nemam nikakve veze s poljoprivredom, osim što nekako radi naklonosti prema tom još kolikotoliko neiskvarenom segmentu života u svakom pogleda pratim što im se događa...
    Pa dajte promislite, poljoprivreda kao takva, zdrava nema šanse biti konkurentna s obzirom na uvoz.
    I zašto su vam poticaji takav trn u oku. TREba poticati pozitivne stvari, domaće mlijeko je nešto takvog, jednako kao što treba poticati znanje...Problem je što sve gledamo kroz novac, zaradu.
    Nedavno je jedna udruga upravo skupljača mlijeka (VAraždin ili tako nešto) dobila nagradu za ne znam citirati ali vezano uz društvokorisnost... Ideja je bila odlična , ljudi su se skupili, pisali svim ministarstvima (nisu prosvjedovali)...ALi nije saživjelo... Nije bilo novaca...
    Ne znam, možda ja gledam drugom dimenzijom, ali odbijam , iskreno odbijam razmišljati kako seljak ako ne može prodati svoju mrkvu, mlijeko... treba dati zemlju u najamninu Kinezu i otvoriti šopingcentar...

Ako nećemo prosvjedovati, Kerum će Split pretvoriti u svoj hotel, razni Horvatinčići će i na Zrinjevac nasaditi štogod (da bi se zaposlilo par ljudi) . Uf bolje da odem , sad sam se naljutila...

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj miniminia;2079380[QUOTE prvotno napisa
    ]Eto mene ovo boldano iskreno žalosti...Hrane im krave žene i djeca
    ...
    E ovdje si 100% u pravu. NAš susjed je poslao sina u Zg na prosvjed , sad mu sin sjedi u zatvoru , a on i njegova žena se muče sami doma oko stoke....

Još sam zaboravila napisati da ako hoćemo da nam mlijeko bude plaćeno svaki mjesec mjesečno moramo proizvesti više od 8 000 l mlijeka , sve manje se plaća tek za tri mjeseca.

Našem susjedu je u prosincu falilo 100 litara za količinu i još nije dobio novac za studeni, kažu takva je politika mljekare i ne može se mjenjati.

Kada su se dizali krediti i kupovali skupi traktori a skupi su zato što su kod nas cjene nabili do bola onda je ministarstvo garantiralo i kao "štitilo" cijenu mlijeka koja je tada bila 3,50+ 40lp državne premije.
    Danas to isto minist. ima neku drugu priču.
    Gradnja farmi je bio samo nakazivanje za EU.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

O ovakvom stavu građana sam govorila u svojim prethodnim postovima na ovoj temi.
    Draga moja, (nemoj se ljutiti što ću biti direktna) živimo u kapitalizmu pa daj ti onda nađi bolje plaćeni posao koji će zadovoljiti tvojih 16 godina školovanja kao što predlažeš seljacima da osnuju sami zadrugu i direktno kupcima plasiraju proizvod pa će se tako odmah njihovi problemi riješiti.

Što se tiče Šprajca, čovjek je vrlo pismen, informiran i učen kako svoja politička stajališta lijepo umaskirati i podastrijeti čitatelju kao jedinu istinu.
    Vjerujem da postoje "gazde" o kakvim on govori u svom tekstu koji je uspio svojim političkim vezamam doći do boliglava poticaja i time si opremiti vozni i radni park. Ali takav "dasa" ne predstavlja većinu seljaka, on je iznimka.
    U većini seoskih obitelji svi članovi mukotrpno rade svaki dan, bez prava na bolovanje i slobodne dane jer blago ne može čekati i trpjeti.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sama imam 16 godina škole i radim za polovicu plaće koji zaradi državni službenik sa istom školom. Da prosvjedujem?
    Prosjecna drzava ne ulaze u visoko skolstvo zato jer joj se ulaze, vec zato jer ocekuje da ce ulozeni novac visestruko oploditi, tj. da ce joj visokoobrazovana osoba vratiti pare u kasu kroz porez koji ce platiti.

Prosjecni drzavni sluzbenik nema neku veliku placu. Ako ti imas pola od toga, onda je drzava u debelom minusu s tobom.

Obzirom da zivimo u kapitalizmu, moram se zapitati zasto ne mijenjas posao??!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •