-
prosvjede podržavam a subvenicije bi ukinula 
ovim konkretnim ljudima se mora ponuditi neki plan izbavljivanja iz situacije u kojoj su se našli velikim djelom zbog poticanja sa strane države da svoj posao organiziraju ovako kakav je sada-a sad ih ostavljaju na cjedilu.
ne može se jedan dan samo gurnuti ljude u minus (troškovi proizvodnje veći od cijene proizvoda), i odmahnut rukom uz "dobro je bilo dok je trajalo".
jok, mora neki plan kako žive ljude (bez obzira što voze) -izvesti iz ove situacije.
a subvencije, mljekarima ili bilo kome drugome ne podržavam uopće.
mljekari, uzgajivači pšenice, škverani, željezničari ovi-oni...argumentiraju da oni od svog rada na ovom tržištu ne mogu živjeti. i da trebaju subveniciju. i tako zastalno.
meni ako moj posao ode u minus-ja moram zatvoriti-nema subvencije od države. nitko ne sluša moje žalopojke da ja svoju uslugu ne mogu prodati po cijeni koju diktiraju moji troškovi poslovanja.i ne želim da mene država i društvo puste da crknem u svom jadu, a ne možemo ni svi subvencije primati. i želim mljekarima i svima drugima ( i sebi) da možemo živjeti od svog rada.
umjesto stalnih subvencija jednokratna pomoć za konkurentnost, da ljudi opstanu i stanu na vlastite noge-bez subvencija.
ako ni to ne pomaže-pomoć za promjenu djelatnosti u nešto profitabilnije.
ako ni to ne pomaže-dobrodošli u svijet nezaposlenih. 
i pritisak zbog teške situacije apsolutno treba raspršiti na sve krivce za situaciju-uz državu, i na kompanije koje diktiraju prenisku otkupnu cijenu & banke
pa makar zvati na bojkot njihovih proizvoda, zatvaranje računa...svašta nešto se može kad se male ruke slože.
@ zloćko, pitanje (bez zlobe ili provokacije, zanima me):
kako mljekari reagiraju na prosvjede uzgajivača pšenice?
što misle o milijunima kuna upumpanima u HŽ i brodogradilišta?
i sigurna sam da nam je jedini put da se iz teške situacije izvadimo, da se solidariziramo i prestanemo prihvaćati kapitalizam takvog kakvog nam serviraju.
može ovo sve puno bolje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma