[QUOTE=prima;2079555]
Pa njima je još gore nego nama, podržavamo ih!@ zloćko, pitanje (bez zlobe ili provokacije, zanima me):
kako mljekari reagiraju na prosvjede uzgajivača pšenice?
što misle o milijunima kuna upumpanima u HŽ i brodogradilišta?
Evo primjera, pa te molim za komentar, nije ništa izmišljeno , životom mogu garantirati da je istina.
Svi nam tupe kako i zašto se pšenica i ostale ratarske kulture prodaju odmah kad im je cijena jeftina , zašto se pšenica ne spremi u silose pa ju seljaci prodaju kad joj poraste cijena itd itd.
Prošlog ljeta je skupina seljaka osnovala udrugu i spremila pšenicu u Đakovačke silose misleći pritom da je na sigurnom . Kada je na tržištu postignuta bolja cijena htjeli su svoju pšenicu nazad u naknadu za sladištenje, i što se dogodilo PŠENICA je NESTALA i nitko ni dan danas ne zna gdje je ,ratarima nije plaćena , nito je ne vraća , promjenio se vlasnik kojeg ne zanima prošlost , pojeo vuk magare ,a proljeće je pred vratima treba opet u njive a sa čim?
Naš jedan rođak je predao 200 000 tona pšenice i za to nije dobio niti kune, al je zato ostao dug od 180 000 kn ima 4 djece , jučer su mu bili bankari kod kuće.
A što se brodogradilišta tiče i HŽ ne znam što da kažem, bolje da šutim jer bih mogla svašta napisati.
Ne znam da li znate da je do kraja ožujka rok za dobijanje kvota za EU , koliko sada proizvedemo više nema proširivanja, pitam se samo kako će proći uzgajivaći tovljenika , jer je bivši ministar na ZADNJI dan svog mandata donio odluku o dopušetenju uvoza 300 000 tovljenika, kud sa našim tovljenicima , prodatih pošto poto samo da ti nisu u tovilištu. Prvenstveno mislim na junad.

Odgovori s citatom