Pokazuje rezultate 1 do 50 od 165

Tema: Prosvjedi...

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj zloćko prvotno napisa Vidi poruku

Evo primjera, pa te molim za komentar, nije ništa izmišljeno , životom mogu garantirati da je istina.
    Svi nam tupe kako i zašto se pšenica i ostale ratarske kulture prodaju odmah kad im je cijena jeftina , zašto se pšenica ne spremi u silose pa ju seljaci prodaju kad joj poraste cijena itd itd.

Prošlog ljeta je skupina seljaka osnovala udrugu i spremila pšenicu u Đakovačke silose misleći pritom da je na sigurnom . Kada je na tržištu postignuta bolja cijena htjeli su svoju pšenicu nazad u naknadu za sladištenje, i što se dogodilo PŠENICA je NESTALA i nitko ni dan danas ne zna gdje je ,ratarima nije plaćena , nito je ne vraća , promjenio se vlasnik kojeg ne zanima prošlost , pojeo vuk magare ,a proljeće je pred vratima treba opet u njive a sa čim?
    a što ću reć, krađa je krađa . i trudim se ne brijati previše na teorije zavjere, ali ovdje mi bode oči, da ta količina pšenice nije mogla netragom nestati, i da je neometana istraga morala dati rezultate, ali je očito nije bilo.
    a to mi vraća krug natrag na građane vulgaris. ovaj i još 1000 sličnih slučajeva se može razriješiti samo ako se javi koji zviždač-opet nam je jedina nada u međusobnoj solidarnosti.

a inače mi se ne sviđa teoretiziranje u smislu - sijači pšenice su lijeni, posiju ujesen, požanju u lipnju, poberu poticaje i ostatak godine leže-neka sade povrće, tu se treba pomučiti ali veća je zarada . neka sami skladište svoju pšenicu. neka mljekari prodaju mlijeko na placu. neka škverani grade jahte, kud su navrli s tim tankerima.

sve te teorije su jako jako pojednostavljene, i ne uzimaju u obzir poveći broj jako bitnih činjenica. i u pravilu dolaze sa strana koje baš ne razumiju predobro situaciju, ili imaju jako zle namjere, npr. da stvore antagonizam između škverana i poljoprivrednika da im nikad ne bi skupa bili na cesti.

zato mi je korisno čitati tvoje postove, stvarno želim razumjeti kako stvari stoje " na terenu" - mediji su mi, blago rečeno, nepouzdani
    Posljednje uređivanje od prima : 25.02.2012. at 16:32

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •