Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
Ne, mislim upravo ovako kako sam napisala. Treba početi raditi, ozbiljno raditi.

I ja dobivam plaću iz proračuna i itekako sam svjesna da su to plaće na dug. A ne možemo se vječno zaduživati.
Svjesna sam da u tom ogromnom sustavu koji se plaća iz proračuna ima puno previše zaposlenih koji ne rade, ili rade nešto sitno, ili bi radili, ali nemaju što...

Predugo smo bili uljuljani u svojim silnim radničkim pravima, subvencijama i poticajima, vrijeme je da shvatimo da ni to ne može trajati vječno.

Tako da, ne, nije greška, vrijeme je da počnemo raditi ako se mislimo izvući iz znaš čega.
I to svi, a posebno oni koji se napajaju iz ionako tankog proračuna.

A još se nisam dotakla lokalne samouprave, legla nerada, korupcije, nepotizma i muljaža...
Ili ovih poduzeća s prefiksom hrvatsko...

Da, potrebno nam je veliko čišćenje i puno rada.
U jasnim i državnim službama ima mnogo ljudi koji kvalitettno rade svoj posao neovisno o veličini svojih plaća. I njih ne treba upozoravati da se pokrenu i počnu raditi jer oni RADE! A o neradnicima se trebaju pobrinuti nadležne službe. Nije zbog radnika država u banani, već zbog onih koji su iskoristili svoje političke veze i pokrali državu kunući joj se na vječnu ljubav i vjernost.
Zbog takvih sad običan puk treba platiti sva državma dugovanja, a lopovi se luftaju i uživaju.
Prvo treba proraditi zakonodavna država, kazniti muljatore, utajivače poreza (kojih je među privatnicima puno) i lopove. Vjerujem da bi se tada mnogi financijski problemi riješili.