Pokazuje rezultate 1 do 50 od 165

Tema: Prosvjedi...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, to je istina. Mljekarima bi bilo puno bolje da mogu sami plasirati svoj proizvod, to govorimo od početka.
    Da su recimo dio novca uložili u preradu tog mlijeka i plasman na tržište.
    Meni to zvuči logično, no u stvari je blebetanje jer nemam pojma o tržištu.
    Niti Dukat si ne može dopustiti da podigne cijenu mlijeka, kad u dućanima postoji mlijeko uvezeno izvana po nižoj cijeni.
    I ja bih rado platila više za "domaće" mlijeko, no pitanje je koliko ljudi bi bilo spremno više platiti.
    Pogledaj topik lidl i stedljiva domacica, pa će ti biti jasno.
    Najlakše je pljuvati po vladi i Europi. I kupovati u lidlu i od omrazenih koorpracija. A koorporacija je i lidl i ikea i h&m. Međutim kad tamo kupujes onda je to super, zar ne?
    I kad biras vlast koja zamotana u zrinske i frankopane lijepo podrzavi društveno vlasništvo i preda ga u ruke 200 nesposobnih i kradljivih obitelji, onda su naravno krivi liberalni kapitalizmi, zle koorporacije, dekadentna Europa i tako to.

Ovo mima ne ide tebi, nego sam nadovezala koliko ljudi zaista praktično podržava kvalitetnu mljecnu industriju, a koliko njih samo deklarivno kaže da, i onda kupuje ono sto nikako ne moze koštati onoliko koliko košta u lidlu i sličnom.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Najlakše je pljuvati po vladi i Europi. I kupovati u lidlu i od omrazenih koorpracija. A koorporacija je i lidl i ikea i h&m. Međutim kad tamo kupujes onda je to super, zar ne?
    I kad biras vlast koja zamotana u zrinske i frankopane lijepo podrzavi društveno vlasništvo i preda ga u ruke 200 nesposobnih i kradljivih obitelji, onda su naravno krivi liberalni kapitalizmi, zle koorporacije,dekadentna Europa i tako to.
    pa liberalni kapitalizam je kriv za sve trenutne krize.
    nakon što je društveno poklonjeno odabranima, imamo još cca 20 god rada u nečijim tvornicama. koje evo propadaju. i ne mogu plaće isplaćivati.
    i sad nam kažu, niste dovoljno vrijedno radili, kupovali ste u lidla, previše ste crpili državu, vaša egzistencija nema ekonomsku opravdanost...
    i potiču nas da se glođemo međusobno, da jedni druge prokazujemo,
    lov na neke fantomske neradnike koji su krivi za sve je postao jako popularan sport, a lovište je skroz krivo locirano, naravno, granice lovišta definiraju baš oni koji ne žele da shvatimo da su oni kapitalna divljač za odstrel.
    svakodnevno čitam kako je radnik/seljak/umirovljenik/domaćica nekako odgovoran za loše stanje. nije dovoljno radio. treba shvatiti da to tako više ne može, stegnite remen, bla-bla.
    divide et impera, al fakat doslovno

evo kako to izgleda na grčkom primjeru, ovdje su razloženi neki mitovi zbog kojih grčki radnici ne uživaju potporu radnika ostatka eu:

http://www.advance.hr/vijesti/razbijanje-mitova-o-lijenim-grcima/

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
    nakon što je društveno poklonjeno odabranima, imamo još cca 20 god rada u nečijim tvornicama. koje evo propadaju. i ne mogu plaće isplaćivati.
    i sad nam kažu, niste dovoljno vrijedno radili, kupovali ste u lidla, previše ste crpili državu, vaša egzistencija nema ekonomsku opravdanost...
    lov na neke fantomske neradnike koji su krivi za sve je postao jako popularan sport, a lovište je skroz krivo locirano, naravno, granice lovišta definiraju baš oni koji ne žele da shvatimo da su oni kapitalna divljač za odstrel.
    svakodnevno čitam kako je radnik/seljak/umirovljenik/domaćica nekako odgovoran za loše stanje. nije dovoljno radio. treba shvatiti da to tako više ne može, stegnite remen, bla-bla.
    divide et impera, al fakat doslovno
    X
    A sad idem čitati o Grcima.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da nisi skužila seni, ili sam ju ja drugačije skužila

evo, uzmimo sad primjer tog mlijeka
    mi smo ga do nedavno kupovali u trgovini, Vindijino, nije najjeftinije, ali
    ovo koje sad kupujem je i jeftinije od toga, 4,5 kn litra, o kvaliteti neću uopće govoriti
    no, Konzum mi je udaljen 7 minuta hoda, a pijaca 20 minuta busom, pa sve vuci u bus pa na treći kat
    nekome se to ne bi dalo
    eto, i Pčelica kaže kako joj se sveki jednom probila do mljekara i jedva ugrabila
    misliš da ja nisam tako pa sam čovjeka pitala kako mogu svaki vikend dobiti svoje mlijeko a da ne dežuram od 7 ispred štanda, dao mi broj i sad se svaki vikend dogovaramo

sad možda opet neću biti skužena i možda se neće složiti žene s ovog foruma koje zaista malo troše i štede
    no, u tih par puta što sam bila u Lidlu, uvijek primjetim kako se ljudi natrpaju tim kao jeftinim stvarima, pa onda sto vrsta kojekakvih čokolada, čipseva, ovog, onog s bezbroj okusa
    jer su jeftine
    a ljudi uopće ne mogu skužiti da im ni ne trebaju
    pa jeftina roba u ovim i onim trgovinama
    neki dan prošetam pijacom, dijelom gdje je roba i skužim da ima hrpa štandova s čarapama, donjim vešom, običnim majicama, pletenom odjećom i sl. naše proizvodnje za istu cijenu kao u šta ja znam gdje to već kupujete
    isto je i s Konzumovom robnom markom gdje ja kupuejm čarape
    ok, dosadne su, u jednoj boji, ali pobogu, to su čarape, nisu moje noge Louvre pa da moram imati ne znam ti ja što na nogama

sad sam otišla daleko

da, i sve one vrste pseće hrane od kojih govno ima ne znam kakav oblik
    povraća mi se
    Posljednje uređivanje od SikaPika : 03.03.2012. at 03:50

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    I kad biras vlast koja zamotana u zrinske i frankopane lijepo podrzavi društveno vlasništvo i preda ga u ruke 200 nesposobnih i kradljivih obitelji, onda su naravno krivi liberalni kapitalizmi, zle koorporacije, dekadentna Europa i tako to.

Ovo mima ne ide tebi, nego sam nadovezala koliko ljudi zaista praktično podržava kvalitetnu mljecnu industriju, a koliko njih samo deklarivno kaže da, i onda kupuje ono sto nikako ne moze koštati onoliko koliko košta u lidlu i sličnom.
    potpisujem

i sad, vidim kako se fino znate razbacivati svim tim porezima, olakšicama, subvencijama, ja malo od toga razumijem
    ali, evo, čovjek od kojeg ja svake subote kupujem 6 litara mlijeka, sir, putar, kajmak i jaja sve svoje proda (moram porukom rezervirati što te subote želim)
    no, on nema toliko krava i on može sve to prodati (nemam pojma koliko ima, eto, nek ima 20)
    ali, onaj koji ima 50 krava, pa ne može sve u boce, sir, putar i na pijac
    kako bi funkcionirala mljekarska industrija? šta bi trebali propasti Dukat, Vindija, Sirela ako će svi prodavati svoje proizvode iz "hrvatske staje na hrvatski stol"
    osim toga, ako želiš regularno, itekako se trebaju poštivati higijenske mjere i uvjeti (što je samo po sebi jasno), europski standardi, polagati kojekakve ispite, dobivati licence (neki dan sam gledala u poljoprivrednoj emisiji o tome)
    stvar je u tome da te velike industrije ucjenjuju mljekare
    halo, pa oni su njima snizili cijenu mlijeka, ne traže mljekari veću otkupnu cijenu
    i nije to tek sad, ako se ne znaš baviti mljekarstvom, uzmi nešto drugo
    pa nije to ured kojeg će netko prenamijeniti iz knjigovodstvenog posla u ne znam, gledanje iz tarot karti
    pa to su životinje koje svakodnevno trebaju brigu, hranjenje, to su živa bića koja te ne pitaju znaš li ili ne znaš,
    mi dojilje bi najbolje trebale znati kako se te krave osjećaju ako neće biti nikoga tko će ih to jutro il ivečer pomusti
    sva ta mehanizacija, njive koji ti isiti poljoprivrednici obrađuju ili netko drugi obrađuje za njih
    nije to za.ebanicija

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

stvar je u tome da te velike industrije ucjenjuju mljekare
    halo, pa oni su njima snizili cijenu mlijeka, ne traže mljekari veću otkupnu cijenu
    i nije to tek sad, ako se ne znaš baviti mljekarstvom, uzmi nešto drugo
    pa nije to ured kojeg će netko prenamijeniti iz knjigovodstvenog posla u ne znam, gledanje iz tarot karti
    pa to su životinje koje svakodnevno trebaju brigu, hranjenje, to su živa bića koja te ne pitaju znaš li ili ne znaš,
    mi dojilje bi najbolje trebale znati kako se te krave osjećaju ako neće biti nikoga tko će ih to jutro il ivečer pomusti
    sva ta mehanizacija, njive koji ti isiti poljoprivrednici obrađuju ili netko drugi obrađuje za njih
    nije to za.ebanicija
    [/QUOTE]

E ovo si dobro napisala, svaka čas konačno netko tko razumije što ja cijelo vrijeme pišem...

Htjela bih te pitati da li si se zapitala zašto ne možeš na selu kod tete kupiti sirovog mlijeka?

I još bih htjela da mi netko objasni , a vidim da ima i onih koji dobro barataju postocima da mi kažu kolika je moja i mm plaća, ako sam 29. veljače dobili uplatu za mlijeko za prosinac, u iznosu od 22.869,35 kn. i od toga odmah morali kupiti miner. gnojivo za proljtnu sjetvu kukuruza je dolazi ožujak i pdv ide gore, u iznosu od 19.588,16.
    Ostale režije neću niti spominjati , da bi mogli platiti kredit , koji nemamo niti za stan niti za auto nego za poljop. stroj za kupljenje suhog sjena, i struju za koju smo već dobili opomenu jer naravno nismo platili 15 u mjesecu.Još smo morali uzeti i sjeme a to nam je dao čiko u dućanu na poček jer se znamo do iduće isplate mlijeka za koju ne znamo kad će biti.Netko je napisao kako je potplaćen za svoj rad i znanje koje ima, ja mogu reći da za svoj rad znanje i sve ostalo uopće nisam plaćena, jer dok svima sve platim i ispunim sve obveze koje nam upravo dolaze zbog Eu neću niti biti plaćena, srećom imam sveki koja ima mirovinu od 1450kn pa može sutra unučici dati za školsku kuhinju jer tata i mam nemaju . Možda kad bi kako netko piše počeli raditi možda bi i imali nešto , a to što se svako jutro ustaju u 4:25 365 dana u godini i zdravi i virozni i gripozni pa što onda.

Eto prosvjedi su ugušeni na radost mnogih, što je riješeno ništa , tko je izvukao debkji kraj, naravno, oni sa traktorima ... možda da su probali cipelama možda bi nešto i dobili..

Stranci sigurna sam već trljaju ruke i jedva čekaju da dođemo u EU pa da nas potrgaju kao Bugare i pokupuju naše super dobre i sređene farme za sitnu lovu, na kojima će bivši vlasnici biti" kao "zaposleni.

Prošle godine je u RH uvezeno 40 milijuna litara mlijeka iz Bosne , a BIH uopće nema NIKAKAV veterinarski labos za kontrlu mlijeka poput našeg u Križevcima. Pitam se ja samo što građani to piju, kakva je zdravstvena ispravnost toga mlijeka?
    Posljednje uređivanje od zloćko : 10.03.2012. at 12:27

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •