Pokazuje rezultate 1 do 50 od 165

Tema: Prosvjedi...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pčelice Mara, kata.klik, kako bi radnici trebali štititi svoja prava ako se ne mogu udruživati, prosvjedovati i štrajkati. Zar treba poslodavcu dati odriješene ruke da s radnicima radi što ga volja? Da izrabljuje radnika, a nakon toga ga kao psa baci na ulicu i oduzme kruh njegovoj obitelji.
    Ljudi su od krvi i mesa te većina svojim radom marljivo zarađuje da bi prehranila svoje obitelji i sebe.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj laura29 prvotno napisa Vidi poruku
    Pčelice Mara, kata.klik, kako bi radnici trebali štititi svoja prava ako se ne mogu udruživati, prosvjedovati i štrajkati. Zar treba poslodavcu dati odriješene ruke da s radnicima radi što ga volja? Da izrabljuje radnika, a nakon toga ga kao psa baci na ulicu i oduzme kruh njegovoj obitelji.
    Ljudi su od krvi i mesa te većina svojim radom marljivo zarađuje da bi prehranila svoje obitelji i sebe.
    da laura29 ja jesam od krvi i mesa, ja svojim mukotrpnim radom prehranjujem svoju obitelj zajedno sa svojim mužem, na našu nesreću obadvoje smo zaposleni kod privatnika. moj je gazda do nedavno dobro stajao, imali smo posla radili, plaće dobre, redovne, a onda je jedan dan sve krenulo nizbrdo...prvo 20% plaća dole, pa tako mjesec dva tri, pa onda jedna kasni pet dana, pa sad opet nakon dva mjeseca plaća kasni...

ako štrajkam, ako kažem jednu riječ mogu uzeti svoju knjižicu i papa, a di ću naći posao (građevina danas je u komi) nego šuti radi i trpi....

kod muža isto, prije tri godine su mu prvi put skinuli plaću, hop 20%, sad će opet....nije ni poslodavcima lako, ali niko nepita mene kako je meni?

a ko se buni? bune se neradnici po državnim upravama ( i ne govorim ja bez znanja, jako dobro znam kako se radi u državnim službama), oni koji rade oni šute i rade i ubijaju se radeći. (skidam kapu svim tetama u policiji koje rade na šalterima, svim onima koji rade na takvim i sličnim poslovima, učiteljima, odgajateljima doktorima, sestrama....) ali što je sa onim po kancelarijama....ujutro kava, popodne kava, pa pauza pola sata, pa nema pročelnika, načelnika, župana idem skoknuti na frizuru, pa dođeš po građevnu dozvolu a oni svi žderu na račun projektnog biroa, koji im je platio žderačinu da njegove projekte prve riješe, a ti obični smrtnik čekaš satima ispred kancelarije i čekaš da vidiš jesu nakon osam mjeseci čekanja uzeli tvoj predmet na obradu.....takvu državnu službu prezirem....i onda se bune....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •