Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
kažem ja da ne razumijem ,
živim na selu, mlijeko kupujem od susjeda (svaki dan), to kako ti kupuješ se kod mene se zove "od švercera".
nemam priliku gledati ljude koji piju u trgovačkim centrima, jer kod nas trgovačkih centara nema, kako ti znaš za te zebre? odlaziš tamo?
i ne pada mi napamet misliti da ovo kako sam se ja organizirala, da je to optimalan način života, i da svi ostali griješe.
iz tvojih postova da se pročitati da je optimalan način života hrvatske obitelji:
-život u stanu kupljenom na kredit u velikom gradu
-rad samo jednog roditelja
-kupovina od prekupca
-zavirivanje u tuđa šoping kolica

ne živiš ti neki život baš slobodan od gradskih utjecaja/industrijalizacije/konzumerizacije/getoizacije/života u ćibi/kupovine u velikim supermarketima/robovanja banci
da bi se tako postavljala prema tuđim izborima.
ma čak i da živiš skroz samoodrživ život, šta te briga kako drugi žive, di piju, što im djeca jašu?

sad malo pišem brišem, ne želim se prepucavati, najstvarnije
sigurna sam da ja ne mogu prosuditi što bi nekom drugom bilo bolje/zdravije
znam da ne dopuštam da meni netko soli pamet.
he he, sad sam ljubomorna, ti imaš svježe mlijeko svaki dan
nije ovaj moj švercer, firma mu se zove Mala mljekara d. o. o., samo ima svoj štand na pijaci i ženu/čovjeka koji prodaju dok on nije tamo (što radi i gdje je tada, nemam pojma)
u trgovačke centre, te velike ne idem, no na žalost u svojoj blizini imam ljude koji su svako malo tamo, provode svoje slobodno vrijeme tamo, a za zebre znam jer i moje dijete vode tamo koliko god se MM i ja protivili tome, eto, M. je ta koja je jašila zebru u nekom od tih osječkih mallova iako ja nemam pojma o čemu se tu zaista radi
ne da moj život nije optimalan nego je daleko od optimalnog (od života u 55 kvadrata preko kredita za taj stan do kupovine nekih stvari za koje znam da bi ih mogla sama proizvesti no za sada nemam resurse), no sada je tako kako je, nadam se da će u budućnosti biti drugačije
kao što sam napisala, ne kupujem od prekupca, a u tuđa kolica ne gledam, dovoljno je samo pročitati na forumu što sve štedljive domaćice zapravo kupuju... tako da, čista logika
samo eto, netko samo pomisli, ja i napišem

i da, u pravu si za ovo zadnje
samo, prečesto čujem kuknjavu, prečesto su ljudi u minusu, prečesto su toliko jadni, nezadovoljni ili opet shebani pored svih tih milijun pari obuće koje nose da mi dođe da im resetiram mozak
eto, mislim da su glupi, ali ih na žalost ne mogu potpuno izbjeći
pa onda pametujem, bude mi lakše
onda oni počnu izbjegavati mene

naravno, ovo ne smatram prepucavanjem niti želim da moja bude zadnja