Da tak je, nula nulcata.
I sad takvo mlijeko je dobro , jeftino i prodaje se ko ludo u našim dućanima, a moje koje u 10ml ima 9000 m. o. i 64000 s.s. i 3,4% bjelančevina , te 4,2mm nije dobro.
Da pojasnim, m.o. su mikroorganizmi a s.s. su somatske stanice, dozvoljeno je imati 100.000 mo i 400.000 s.s.
Svaki tjedan je kontrola bruceloze i još nečega al se sada ne mogu sjetiti čega, a 4 X tjedno uzorkuju mlijeko u križevcima, o antibioticima neću ni pisati , jer to ak ti nađu u mlijeku nah.ebo si ko žuti...
Ako u mlijeku nađu više m.o. i s.s. dobiješ zabranu i nesmiješ više predavati mlijeko, a da bi to mogao, moraš imati uređenu prostoriju za mužnju sve posude od inoxsa i rashladni uređaj, te mlijeko nakon mužnje mora naj kasnije u roku od 2 sata biti ohlađeno na 5 stupnjeva, a to sve lijepo košta...i novaca i posla, i pranja i dezificiranja.
Kažu , pa što ima veze ak su m.o. u mlijeku pa ionako se pasterizira i sve se pobije unutra, a ja kažem , kakvo je to mlijeko to je za mene "čorba sa mrtvim bakterijama i m.o." jer oni su i dalje u mlijeku nitko ih nije izvadio samo "pobio".

Odgovori s citatom