mama c. ti je sve dobro napisala a ja cu samo dodat sto se tice TM-a. Bila sam i jos uvijek sam u istoj situaciji i osjecala sam se ko i ti, da mi on rusi autoritet. Sve dok mi jedna pametna zena nije rekla da pustim MM-a da gradi svoj odnos s njim kao sto sam ja izgradila svoj. I stvarno lakse zivim tako. Ako mu MM dozvoljava da mu se penje po glavi neka, mali zna da meni ne smije i to je ono sto mi je bitno. Baka mu npr. dozvoljava da se penje na njene kuhinjske elemente, kod mene mu to nece past na pamet.
Jedino sto sam MM-a jednom morala upozorit kad sam ja jednom zabranila nesto a on mu je to isto pola minute kasnije dozvolio. E to ne moze. Ja se ponekad ne slazem sa zabranom od MM-a ali presutim, ako mu je on tako rekao tako nek bude, ja cu to s MM-om raspravit dalje od djeteta.
Kad MM dode s terena mali se potpuno razuzda, i MM cesto ludi jer ga ne moze "dovesti u red". Ali ja se ne mjesam, kazem mu kako bi ja ali opet ne dok je mali tu. Klinci testiraju granice uvijek i bitno je da su one postavljene cvrsto. Naravno da mogu bit manja odstupanja kad je dijete bolesno, nervozno...los mu je dan ali to onda stvarno moraju bit manja odstupanja.