Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Najbolje guranje i izgon!?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Najbolje guranje i izgon!?

Cure, sta mislite sta bi bilo najbolje za ova dva cina. Guranje, ako uzmem prosijek da traje 1-2 sata, da li je bolje da mijenjam polozaje i izmedju kontrakcija legnem na bok ( mislim da cu krepat biti u cucunju ili cetvrenoske non stop). Ili da se opet vise skoncentrisem na sam izgon, pa da to uradim u cucnju ili lijevi bok da mi rektum bude sto vise rasiren, a ostatak neznam guram kakogod.

Sve se bojim da cu od mijenjaja polozaj crknut od umora i napora i neznam gdje vise snagu da usredsredim.
    Opet cula sam ako nemas snage u nogama( kod mene visemjesecno mirovanja) da je dobar lijevi bok i jedna noga samo gore., :shock:

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Re: Najbolje guranje i izgon!?

Ja još nisam rodila, ali kad bih imala mogućnost izbora kao ti, prepustila bi h stvar trenutku- vjerujem da svaka žena osjeti potrebu biti u određenom položaju, ili ako ne to, da ćeš, kad probaš, znati da li ti poza paše ili ne.
    Znaš što nije dobro, to je važno.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

momtobe je super rekla - ovisi od zene do zene i od trenutka do trenutka. Budes sama skuzila, za sada je dobro da znas razlicite opcije koje su ti na raspolaganju (a u torontu ce ti i zaista biti 8) ) pa kad dode trenutak ti odaberes koja ti najvise pase. Nema teorije da mozes sad odluciti u kojem polozaju ce ti biti najbolje roditi.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slažem se sa curama, najbolje da se time uopće ne opterećuješ sada, nego radi onako kako ti tada bude više pasalo.
    Pa moglo bi se to i usporedit sa vođenjem ljubavi (čak su i isti hormoni u igri ), zamisli da za to u naprijed planiraš poze ...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    Slažem se sa curama, najbolje da se time uopće ne opterećuješ sada, nego radi onako kako ti tada bude više pasalo.
    Pa moglo bi se to i usporedit sa vođenjem ljubavi (čak su i isti hormoni u igri ), zamisli da za to u naprijed planiraš poze ...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

ti barem možeš birati. ja sam na lijevom boku preležala sve trudove, jer je žica od ctg aparata bila prekratka da se okrećem. :shock:
    izgon strogo na leđima, pa ti misli šta ti bolje paše. kod nas je onako kako doktoru paše.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ma ovdje ti je pak drui slucaj. Epidural ti uzima 80 % zena, ostatak je expres porod. Tako da sam ti ja u drzavi gdje je sve high tech, a porodjaj je sve samo ne prirodan. Pa ti sad vidi koji cirkus.
    U poredjenju sa Zapadnom Evropom gdje recimo epidural ide kao zadnja varijanta ovdje na prijemnom te sestre pitaju 10 puta :hoces epidural, hoces epidural ( kao da me tjeraju). I bolnice , tj. sobe su tihe, nema porodilja koje vriste, zapomazu itd, tako da moja zelja da idem prirodno im izgleda cudno, a mozda i na zivce jer se moraju samnom baviti tokom cijelog poroda.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •