Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: rana trudnoća - KOMPLIKACIJE

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno rana trudnoća - KOMPLIKACIJE

Drage forumašice! pozdrav!

prije tjedan dana saznala sam da sam (1.put) trudna i bila u štreberskom šoku jer nismo baš planirali.
    Jučer sam posjetila svoju ginekologicu i tad spoznala što je pravi šok, ni posao, ni lova nego mogući spontani

dakle; u sredini sam 5 tjedna, obris embrija 1,8mm , "kucanje" jos nije primjetno. u cavum-u ima tekućine (čini se da unutra krvarim), endometrij slabija koriodecidualna reakcija.

dobila sam utrogastan oralno i vaginalno i .... mirovanje

tegobe: malo napuhnuti trbuh i lagani pritisak

eto,znam da su mi šanse slabe, i pokusavam se pomiriti sa utjehom ako plod nije zdrav, bolje da ode sada, no zanimaju me Vaša iskustva i pozitivna i negativna; da lakše sve prebrodim

pozdrav
    ema

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ema 123,

Kucanje se ne mora još vidjeti, to samo po sebi ništa ne znači..

bez ikakve želje da omalovažavam bilo koji stupanj trudnoće (da me ne bi pogrešno shvatili..) u ovom tjednu, osobito ako niti ne odgovara pravom tjednu trudnoće, još se zapravo ništa nije niti razvilo. u slučaju da se razvije plod, doći će i kucanje i sl..a sad se samo čeka da se vidi da li će se plod razviti ili će ostati samo na pripremi..nadam se da ti to olakšava, jer definitvno je gore kad plod profunkcionira, srce kuca i sl..u ovom stadiju tek je stvar pripreme za razvoj ploda, puno cura niti ne zna da su bile trudne 5 tjedana, misle da je redovna menstruacija..
    to dakako ne znači da neće prokucati, to bi trebalo biti kroz 10-ak dana najviše..
    gledaj to ovako-ak prokuca uplalilo je, a ak ne-kao da si dobila redovnu menstruaciju (što je slučaj s jako puno cura, dakle nije ništa neobično i već idući ciklus je novi pokušaj!!

javi kako je bilo, a ja ti želim svu sreću, i ne brini kako god da bude!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

5 tt je premalo da bi se nešto konkretno vidjelo, osobito kucanje srca.

o mojem iskustvu nećemo (), ali zaista vjerujem da na kraju većinom sve ispadne ok, samo što smo nestrpljive i prerano jurimo na pregled.
    istina je jedino, ma koliko to grubo zvučalo, da će ono što treba ostati, a za ono što nije zdravo će se priroda pobrinuti.

sad jedino možeš čekati i vidjeti kako će se bebica dalje razvijati. držim ti fige.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

potpis velik ko kuća ne sve postove prije moga. Ako ne uspije, uzmi to srcu kao zakašnjelu menstruaciju. Priroda se pobrine ako nešto nije ok u ovako ranim tjednima.(vlastito iskustvo) . Meni u ovoj trudnoći su u petom tjednu samo uspijeli ustanovit trudnoću (nije bilo srca), i doktor je slegnuo ramenima. Čak taj prvi pregled (lagana sukrvica pa sam išla na hitnu) doc nije dao nikakve hormone.Ako ode, ode- idući ciklus kao da niš ni bilo- pokušaj ponovo. Njegove riječi. Nemoj se obeshrabrit. Držim ti palčeve da se sve završi što sretnije po TEBE, tvoje tijelo i tvoje planove!
    i javi se s novostima!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

slažem se sa svime.

markiram posao zadnja dva dana pa uglavnom ležim što mi paše, i zbog stanja glave i zbog tog neobičnog pritiska/nelagode u donjem dijelu trbuha (nije kao tipična menstrualna bol). pretpostavljam da je to zbog tekućine u cavumu. e sad, ja još nisam pustila niti kap krvi, zar je moguće da se zadržava u cavumu? to me malo brine

narućena sam na uzv vec u ponedjeljak (dakle samo 6 dana nakon prvog uzv) pa bumo vidli

ima li tko iskustva sa "deformiranom" gestacijskom vrećicom i kakvi su bili konačni ishodi

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

slažem se sa svime i hvala!

za sada markiram posao i ležim, što mi paše, što zbog mira u glavi što zbog tog pritiska u donjem dijelu trbuha .i to me malo brine. naime ja nisam pustila (za sada) niti jednu kap krvi, zar je moguće da se zadržava u cavumu?
    narućena sam na uzv u pon (dakle 6 dana nakon prvog uzv) pa cemo vidjeti da li se i kako mali razvija

ima li tko iskustva sa "deformiranim" oblikom gestacijske vrećice i ishodima nakon dijagnoze iste

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

pozdrav...ja sam ovdje najnovija ,,,,trudna nekih 6 tjedana...danas druga kontrola, prije toga ležala dva tjedna na progesteronima radi hematoma, relacija krevet-wc i danas saznala najljepše vijesti,hematom se u potpunosti povukao, embrij se vidi i kuca moje maleno srce realno, trudna 8 tjedana ali bila kasna ovulacija i time kasna oplodnja...

miga24 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj ema123 prvotno napisa Vidi poruku

ima li tko iskustva sa "deformiranim" oblikom gestacijske vrećice i ishodima nakon dijagnoze iste
    Imam ja. Ishod ti je u potpisu.
    To ti se promjeni u par dana na dobro ako mu je suđeno.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ema, prerano ti je u petom tjednu na UTZ. I u šestom. Najbolje je u sedmom. Tada se već vidi i bebačić i otkucaji. Ima nas puno koje smo proživljavale dva tjedna čistog straha jer smo išle prerano i onda dr. kaže-nema tu ništa. A to "ništa" osam mjeseci kasnije zaplače...

Samo strpljenja. Ako nema bolova i ne krvariš, možda samo tvojoj mrvici treba duže. Ili UTZ aparat nije dobar. Za tjedan-dva ćeš znati.

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

ema123
    teški su ti prvi uzv..u početku sam imala samo zadebljan endometrij, pa mala točkica sa velikim hematomom, i konačno srčeko...nogice i rukice i naravno bez hematoma.
    Iako nemamo istu situaciju , mogu ti savjetovati mirovanje svakako, ne može škoditi, manje negativnih tekstova po netu, neka dobra knjiga.
    Puno sam ležala skoro 2 mj. mirovanja sa utrogestanima od prvog dana, i nije mi žao.

Budi strpljiva i koliko možeš opuštena, možda stvarno treba malo vremena da se tvoja mrvica pokaže...želim ti svu sreću!
    Posljednje uređivanje od Shania : 25.02.2012. at 21:16

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

bolova ima, napuhnuta sam jako i osjećam pritisak. dakle to nije neizdrživa i grčevita bol, ali nelagoda jest. kakva su vam iskustva s time?

sinoć dve tri kapi krvi na donjem rublju, jutros ništa.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hej,

Ja sam u 6 tj. bila na uzv i nije se vidjelo kucanje a na kontroli za tjedan dana je kucalo srčeko tako da ne brini i što manje se živciraj

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj ema123 prvotno napisa Vidi poruku
    bolova ima, napuhnuta sam jako i osjećam pritisak. dakle to nije neizdrživa i grčevita bol, ali nelagoda jest. kakva su vam iskustva s time?

sinoć dve tri kapi krvi na donjem rublju, jutros ništa.
    a gle, ti si ipak trudna, nisi bolesna nego si zaista u drugom stanju. tijelo ti se mijenja, maternica rasteže.
    lijepo miruj i pij terapiju. to je jedino kaj sad možeš napraviti.
    samo ne znam zašto su te naručili opet u 6 tt na uzv? vjerojatno imaju razloge, ali to isto može biti prerano da bi se vidjeli otkucaji srca, najbolje je što manje prčkati dolje u tako ranoj trudnoći.
    bar je meni tako doktor rekao u bolnici.
    Posljednje uređivanje od Ayan : 27.02.2012. at 14:28

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

novosti:

jučer uzv, kuca i ide na bolje,narasao, gestacijska još nije idealna, ali ....ide na bolje.

kontrola za dva tjedna, do tada utrogestan i mirovanje
    i u potrazi za dobrim hzzo ginekologom (moja je privatnica), da ne otvaram temu koja već postoji na forumu ako netko zna za dogrog gin koji prima pacjente molim vas na pp

javljam se sa novostima

hvala svima na potpori

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Pozdrav svima. Ja sam Josip i molim vas za pomoc ili savjet. Doktor kaze da se embrij ne razvija dobro i trazio je drugo misljenje te je mojoj zeni dao uputnicu za trudnicku ambulantu sv.Duh
    4.4.2012. pocela je zadnja menstruacija
    10.5.2012. Kucni test pozitivan
    14.5.2012. Prvi pregled
    15.5.2012. Beta 822
    17.5.2012. Beta 1358
    21.5. Beta 3605
    25.5.2012. Drugi pregled: Pravilan G.O. 8mm u njemu se prikazuje Ž.V. te E.O. 2mm,cirkulacija negativna
    8.6.2012. Treci pregled: UT je u AVF-u,manji od amenoreje. TV UZV-u kavumu je pravilan G.O.,u njemu se prikazuje Ž.V.,te E.O.,vel 3,9 mm. Cirkulacija se na danasnjem UZV-u nije mogla sa sigurnoscu prikazati.
    Sto da radimo,planiramo tek u petak otici na pregled,zena se jako boji. Ne zeli samo tako otici na kiretazu.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zašto bi uopće morala na kiretažu?
    U ovako ranoj trudnoći najvažnije je strpljenje (ako nema bolova ili nekakvih indikacija da se mora hitno liječniku). U petak će se vjerojatno vidjeti otkucaiji ako je sve ok.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto bi uopće morala na kiretažu?
    U ovako ranoj trudnoći najvažnije je strpljenje (ako nema bolova ili nekakvih indikacija da se mora hitno liječniku). U petak će se vjerojatno vidjeti otkucaiji ako je sve ok.
    Zato jer doktor tvrdi da se plod slabo razvija. Na drugom pregledu je utvrdio da je trudnoca manje 2 tjedna a na trecem pregledu da je manja 3 tjedna,

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Jole&Titi, tu na forumu je puno prica gdje se na pocetku trudnoce nije sve odvijalo " po knjizi" tj. dosta trudnica je bilo u slicnoj situaciji kao i vi i na kraju je sve zavrsilo kako treba.
    Naravno, nitko vam ne moze sa sigurnoscu reci da ce u petak biti sve ok, ali meni se cini da su sanse velike.
    Dobro je Sirius napisala, samo strpljenja.
    Sretno u petak!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Jole&Titi prvotno napisa Vidi poruku
    Zato jer doktor tvrdi da se plod slabo razvija. Na drugom pregledu je utvrdio da je trudnoca manje 2 tjedna a na trecem pregledu da je manja 3 tjedna,
    To mi jasno, ali i tako se ne može naraviti ništa osim čekati. Ako se plod ne razvija dobro (tj. stao je u razvoju) žena može čekati spontani pobačaj da tijelo odradi samo što treba, kiretaža nije uvijek nužna.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Hvala vam,sad nam preostaje samo cekati

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sretno od srca
    javi se

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Jole&Titi prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima. Ja sam Josip i molim vas za pomoc ili savjet. Doktor kaze da se embrij ne razvija dobro i trazio je drugo misljenje te je mojoj zeni dao uputnicu za trudnicku ambulantu sv.Duh
    4.4.2012. pocela je zadnja menstruacija
    10.5.2012. Kucni test pozitivan
    14.5.2012. Prvi pregled
    15.5.2012. Beta 822
    17.5.2012. Beta 1358
    21.5. Beta 3605
    25.5.2012. Drugi pregled: Pravilan G.O. 8mm u njemu se prikazuje Ž.V. te E.O. 2mm,cirkulacija negativna
    8.6.2012. Treci pregled: UT je u AVF-u,manji od amenoreje. TV UZV-u kavumu je pravilan G.O.,u njemu se prikazuje Ž.V.,te E.O.,vel 3,9 mm. Cirkulacija se na danasnjem UZV-u nije mogla sa sigurnoscu prikazati.
    Sto da radimo,planiramo tek u petak otici na pregled,zena se jako boji. Ne zeli samo tako otici na kiretazu.
    Nakon tjedan poraslo na 4,6 mm. Narucena je zena za tjedan dana opet

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Plod se prestao razvijati i draga mi je prokrvarila u nedjelju. Jucer je bila kiretaza

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ajooj šaljemo joj pusu..i ja sam to prošla prije par mjeseci ali u 10 tjednu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

žao mi je, nažalost se jako često događa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •