curke, molim vas koje ste radile sljedeće:
a) botox kose
b) šišanje vručim škaraama
c) trajno ravnanje kose
d) minival za volumen
e) biljni minival
kako ste zadovoljne?
curke, molim vas koje ste radile sljedeće:
a) botox kose
b) šišanje vručim škaraama
c) trajno ravnanje kose
d) minival za volumen
e) biljni minival
kako ste zadovoljne?
E ja bi minival za volimen,i ako ima protiv masne kose
Trajno ravnanje sam čula da je onako ne baš preporučljivo, isto ti dođe kao i minival!
Kakva je to kosa kojoj treba i minival i trajno ravnanje :neupućena:
Samo pod a). Radim ga u pravilu jednom mjesečno. Moja je kosa sva jadna, tanka, ispada mi... i jako se masti.
Od botoksa postaje življa, mekša i lakše ju je oblikovati.
To dođe kao neki pakung, stavi se na kosu, drži neko vrijeme pod grijalicom i onda ispere. Kod moje frizerke to košta 60 kn.
Malo da, možda ju perem dan kasnije nego inače, ali mi kosa duže izgleda normalno, odnosno frizura se duže drži i lakše ju napravim.
nisam radila, ali sam se raspitala
za maxival:maxi kovrče mi je frizerka rekla da ošteti kosu, makar je biljni i da nikad neću postići prirodnu kovrčavost
za šišanje vrućim škarama pročitaj ovdje, frizerka mi je isto rekla da poslije toga kosa bude žilava i ko slama
http://www.female.hr/vruce-skare-obmana-ili/504/
ja sam nakon toga odustala, ali ne mora bit da je tako
šišanje vručim škarama košta 300kn, ali svako malo imaš ponudu preko jednog grupnog portala za salon Nefertiti pa je sniženo na 80kn, isplativo
trenutno imaš i ponudu za botox kose, šišanje i frizuru za 135 na blup
Ja sam radila botox prije 3 tjedna i ne vidim nikakvo poboljšanje.
Meni to izgleda kao običan pakung i ništa više.
Posljednje uređivanje od Aurora* : 23.02.2012. at 18:48
Ja sam ljuta na cijene frizerskih usluga. Jako ljuta.
Komotno ih se može usporediti s cjenikom pregleda,dijagnostike i manjih zahvata itd.. kod privatnog liječnika specijalista,a pogotovo sa stomatološkim zahvatima.
S napomenom da se ne sjećam kad sam zadnji put dobila račun u frizerskom salonu,a mijenjam ih često i rado.
Ovako, nekad dok sam imala preko firme plaćeno friziranje u Estetic uvemi, isprobala sam sve i svašta.
Sada, kad sama plaćam friziranje i imam super frizerku koju sam upoznala u teretani ne kemijam više ništa. Zašto? Ne zbog love, već zato što sam kroz sve ove godine ustanovila da je minival očajan za kosu i uništi ju skroz. Da se pramenovi rade bojom, a ne blajhom koji isto kosu pretvori u slamu. Da sve maske, pakunzi, ampule i slična čudesa djeluju samo površinski, odnosno zaglade ljuskice na površini vlasi i kosa trenutno djeluje ljepša, ali čim ju operem na istom sam. Lijeka za uništenu kosu nema, pomaže samo šišanje do zdravoga i to je to.
Šišanje vrućim škarama je isto bez veze. Najobičnije šišanje, a košta 300kn. Fora je kakti u tome da "zalemi" krajeve lasi. Nemoguće, vjerujte mi, nemoguće.
Biljni minival isto uništava kosu jer ima u sebi kiseline kao i obični. Razlika je samo u nazivu. Nije šija, nego je vrat.
Trajno ravnanje kose se isto radi s kemikalijom, dakle opet uništavanje kose.
Minival za volumen je bez veze jer prelomi vlas uz korjen, a kosa raste tempom od 1 cm mjesečno i kakav je to onda efekt.
Za lijepe kovrče potpuno prirodnog izgleda je puno bolje nafrkati kosu na papilote i tako spavati. Ujutro ćete imati slapove uvojaka. Ja tako radim.
Masnoj kosi nema pomoći, takava je i to je to.
E da, ako je uzrok masnoj kosi seboreja, onda je Vichiev šampon sa selenom odlična pomoć. Ali taj šampon neće smanjiti mašćenje, pomoći će da nestane masna perut i svrbež vlasišta koji uz to ide.
I zaista mogu preporučiti svoju frizerku. Nije skupa, a odlično radi. Farbanje, šišanje vrhova, pakung i feniranje, te šišanje vrhova mojoj kćeri sam zadnji put platila 130kn.
to su i meni savjetovali da ti jedino briga i prehrana i njegovanje kose ima učinka, a sve ostalo su više manje trenutni trikovi
Ma kosu treba lijecit iznutra ne izvana. Postoji puno dobrih preparata u obliku tableta za poboljsanje kvalitete kose, protiv opadanja, protiv mascenja... Sve ove invazivne metode (ne nisam probala nijednu) ne mogu bit dobre, kazem to kao frizerka, doduse ne radim u struci ali eto, znam osnovu, znam kako fukcionira vlas i vlasiste pa se vodim time. Meni kosa nikad nije bila ljepsa nego sad kad ju ne farbam, ne susim fenom i sisam vrhove obicnim skarama. Koristim malo skuplji sampon i to mi je jedina investicija u kosu.
Tanči, bravo, i mislila sam da je to sve tako, ali trebalo mi je da netko to lijepo napiše. I uštedi mi novce. A može na pp kontakt frizerke.
Slobodno se i dalje javljajte sa iskustvima![]()
Tanči, svaka čast!
sve je to tako.
ali se čovjek uvijek i iznova nada da će nešto smisliti.
moja kosa je sada do guzice, nisam bila kod frizera dvije godine.
jer ne znam što bih.
pa ne radim ništa.
i, što je najbolje, uopće nije ispucala.
samo mi je u zadnjih nekoliko mjeseci opalo možda više od pola
pa pletenica koa je prije bila 3 cm u promjeru, sada jedva navuče centimetar i pol![]()
Ja sam radila biljni prije 8 godina i bila sam zadovoljna. Manje mi se mastila kosa, a i inače se palim na valove pa mi je to iskustvo bilo coolNo istina je da mi je isušilo kosu podosta i da sam imala više tarapane oko nje nego inače (a volim prčkat po kosi i radit svašta nešto s njom - osim fenirat je, uvijek se suši prirodno na zraku), a s vremenom i taj miniva lagano ode, no na par mjeseci sam bila baš zadovoljna.
Apri, kosa s godinama slabi. Na žalost i to je povezano s hormonima i menopauzom. Zato starije i jako stare gospođe imaju rijetku kosu. Nekima se čak i tjeme vidi.
Meni je kosa nakon 35. isto počela jače ispadati, ali ciklički. I uhvatila me panika. I onda sam ostavila u apoteci 500kn za neko tada najnovije Vichijevo čudo i nisam postigla NIŠ. Baš niš. Jedino sam imala 500kn manje u novčaniku. Onda sam kupila neke tablete za jačanje kose i počela se debljati jer sam non stop bila gladna, a kosa je ostala ista.
Onda mi je palo na pamet da probam s jednim losionom i sav sreća pa me frendica magistra farmacije odgovorila od toga jer taj losion ima puno nuspojava i skup je, a učinkovit samo dok ga koristiš.
Nadalje, možda ti kosa pojačano ispada ako si na dijeti, pod jakim stresom ili ako ju stalno vežeš. Rep ubija kosu. Ako već moraš vezati, veži mekanim, spužvastim gumicama.
Također proizvodi za stiling guše tjeme, začepe pore i kosa ne diše. Korjen se guši i kosa ispada.
Ja isti imam jako dugu kosu. Sad sam ju malo skratila pa je duljine negdje do grudnjaka. I isto ne znam što bi s njom. Već sam u godinama kad bi trebala kosu skratiti jer ne želim izgledati otužno kao neka stara hipijevka. Prije godinu dana sam odrezala šiške i iako mi je trebalo da se naviknem na njih sad sam zadovoljna i svi mi govore da mi super stoje. Kosu farbam jer sam jako sijeda i ne izvodim više nikakve kerefeke s njom jer sam skužila da što ju manje gnjavim to je ljepša.
I da, meni je lakše s dugom kosom jer kad bi ju ošišala, onda bi stalno morala fenirat ako bi htjela imati frizuru jer imam neku divlju poluvalovitu kosu. Ovako samo šiške pofeniram i to je to. Nekad nosim raspuštenu, najčešće podignem dio iznad ušiju i na potiljku stavim kvačicu. Ljeti smotam u bananu i pokopčam.
...a kad hoću biti seksi, onda navečer nafrčem kosu na papilote. Samo na njih 8. Spužvaste su, mekane, ne žuljaju i s tim na glavi spavam. I ujutro imam prekrasne kovrče. Prirodne i jako seksi. Dragi ih obožava
Takva frizura drži tri dana bez problema.
jel staviš nešto za učvrščivanje prije tih papilota ili nakon što skineš papilote?
Tanči, meni treba dobra frizerka, isto imam divlju kosu,može kontakt na pp??
Evo još jedne ljubiteljice duge kose.
Papilotne su rules , zelene, mekane iz Mullera
kak frčeš na te papilote, ima neka fora ili kak dohvatiš koji pramen?
Tanči, gdje je ta tvoja frizerka?
e, moja kosa je i tu svoja
držala sam ih 16 sati prije jedne scadbe
i na djevojačkoj sam ih imala, ali me nije bilo briga jer nije bilo u zagrebu
i, drugi dan skinem, sve super, lokne i kovrče
nakon sat vremena - sve biste me pitale tko ji tako lijepo ispeglao kosu
a moja prirodna
dakle, ništa od toga kod mene
Ja se isto šišam za sitnu lovu, al ja, tko ne zna, živim na selu
I kad odem, da mi riješi vrhove jer je moja suha i frčkava za poluditi, tada mi ju i izravna.
Znam da to isušuje kosu, ali sušenje fenom i to ravnanje radim jedamput u 6 mjeseci pa nije tako strašno.
Inače ju samo ofarbam u kućnoj radinosti i rijetko ju vežem gumicom, radije neke kopče.
Nakon gumice mi se kovrče neravnomjerno rastegnu pa izgleda bez veze.
ako se lokne opuste onda treba našpricati sprejom po suhoj kosi,
staviti papilotne , prosušiti ili zagrijati i ostaviti par sati
Znam da minival uništi kosu, svejedno odlučila sam ga staviti.
Pitala sam nekoliko frizerki/radnica i uvijek me odgovore. E sad gdje ima da rade minival?
Našla sam na netu neki salon Nicole-Nicole, jel bio neko tamo?
Dva puta sam ga imala i svaki put sam se morala šišati kratko, jer je kosa bila spržena.
Davno je to bilo, pa se sve nadam da je kiselina danas na neki način drukčija/bolja.
to se i meni događa, pustila sam kosu malo ispod ramena i smeta mi pa ju stalno nosim u repu i jako mi pada
rabite li neko sredstvo za sjaj kose, u nekom časopisu je bilo da je to fora zašto nam kosa nakon nekih tretmana izgleda super, jer nam to stave u frizerskom salonu, a kad se opere opet isto
ako da, što koristite?
ja od svih preparata za kosu koristim samo šampon i neem ulje za kosu koje se povremeno stavlja kao maska na kosu prije pranja, a uzela bi si nešto za sjaj jer mi je kosa duga i ne baš sjajna ko iz reklame![]()
Posljednje uređivanje od tina55 : 24.02.2012. at 15:58
tina55 osim moroccon oil (ful skupo) i macadamia (isto dosta skupo) koja su oba genijalni preparati, imaš i nešto jeftiniju varijantu od Schwarzkopfa: Gliss hair repair Daily oil elixir. Može se koristiti stalno, a kosa sjajna, mirišljava, meka - možeš kao pakung ili nakon pranja (na suhu i mokru), preporučujem! (ima u drogerijama, u DM-u definitivno)
Samo pazi da stvarno staviš malo (koliko izađe iz dva pumpanja), jer se lako po kosi razmaže. Ja sam prvih par puta pretjerala (koristim već dva mjeseca stalno i prezadovoljna, a inače sam hair products freak), no sad pazim. Meni je najbolje nakon pranja malo prosušit kosu s ručnikom, zatim nanijeti ulje (ne na korijen kose) i opet zamotati kosu na par minuta. Uza sve navedene prednosti, nikad nisam lakše češljala kosu, a vječno je zapetljana.
hvala puno na savjetu, nedavno sam tražila tako nešto baš u dm-u, ali nisam našla to od gliss kura jer sam gledala samo sprejeve, vidjela sam nivea sprej za sjaj, ali gliss kur mi je inače odlična linija
Ma ne bi dala kosu više svima u ruke. Prije jesam, dok me nisu očerupali tako da sam se morala na kratko šišati. Zadnjih godinu dana idem kod Ruže u Vlašku, jesu malo skuplji, ali svaki put izađem prezadovoljna. Taj put malo više uložim, ali se zato ne moram stalno šišati, iako imam kratku kosu, šišam se svako 3-4 mjeseca, a ne izgleda mi izraslo frizura, jer me baš nekako tako ošišaju da ne treba često podšišavat.
A i tješim se da mi je to jedini luksuz koji si povremeno priuštim.
Vezano za sjaj,Glis kur je definitivno odlična maska,koristim je sigurno godinu dana(i to onu crnu,ona je br1).Od nje je kosa mekana,no za sjaj baš nisam sigurna.Promijenila sam masku i kupila u Limoniju onu novu Franck Provost Expert reparation,i ono što mi se kod nje definitivno najviše sviđa je to što po opranoj kosi imaš one iskričave sjajne niti koje znamo imati poslije posjeta salonu.Od te maske je kosa definitivno manje meka nego od Glis kur,no i manje teža,što je kod duge kose kao kod mene također prednost.
Ako baš želite onaj sjaj kakve imaju manekenke na reklamama za šampone(doduše,one to imaju zbog specifičnog osvjetljenja),kupite si u Irisu sprej od Tigija,Bed head Headrush,rozi sa zelenim čepom. Na posušenu isfriziranu kosu pošprica se malo tog spreja s udaljenosti 30 cm i kosa sjaji ko luda.A u kombinaciji sa suncem...probajte.Predivno nešto.
(jedino što je malo skup)
Posljednje uređivanje od ronin : 24.02.2012. at 19:46