Stranica 14 od 22 PrviPrvi ... 41213141516 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 1055

Tema: Prvašići 2012/2013

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ako netko još nije obavio kupnju torbe, imam preporuku. U Mercatoru smo naručili knjige, i dobili deset posto popusta na opremu. Našla sam scooly torbu (tj. sin ju je izabrao), pasent pernicu, meku pernicu, i pasent vrećicu za cipele - isto to je u Milleru koštalo tipa 50 ili više posto, a i u Metrou su bile tipa ne znam, bar dvadeset-tridest posto skuplje. Dakle, komplet torta-pernice-vrećica za cipele sa sniženjem - 370 kn (a još je i pernica puna, ima baš lijepu opremu). Eto. Isplati se.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

super ideja za pluto ploću, baš imam jednu neiskorištenu, a i prostora iznad novog radnog stola

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mamaineven prvotno napisa Vidi poruku
    Znači, svi su oni tu negdje. I ja već imam mučninu u želucu od škole, sto puta gore nego kad sam ja išla! Moj čak govori da želi ostati u vrtiću, da neće u školu . Kako vam se sviđaju knjige? Nisam detaljno proučila (opet JA), ali mi je jako zgodna ona iz prirode, kao slikovnica je! I tako fino miriše!! I u napasti sam da isprobam sve olovke, kemijske i flomastere iz pernice! Moram se malo po prstima!

Ja sam se smirila, valjda ćemo nekako. I u školi mi djeluju jako jako dobri i nekako mi ulijevaju povjerenje. A za pribor - potpisujem. Mislim da je to ženska stvar. Moj sin sve to gleda prilično ravnodušno...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Koliko skurite na opremu (bilježnice, likovni, olovke...)godišnje? I ima li pritiska da budu one fine lijepe bilježnice, ili klinci normalno prihvaćaju one jeftine iz Interspara i to?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Moju ništa nije pritiskalo, imala je obične bilježnice iz NN. Uopće joj nije važno kakvu opremu ima. Gubljenje pribora je u početku bilo strašno - svaki tjedan novih 6 olovaka, ravnalo, šiljilo, dnevno jedna gumica, dvotjedno nove bojice...tek se u 2.polugodištu malo sabrala pa "uduplala" trajnost svega.
    Već krajem 1. polugodišta počeli su pisati penkalom u boravku i diktate iz HJ (ne znam čemu to služi, da ih prisili da ne griješe, da se ne može izbrisati?). Uglavnom cijeli je razred imao piši-briši (i uredno bi brisali!), a ja sam "ćoškasto" mislila da nije pošteno pisati time ako učiteljica traži penkalu. Na kraju se ispostavilo da i učiteljica koristi piši-briši te da (prešutno) tolerira brisanje, pa sam siroto dijete, eto, tek u svibnju riješila frustracije gledanja drugih kako brišu dok ona dobiva dvojke zbog mrljanja, neurednosti i nemogućnosti popravka.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i moja koristi te piši-briši već dvije godine i to mi je najskuplja stavka... svaka košta 20kn minimalno, traje cca 2 tjedna...
    kupila sam i uloške koji su po 30kn-3komada ...
    kupila sam joj i nalivpero i brisač - tj. bila sam nadobudna da će možda naučiti njime pisati pa da smanjim trošak, no nervira ju ...obične kemijske ne želi niti vidjeti (a i bolje, jer je to prestrašno kako izgleda križanje, šaranje, precrtavanje, nadopisivanje u svim mogućim smjerovima...)
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 09.08.2012. at 15:18

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja mislim da one najobičnije pisanke sa tankim koricama po 1-2 kune nisu dobre, a dobre su target (kojih isto ima u NN) a koje koštaju ja mislim 5-6 kuna.
    Ove tanke imaju i tanak papir i nekako klizav.
    Ne treba tih pisanki baš nešto strašno puno. Za doma, ev. za vježbanje su dobre i tanke.
    Mi smo isto stalno kupovali olovke, gumice, šiljila i drvene bojice jer dosta gubi pribor.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su te skuplje pisanke od 5-6 kuna ljepše
    no, imaju i vše stranica, i ono meni najvažnije imaju tvrđe korice pa pisanka ipak duže bude u prvobitnom stanju (one tanje je moja "uredno" presavijala u torbi, zgužvala ispod ostalih knjiga i sl.)

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

sad mi je lakše kad vidim da su svi skoro isti ...nego zna netko di da kupim (vidila kod jednog školarca) nekakvu foliju koja je totalno obljepljena oko knjige savršeno da nisam ni skužila da ima korice, kao da je plastificirana knjiga ???? i kako se to čudo zove?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Vrijeska i Mima tnx za ovaj uvid da se bilježnice mekih korica lakše gužvaju. S kime ja imam posla, trebale bi blindirane bit, al uvježbat ćemo mi već to, ali je lakše ako se bilježnica ne gužva sama od sebe.

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

nine, tu samoljepivu foliju imas u NN i mulleru.
    malo ju je teze zalijepiti, a da ti ne ostanu mjehurici zraka, ali koristi ravnalo, pa klizi po plohi knjige.

sto je to pisi-brisi? o cemu pricate?

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Šta sve trebaju od pribora za likovni? I šta dobiješ u likovnoj mapi, samo papire ili još nešto?

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj centar prvotno napisa Vidi poruku
    sto je to pisi-brisi? o cemu pricate?
    kemijska koja s druge strane ima gumicu za brisanje

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj nine prvotno napisa Vidi poruku
    nego zna netko di da kupim (vidila kod jednog školarca) nekakvu foliju koja je totalno obljepljena oko knjige savršeno da nisam ni skužila da ima korice, kao da je plastificirana knjiga ???? i kako se to čudo zove?
    ima u muelleru, metrou.
    mislim da je u metrou jeftrinija nego u muelleru.
    ja cu ove godine prvi put lijepiti to cudo. nadam se uspjesno.

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa Vidi poruku
    kemijska koja s druge strane ima gumicu za brisanje
    hvala... ja kao da sam s marsa pala... nisam ni znala da smiju u prvom razredu s kemijskom pisati.

folija je u nn 17 kuna, 40 x 300 cm.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko se ja sjećam kemijska dođe tek u drugom, i to u drugom polugodištu...

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    ima u muelleru, metrou.
    mislim da je u metrou jeftrinija nego u muelleru.
    ja cu ove godine prvi put lijepiti to cudo. nadam se uspjesno.
    U mulleru je sad na akciji 19,90 kn

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

koji su najbolji flomici?
    mogu li se igdje kupiti pojedinacno? mi nikad nemamo crne, crvene i zute- to nam se prvo potrosi.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bojice sam vidjela pojedinacno, ali flomastere nisam nigdje

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da li je kod vas na školi izviješen popis razreda? Kod nas još ništa, samo piše da prvašići dolaze u 10,30. Ne piše ni da škola počinje 03.09.2012.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne
    prvi dan škole prozivaju i šalju u razrede
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 17.08.2012. at 22:31

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

kod nas jos ama bas nista...

i to me tak ljuti...
    samo sto nisu krenuli i nis neznam...

pribor nisam kupovala jer ce nam reci prvi dan i to me ubija,jer taj tjedan ce biti po knjizarama kolaps...(valjda ce to uzeti u obzir u skoli ako nesto nece imati)...
    dosta novaca smo vec potrosili pa ne zelim unaprijed kupovati a mozda netocno...

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

mi vec znamo da smo akavci i ime uciteljice.
    a popis djece nismo dobili ni vidjeli, nego nam je samo procitan na roditeljskom prije dva mjeseca. ja nista nisam pohvatala i nikog ne znamo

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da nam klinci ne kreću u istu školu (I. Kršnjavoga)? I moja ja akavka

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

ne, mi smo u krlezi na kaptolu

nase akavice

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Mishkica prvotno napisa Vidi poruku
    Da nam klinci ne kreću u istu školu (I. Kršnjavoga)? I moja ja akavka
    A moja bekavka

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

meni je isto bezveze što ne znaš u koji razred idu. velika je fora biti recimo bekavac kao i seka.
    šalu na stranu, mi smo počeli malo vježbati ručicu pa curka ima svaki dan par redaka "zadaće". u pisanki vježba ono što će raditi kao pripremu za pisanje: okomite crte, kose crte, krugovi itd velika štampana slova...kako je šlampava stvarno joj treba!

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

mi smo to vec prosli i jos cemo malo grafomotoriku prije skole vjezbati.
    mene strah matematike i engleskog.

je li itko od vas iz eng dobio algoritmovu knjigu happy house? ja se ne mogu pomiriti tim da mi je grozna, nepregledna, totalno nezanimljiva i prepuna nekih pojmova koji nemaju veze s ucenjem eng u prvom osnovne. ne znam je li to zbog onog "oxford" na pocetku, ali sve sto sam citala ( npr. fenomenalna building blocks, dip in) mi je bolje od ovog.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj centar prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo to vec prosli i jos cemo malo grafomotoriku prije skole vjezbati.
    mene strah matematike i engleskog.

je li itko od vas iz eng dobio algoritmovu knjigu happy house? ja se ne mogu pomiriti tim da mi je grozna, nepregledna, totalno nezanimljiva i prepuna nekih pojmova koji nemaju veze s ucenjem eng u prvom osnovne. ne znam je li to zbog onog "oxford" na pocetku, ali sve sto sam citala ( npr. fenomenalna building blocks, dip in) mi je bolje od ovog.
    knjige mi dolaze tek u pon, al imam staro izdanje Happy house, jednostavna je, kompliciranija mi je bila ona knjiga u vrtiću iz eng....

btw. folije ima za 10kn u Mercatoru...pogledajte katalog na netu, ako je to to, čekam da moj tata pošalje dotičnu foliju iz ST..... s njegovim paketom mi smo definitivno pretjerAli..... s tim da sam se odlučila sve za Staedtler,a tata me pratija u korak tako da sada imam opreme za 3 prvašića..... ne mogu sebi pomoć, ja sam dite tehničke škole, moje jedno ravnalo je koštalo po 150kn, rapidografi cilu plaču, tako da se držim provjerenih marki dok ne izgubi sva tri kompleta... onda će bojat s mojim bojicama iz osnovne (stvarno ne znam kako ih još imam hrpe i hrpe)

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nama su rekli da će popis djece po razredima biti izvješen nakon 2. upisnog kruga sredinom kolovoza (da i to postoji). Roditeljski nam je 29.08. Uopće ne mogu zamisliti taj zajednički roditeljski roditelja svih prvašića . Pa koliko će nas biti tamo...

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

gdje da kupim omote za knjige za 1.razred (99% izdanje ŠK)?
    prvi put ih zaboravila kupiti, drugi put ih nisu imali, a sad čujem da se i omoti naručuju
    btw. ne bih one samoljepljive folije nego baš omote

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja bih omote samo za knjige sa spiralom (hrvatski i matematika) ali ih niti u jednom dućanu ŠK nemaju i neće ih vjerojatno ni dobiti. tako da ti ne preostaje nego ljepiti....

ot
    Bucka ako trebaš pomoć ja ću ti umotati knjige dok se curke igraju

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    prvi put ih zaboravila kupiti, drugi put ih nisu imali, a sad čujem da se i omoti naručuju
    Prošle godine sam sve knjige omotala (od različitih izdavača) u Prosvjetinoj knjižari u Preobraženskoj.

Čak nisam imala ni knjige, nego samo popis, gospođa je znala koji omot je za koju knjigu.

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mi smo bekavci, ima ih 16 u razredu i pomalo me brine što je razred pola boravak pola ne, nadam se da neće utjecati na odnose među djecom, djeca koja su u boravku će se skompati, nadam se da se moja mišica neće osjećati kao autsajder..Dobra strana je ta što je uvijek ujutro u školi, brže ćemo uloviti ritam.
    Popodne moram skoknuti po tu foliju o kojoj pišete u NN i još par stvarčica koje sam skužila da fale, 2 udžbenika koja nisu imali. Valjda nije gužva po ovoj vrućini..Još šlape, tenisice, ajme pa dijete mi kreće u školu!!!

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Moje knjige su isto sve iz ŠK i juče sam u AGM (importane centar na glavnom kolodvoru) ostavila popis knjiga (juče mi se nije dalo čekati) i danas sam ih pokupila. 10komx3kn.
    Valjda će sve odgovarati

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

cure, moze li netko (mislim na svekrvu, muza, frendicu) umjesto mene pokupiti rjesenje o djecjem doplatku u zajinoj?
    dala bi mu osobnu svoju.

treba mi za boravak, a ja ne mogu otici i jos idem na put u subotu.
    Posljednje uređivanje od centar : 23.08.2012. at 14:04

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa Vidi poruku
    ot
    Bucka ako trebaš pomoć ja ću ti umotati knjige dok se curke igraju
    thanx
    ako ne nabavim te oriđiđi, javim ti se

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Prošle godine sam sve knjige omotala (od različitih izdavača) u Prosvjetinoj knjižari u Preobraženskoj.

Čak nisam imala ni knjige, nego samo popis, gospođa je znala koji omot je za koju knjigu.
    ovo bi bilo super!
    thanx

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo kod nas spis ima 4 razreda svi boravak,mi njemci. U razredu jedna cura iz vrtića, jedna iz susjedstva, svi drugi nepoznati ( bar kolko ja znam)

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

kao friška mama male školarke zanima me da li je ok u školu ići u tajicama?
    moja naime skoro da i ne poznaje drugi odjevni predmet

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mene isto ovo zanima? Dali curke idu u trenirkama, tajicama ili baš trebaju biti trapke i slično

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Naravno.

S tim da sam ja na tajice kombinirala tunike (ili malo duže majice) i haljine.

Moja cura ne voli hlače, niti bilo šta na zakopčavanje, kaže da ne stigne na WC za 5 min odmora ako se s tim mora zezati.

I često sam je slala u onak, ljepšim trenirkama.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

zvala prosvjetu
    kaže teta da samo dođem sa knjigama, a da će oni izmjeriti i umotati

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Npr. kupila sam joj 2 trenirke slične ovoj, samo sa nekim crtežima: http://www.google.hr/imgres?q=benett...9,r:9,s:0,i:94

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I ovakve su mi super:

http://www.google.hr/imgres?q=benett...9,r:9,s:0,i:94

http://www.zalando.co.uk/benetton-tr...3j014-503.html

Donji dio je uz nogu, kao tajice, ima 2 slične takve, i njih je najviše voljela nositi u školu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tajice pa na to kratka suknja - npr. traper
    ili tunika

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moja bu išla u školu ko i u vrtić u trenirkama, tajcama i sl.

I klinac pretežno ide u trenirkama

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kod nas na školi još ništa. Vjerojatno se čeka odluka o odgodi početka školske godine...

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Tražimo torbu. Strah me naručiti online, bez da vidim u živo jer meni je to sve preprepreskupo. Ali, kako stvari stoje online ću morati. Cifre su sve iznad 300 kn. Cure moje, meni su to bolesne cijene za današnje doba. Nevermind...
    Gledam neku Hervitz MINI, anatomsku torbu dimenzije su 37 v / 26 š / 22 d - je li to dovoljno veliko za jednog prvašića?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Te male Herlitz su ti premale za knjige.
    Netko je tu na burzi prodavao odličnu torbu za 70kn.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •