Citiraj tweety prvotno napisa Vidi poruku
ma sve su to prvašićke teme
što se roditeljske procjene tiče. ja sam recimo u ovom slučaju važnijom smatrala procjenu tete i psihologice koja je s tom grupom radila u više navrata, ne samo vezano za procjenu o polasku u školu.
zašto? pa zato jer uz sva čitanja ja zapravo ne znam što se očekuje od prvašića.

no, ono što sam još htjela naglasiti kod tih dilema je da se raspitate o učiteljicama/učiteljima i kakva ekipa bi vas dočekala ove godine u odnosu na sljedeću.
pa i ja sam se prvo obratila tetama u vrticu. imala sam odredjene sumnje pa sam porazgovarala.
tete jesu na roditeljskom rekle da vrtic ima pritisak da se oslobodi sto vise mjesta, kako su prosle godine umjesto (samo u nasem objektu) dvije imali cetiri jaslicke grupe i da se to jos nikad nije dogodilo. no na individualnom razgovoru sam dobila misljenje zasto bi za leu bilo bolje da priceka jos jednu godinu. razlozi su se skoro poklapali s mojim.
takodjer je plus sto ove godine ne poznaje nikog i krece iznova, dok sljedece godine ima prijateljicu iz grupe s kojim se i kucno druzimo.

prije par mjeseci, kada sam pocela razmisljati o svemu ovome, dala sam si/joj vremena jer je ispred nje bilo jos puno mjeseci. no mjeseci su prosli, a kod nje nisam vidjela pomak.
cak sam u nekim stvarima uocila i korak nazad.

kod nas su tete i psiholozi prosle godine savjetovali odgodu za dvoje djece iz grupe. oni su tada bili i jedini obveznici.