mi napokon obavili sve i spremni za upise u svibnju
mi napokon obavili sve i spremni za upise u svibnju
nas je torba s kotačićima spasila - lagani ruksak s ugrađenim kotačima i ručkom na vađenje
imamo valjda 200 m do škole, pa na dugi kat do kraja hodnika
Danas obavili i razgovor u školi. Bila sam s njim unutra samo mi je on leđima bio okrenut. Pedagogica je bila jako ljubazna i simpatična. Max je rekao da nije nikad vidio kravu a na selu provodi ljeti skoro svaki vikend. Pitala ga je kak se zove, gdje i s kim živi, ima li dedu i baku, gdje oni žive, zna li slova, kojom rukom piše. Slagao je neke kao puzzle, pisao ime i prezime, crtao kvadrat, krug i trokut, prepoznavao životinje, određivao odnose među predmetima na slici, pokazivao brojeve, čitao jednostavne riječi, rastavljao na slogove i slova i to je otprilike sve. Biser je bio kad je čitao R-O-B-O-T i rekao da piše brod.
cure, evo i nas
citam vas i vec ste mi puno pomogle. pogotovo ono o molbi za skolu izvan upisnog podrucja. u skoli nam nista nisu rekli, ali sam ju napisala za svaki slucaj. dogovorili smo testiranje, uskoro idemo na cijepljenje. moja cura jos uvijek ide kod logopeda. hodam tamo vec dugo, potrosili smo novaca i novaca, a ne nazire se kraj. imamo problema sa slovom R. strah me je hoce li joj se djeca rugati u skoli
![]()
na vjeronauk ne cemo ici. odabrat cemo informatiku od prvog razreda.
![]()
Školska godina počet će 3. rujna (na moru moguće i 10. rujna).
A evo i kalendara cijele školske godine:
http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=11578&sec=2197
![]()
Posljednje uređivanje od Dalm@ : 24.03.2012. at 12:17
evo , mi obavili testiranje u školi u petak i moj T je bio jako uzbuđen što je sjedio u školskoj klupi. kaže mama sve sam znao, sve je bilo lako, samo sam jedan najteži zadatak pogriješio , pa sam se ispravio
trajalo je 45 minuta, mi smo sjedile vani i popunjavale onaj upitink. ali kad je psihologica izašla vani, ništa nam nije rekla...ama baš ništa. kaže , bili su dobri, dobili lizaljku za nagradu...i to je to.
nama su unaprijed rekli da nam neće davati rezulate, ajde ok...ali baš da nam ništa ne kažu, niti u ovome je bolji, ovdje malo šteka pa poradite do ljeta.
Zato se ja čudim, ovdje je netko spominjao rezultate testova u bodovima, netko je iznio detaljno što je dijete unutra sve radilo, ja nemam pojima, osimo ono šturo što je T navečer ispričao...
a dobro i to je prošlo, sad idemo za 2 tjedna na lječnički
zna li itko itko nekakav info o školama na jarunu??
koje su ok, koje baš nisu, zašto...najviše me zanima OŠ Bartola Kašića...bilo kakva informacija...
Posljednje uređivanje od Nitica : 26.03.2012. at 11:19
Ja sam isto bila unutra za vrijeme Katjinog testiranja kod logopeda (OŠ I. Kršnjavoga), ali nije bilo nikakvog prebrojavanja bodova na kraju, samo generalne ocjene je li dijete spremno za školu. Očito svaka škola ima svoj sistem.
Kreće li tko u OŠ Trnsko? Mi spadamo tamo, bili smo i na testiranju, škola mi izgleda kao da će se uskoro raspasti![]()
thx na odgovoru, malo mi je čudno s obzirom da sam razgovarala sa psiholgicom i pedagogicom koje su mi rekle (što sam već i znala) da se to ne govori i da oni po tim testovoma slažu djecu u razrede, da bi bio neki balans boljih i lošijih, ali očigledno svaka škola svoju politiku vodi![]()
hoce li tko u krlezu? meni skola izgleda cisto ok. neka stvari trenutno zamjeram, ali vidjet cemo kako ce biti kroz iducih nekoliko godina.
a ove godine na Kajzerici ima cca 70 prvašića koji spadaju u OŠ Trnsko.
Cure, koji dokument ste nosili u školu kao dokaz JMBG-a?
Ja pročešljala sve papire kaj imamo i na svima je samo OIB... Da li moram po potvrdu u MUP ili će mi priznati da im donesem samo JMBG napisan na papiru (čula sam da negdje prođe i JMBG i OIB)??
emira, nema JMBG, nego MBG. Mi smo imali poseban papir s MBG-om (kojeg sam teško pronašla jer sam među papirima tražila slovo J). Ne vidim smisao u podastiranju svih tih brojeva, li eto. Nama zapravo nisu trebali papiri, nego smo trebali upisati MBG i OIB u obrazac kojeg smo ispunjali.
u školu nisam nosila jmbg niti sam ga napisala na onim papirima, to moraš ispuniti na papirima kad idete kod doktora, imaš valjda potvrdu kad si prijavljivala dijete u mup za jbg...ako ne onda moraš otići na policiju da ti ga daju
ne znam smijem li staviti ovaj link, ali buduci da svaki moj post mora autorizirati moderator- valjda ce reagirati ako nesto nije u redu.
tu se nalazi upitnik za procjenu zrelosti za upis u prvi razred, nekakvi zadaci i jako dobri tesktovi vezani uz djetetovu tjelesnu, psiholosku i emotivnu spremnost za skolu: http://www.scribd.com/doc/73510608/1/I-UVOD
vidjela sam i u profil megastore-u knjizicu "prvi razred-prvi put" s potpuno istom tematikom. razlika između tog dvoje je jedino sto prvo mozete besplatno downloadati ili citati s neta.
mi danas idemo u školu, koji mi sve dokumetni trebaju?
ma dokumenti se nose samo na upis
na testiranje u školi i kod dr samo trebaš ZNATI OIB (ja ga ionako imam upisanog u najdraži mi Moleskine koji mi je moja pamet)
U školu sam nosila samo na papiriću napisani oib. Drugo ništa nam nije trebalo. Za sad, ne znam šta trebamo za upis to ću tek provjeriti.
Da, samo oib treba imati kod nas.
Ajde super onda, za preko save![]()
nama nije trebalo nista. jedino sto u formularu treba ispuniti polje JMBG ili OIB. JMBG njen znam na pamet.
Kod dr. smo morali donijeti OIB, karton, potvrdu stomatologa, nalaz krvi i urina i knjižicu cijepljenja. Potvrdu o obavljenom pregledu nismo trebali jer je sistem bio da doktorica daje termin za školu pa je to dokaz o obavljenom pregledu. Na testiranju u školi sam OIB upisivala u obrazac. Za produženi boravak trebam donijeti za mene i mm-a potvrdu da smo zaposleni a na upis trebamo donijeti samo rodni list.
Sad sam pukim slučajem nabasala na ovu temu. Molim da na popis dodate i moju Saru 01/2006. Mi smo se zasad samo predbilježili u školu i otada još ni traga ni glasa ... možda da nazovem školu ovih dana?! Smiješno mi je vidjeti da je toliko vas već kupilo torbu, ja sam mislila da sam samo ja toliko uranila s pripremama. I naša je naravno Herlitz![]()
Kajzerica puni i Trnsko, i Siget, ali i Cvjetno naselje i staru Knežiju. Sramota da još nema svoju školu.
cure, do kad ce vasi predskolci ici u vrtic? postoji li negdje zakonom određeno do kad smiju ici? i ako netko zna, kako ide ta cijela procedura s ispisom i zaostalim uplatnicama (nama je tek dosla za sijecanj)?
Mi krenuli na logopedsku radionicu "Priprema za školu" u Splitu!
A postoji tamo i program baš za predškolce koji mucaju, neka posebna metoda...
NAPOKON PRIVATNI LOGOPEDSKI KABINET!
Nek' se i nama osmijehnulo...
1. jadro, Petra 10/2005
2. genius
3. leonisa, Lea, 03/06 - nada se odgodi
4. maruška, Lovre 02/2005
5. laumi, Mihael, 02/2006
6. maxi, Hana 02/2006 - 115cm /20,5 kg
7. Stijena, Patrik 5/2005
8. anjica, Anja 4/2006
9. marta, 2/2006
10. lisica, Mia 5/2005
11. Vrijeska, Do, 4/2006
12. magriz, mališa, 02/2006
13. Romina,Maureno 06/2005
14. juroslav, D. 01/2006
15. Sek@, T. 10/2005
16. anima, N. 08/2005
17. mamaineven, Neven 6/2005
18. Nitica, M. 07/2005
19. jelena.O, D 01/2006
20. mfo, Lovro 10/2005
21. Angie75, Filip 08/2005
22. Teta Eta, Anna 3/2006
23. yasmin, Ivan 3/2005.
24. kinder -Leon 10/2005.
25. luce2006 - A. 01/2006
26. spajalica - BC 08/2005.
27. kosjenka-Antun 05/2005
28. boška - Hrvoje 02/2006
29. emira, N. 04/2006
30. Mirta30, Vid 08/2005
31. bubimira, V 10/2005
32. saška, Nera 3/2006
33. anna-y, Mislav 1/2006
34. sandraL, Lana 2/2006
35. Mama Martina, Nika 4/2005
36. emanuel, Emanuel 11/2005
37. lidać2, Meli 04/2005
38. Baby Boy
39. bucka, Nika, 08/2005
40. mamanatali, Tin 11/2005
Evo i mi napokon obavili sve(skoro sve, cijepljenje smo odgodili za srijedu) i spemni za upise.
Kod nas su upisi u lipnju.
mi obavili lijecnicki i testiranje, a cijepljenje odgodili zbog prehlade. sve je super proslo! a kakav je to privatni logopedski kabinet? u zagrebu privatnih logopeda ima na izvoz. mi smo se preselili par ulica dalje i vec su nas pokusali primamiti
moja curka je zadovoljna skolom i svime sto se događa, pa mi je odmah sve manje stresno.
pricala sam s pedagoginjom i nasa skola ce traziti dva razreda boravka, pa ne bi trebalo biti problema oko toga. ako dobiju samo jedan, spajat ce se razredi i raditi lista prioriteta.
ne znam kako vi stojite s vjeronaukom, mi smo zaokruzili "ne", ali smo vec upozoreni da vise od 95% ucenika ipak ide na vjeronauk i da u nedostatku sadrzaja cak i oni koji ne idu, sjede u zadnjoj klupi i kao nesto crtkaju, blah, ne sviđa mi se to. nadam se da ce moci bar u knjiznici biti, a sto se mene tice neka dođe kuci. zivimo 10 metara od skole![]()
Joj moram se malo izjadat jer cu puknuti..jutros bill kod Dr za skolu I bilo je katastrofa.nakon divnog Dana kod pedagoginje I sve super rijesila testove I komunicirala Dan as neka blokada I ni zuc!nije htjela crtati,pricati,vagati se...ma nista.Dr NA mene napad kakav je to odgoj,mama je kriva a meni suze NA oci.ugl nista Danas od pregleda ...
donna ne sekiraj se
krive su sestra i doktorica koje nisu znale/htjele probiti led i ostvariti komunikaciju s djetetom
sad se moraš bome pomučiti da je udobrovoljiš za ponovni pregled! baš mi je žao
Ne stignem baš često do kompjutera, pa nisam baš upućena.Vidim da spominjete cijepljenje. Protiv čega se prvašići moraju cijepiti, i ima li neki izbor/alternativa? Mi idemo sutra ujutro na pregled, pa molim brzi odogovor! tnx
![]()
Mi obavili sve i sad čekamo upis. Kad se prijavim s kompa napisat ću vise detalja (s moba mi je tlaka).
Cijeli se sa Priorixom