Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
Maruška, tvoj L. je, znači, prošle godine prošao testiranja? na temelju čega ste tražili odgodu? to jest, je li vam se zbog nečega činilo da on nije spreman za školu ili ste ga jednostavno htjeli ostaviti još jednu godinu?
Ja sam mislila da nije emocionalno spreman (što god to značilo).

Evo kako nam je izgledalo testiranje u školi:
Ulazimo u razred, tamo sjedi već petoro djece. Lovre sjeda na svoje mjesto, ja se spremam izaći. On u suze, za mnom. Vješanje za noge i ostali folklor. Psihologica i ostala djeca u šoku. Ja kao pojašnjavam: Mi smo tražili odgodu. Psihologica kima u znak podrške. Uspijem ga uvjeriti da ostane u razredu, da ću ja cijelo vrijeme biti ispred. Nakon prvog dijela testa psihologica izlazi i govori: Riješio je bez greške. Nakon završenog testa psihologica izlazi i govori: Ja vam na osnovu ovog testa neću dati odgodu.

Mene je šokiralo što se nitko "ne bavi" djecom. Što se o njihovoj spremnosti za školu odlučuje na osnovu nekoliko stranica zadataka.

Vrijeme je, nažalost, pokazalo da smo dobro odlučili jer je od početka školske godine prebolio mononukleozu, streptokoknu upalu grla i varičele. Koliko je sada spremniji nego lani? Iskreno, ne znam.
I dalje je jako zaigran. Motivacija je popriličan problem. Nekad imam dojam da se motivacija svodi na ucjenjivanje.
Prema pričama koje čujem, očekujem da ćemo na jesen imati puno posla.