kako me danas gledala žena na općini kada sam predavala zahtjeva za prijevremeni upis, mislim da bi lakše dobila odgodu od dvije godine nego prijevremeni upis ...
uvijek se tim stavovima čudim ...
da sam ga rodila s 37 tjedana trudnoće nitko me ne bi ništa pitao, ovako moram pisati gradskom uredu obrazloženje zašto želim upisati dijete u školu sa 6,5, a ne čekati do njegove 7,5 godine!!!!!! i svi od reda naglašavaju kako će to komisija odrediti itd-itd.
ko da sam maloumna pa šaljem dijete na naftnu platformu, a ne u 1. razred...
ali baš mi je drago, s druge strane, da su dobili špotanciju jer je prošle godine bilo najviše odgoda u zg do sada
prave od djece invalide i podilaze neradu i nekulturi od samih početaka školovanja
kod nas u naselju koga kod pitam - sve emocionalno-nezrela djeca za školu
a sami landraju po parku, mlate se, odlično se organiziraju u igri, idu u vrtić ...
odgoda: razlog - jako su vezani uz roditelje bla bla bla, prigrlili su mamu na pregledu pa je liječnica rekla da ne moraju u školu
zaigrani su - pa DA! djeca su, to i moraju biti, nitko im neće oduzeti tu zaigranost, igru
pa škola i služi da djeca emocionalno sazriju ....
bijesna sam i tužna, opet (prošla sam to s prvim djetetom, sada s drugim, a kako stvari stoje mislim da ću i s trećim - tko mi je kriv kada sam ih tempirala na travanj, a ne na ožujak... eto i o upisu u školu bi trebalo razmišljati kada slažeš djecu po planu...)

Odgovori s citatom