da, i ja sam proučavala pravilnik i u onom zahtjevu za odgodu sam navela da kao roditelj smatram da će nam godina dana odgode koristiti zbog....(i onda sam tu svojim riječima objasnila zbog čega smatram da nije spremna za školu a godina dana će činiti razliku: nabrojala lošu koncentraciju, loše nošenje s frustracijama, potrebu za daljnjim logopedskim tretmanom, da je pri porodu imala oštećenje mozga, da je izvrsna u radu "jedan na jedan", ali da u grupnom radu ne prati upute i gubi interes i time ometa ostatak grupe...)

i nama je školska doktorica rekla da smatra da je ona spremna za školu i da je intelektualno bolja od 80% djece koja se upisuju (i da po njoj ona ne prati grupni rad jer joj je dosadno i zato što sve zna)
objasnili smo joj da odluka o odgodi nije donešena olako, da je od početka školske godine pojačano prati cijeli vrtićki stručni tim (i priložili smo nihov nalaz) upravo zbog naših dvojbi što je za nju bolje (i da sam jesenas još smatrala da ćemo je ipak upisati), i da su se na kraju svi složili da je odgoda za nju bolje rješenje od upisa
pitala je kad bi trebali reći koji je glavni razlog zbog kojeg tražimo odgodu, mi smo rekli emocionalna nespremnost na svakodnevne obaveze koje nosi škola (i nabrojali situacije zbog kojih to mislimo)
i u svim nalazima je njena kognitivna sposobnost ocijenjena kao visoka, ali da upis ne bi bio dobar za nju, da se preporuča odgoda upisa

uglavnom, telefonski su nam rekli da smo odgodu dobili, sad još čekamo rješenje (a ja se cijelo vrijeme bojim da su mi krivo rekli preko telefona)