Oprosti, nisam uopće vidjela tvoj post pa nisam odgovorila.

Za vježbu analize i sinteze treba se što češće igrati kod kuće s djetetom rastavljanja riječi na glasove. Konkretno, za tvoj slučaj, reci joj da ćeš joj govoriti na tajnom jeziku a ona mora pogoditi što si rekla. Onda ti kažeš npr. "Donesi mi č-a-š-u" a ona treba pogoditi što si rekla. Neka i ona tebi zadaje riječi na "tajnom jeziku".
Ja sam se to igrala sa svojim klincem kada je imao 4 godine i brzo je skužio. Njemu se to toliko svidjelo da smo stalno morali tako razgovarati (meni je već bilo pomalo dosadno) ali on je bio uporan: maaaama, razgovaramo slovački!!! (slovima
)
Ako dijete još nije svladalo početni i završni glas u riječi tu su savršene igrice kao ona "došla tetka iz Afrike i donijela punu torbu stvari koje počinju/završavaju glasom..." (sada on treba smisliti što više riječi koje počinju tim glasom.) Može i igra "kaladont" i sl. Bitno je da sve ide u opuštenoj atmosferi. (Ako netko ima baš velikih problema u svladavanju tehnike čitanja neka mi se javi na pp, ja imam učenika s lakom mentalnom retardacijom za kojega sam radila materijale i napravila mali priručnik s aktivnostima za vježbu - dijete je naučilo čitati i pisati!!!)