cure, kome se obratiti ako vam konstantno na uplatnicama za boravak i prehranu pisu krivo ime djeteta?
bas mi idu na zivce. dođe mi da ih takve vratim uciteljici, ali mislim da ona nema veze s tim.
cure, kome se obratiti ako vam konstantno na uplatnicama za boravak i prehranu pisu krivo ime djeteta?
bas mi idu na zivce. dođe mi da ih takve vratim uciteljici, ali mislim da ona nema veze s tim.
evo, prijavljujem informacije. Otišla sam i izašla kao jako ponosna majka smajlickojipucaodponosa. Znam ja da je moje dijete pametno (jesam skromna), ali lijepo je to čuti...opet, i opet, i opet
I uglavnom, sjedimo u autu i ide ovako razgovor (MM, Dijete i ja)
MM: Na koga si ti tako pametna?
Dijete: Na tatu
Ja: A što je sa mnom?
Dijete: Na tebe sam lijepa
..i što reć
jadro :rastop))
i da znaš da mala ima pravo, pa neće biti pametna na mamu plavušu
a glede uplatnica....kod nas nisu znali da je dvoje djece u boravku mada sam to ispunjavala u više od jednog upitnika, pa smo do sad plaćali dvije pune cijene! i da nisam išla pitati tako bi bilo i dalje
moja je curka dobila popis od 14 lektira i kaze mi da trebam donijeti "biljeznicu na kojoj pise lektira"!??!
za li itko o cemu se radi? je li to neka posebna biljeznica ili da donesem obicnu pisanku A?
pitaj za lektiru.
Mi smo kupili tvrdo ukoričenu A4 bilježnicu i ta će biti za sve 4 godine.
kako napredujete sa čitanjem? mi malo vježbamo i bolje ide, samo je spooora pa ne stigne napraviti uvijek sve zadaće u školi. očito ih prerano kupimo (15:30) pa kad još ima francuski 2xtjedno ne stiže
Posljednje uređivanje od maxi : 05.12.2012. at 08:28
Mi samo isto spori sa čitanjem, čita na pamet. Kada više vježbamo, bolje je, ali nije baš zainteresirana.
Naš je boravak takav da svaki dan nosi doma sve što je taj dan u školi radila i sami kontroliramo, jer kad smo torbu sa svim knjigama nosili samo petkom, imalo smo svašta za vidjeti.
Mi smo sada na broju 6. Vjerojatno će do kraja tjedna učiti još koji broj.
mi smo na oduzimanju iz matematike. na slovu G iz hrvatskog. iz prirode radimo dom (i sv. nikolu sada).
pitam za lektiru danas : )
Evo i od nas kratak prijavak.
Bila jučer na 2. informacijama, sve divno i krasno, pametna, mila i draga. Jedini problem je što je jako spora, ali to je zato što je, kako kaže učiteljica, prepedantna. Skužila sam to i doma, jer 5x briše slovo dok ne bude identičo onome u knjizi.
Sad ne znam da li da ju potičem da bude neurednija, a brža? Uglavnom, piše ljepše nego ja![]()
mi smo na Č, danas je mozda Ć
matematika: zbrajanje i oduzimnanje
lektira: hrabrica
Hrv. slovo Đ, Prir. dom i Sv.Nikola, Mat. krenuli s oduzimanjem, lektira ide od drugog polugodišta iako su bili početkom god. na upoznavanju s knjigama i mogli su si već posuđivati tko je htio. U rezredu je svega 5 čitača pa je naglasila da tko želi može podići knjige.
Koliko često idete na informacije, svaki mj., svaki drugi ili nikako... ja sam bila već dvaput i razmišljam da li da odem idući tj.
S njom zbilja nema problema (tako kaže učiteljica)da bar tako ostane i dalje ,čita, piše ,uredna,izvršava zadatke na vrijeme ..jedna od četiri je u razredu. Iako je ganjam kod kuće da ponovi.
Svaki put na infor. jedno te isto i nema baš nešto puno za reći o njoj,prođemo onako redom po predmetima,ponašanje i to je to. (a dobila sam dojam da učiteljica voli da se dođe i često naglasi dijeci da mame /tate dođu na infor. ). ?!
Posljednje uređivanje od genius : 06.12.2012. at 14:52
U prvom razredu visila sam na skoro svakim informacijama (1x tjedno). Kasnije je to došlo na neku mjeru 2x tjedno i toga se držim, kad su informacije popodne, da ne moram brisat s posla radi toga. Ako u tom mjesecu upadne roditeljski, idem jednom manje ili ocijenim da li treba... Neke propustim ako mi baš nije zgodno, ali najmanje 1x mjesečno odem. Lijepo se vidi. Ako dijete nema problema - uredno slušaš pokvale i raste ti perje iz repa, a ako ima problema, čuješ ih na vrijeme i možeš nešto poduzeti. Dobro je otići na informacije ako se sprema terenska nastava i tak... po osjećaju.
Naročito je bitno otići početkom zadnjeg mjeseca prije kraja škg ili prije polugodišta, jer u zadnja 2 tjedna obično nema informacija, barem je tako bilo kod nas (iako kažu da ove godine nema izvješća s ocjenama - ni knjižice ni svjedodžbe). No, bumo vidli...
Zaboravih napisati - bravo za djevojčicu!Nema bolje stvari za roditelja nego kad s djetetom nema problema, ne samo s ocjenama nego kad se dijete dobro osjeća u školi i kad se to vidi.
![]()
Posljednje uređivanje od Peterlin : 06.12.2012. at 16:50
mi smo bili na jednom sastanku i jednim informacijama.
bas si razmisljam hocemo li uopce ici vise.
dijete mi svaki dan donosi bravo! kuci i rjesava ispite sve tocno, sretna je i zadovoljna, ima prijatelje... meni dovoljno
kako ste zadovoljne s prvim polugodistem?
ja sam zadovoljna, nisam pre zadovoljna ali ok
ionako je uciteljica rekla da sam malo stroga
testove je sve rjesila za 5, uredna je, marljiva, trudi se...
a sad cekamo prve ocjene u drgom polugodistu pa cemo vidjeti kako ce biti...
mi nismo dobivali nikakva izvjesca, pa cak ni neke pohvalnice koje su se ovdje spominjale.
imali smo zavrsnu priredbu koja je bila fantasticna. lijepo smo se pocastili i ispricali.
na bozicnom sajmu su skupili dovoljno novaca i zadnji dan otisli svi zajedno u kino gledati pet legendi : )
naši su imali opću priredbu, znači ne za samo prvašiće tak imaju uvijek, sajam nemamo jer imamo previše razreda
imali smo priredbu,plesali su ,pjevali ,imali smo male radionice i naravno ugodno druženje nakon programa uz grickalice i sokiće.
Dobili smo "upute" smjernice kako za koje djete što treba vježbati preko praznika i na koji način ga zainteresirati za vježbanje,čitanje i sl. A na drugom papiru izvješće o ocjenama po predmetima(objašnjenje za svaki predmet i napredak u odnosu na početak),ponašanje,snalaženje,komunikacija s drugom djecom...
mi smo imali priredbu u gradskom kazalištu, pjevali na dva jezika, kratki igrokaz, recitirali, dan prije imali tulum u školi i dobili poklone, dan iza su imali humanitarnu akciju, prodavane su njihove rukotvorine za jednog bolesnog dječaka.... sve skupa su odlični, pozitivna atmosfera u razredu, nema ocjena, nema lektire, učiteljica je rekla da je ne forsiram previše, dovoljno je to što rade u školi...za preko praznika dobili 30tak str. iz Talijanskog za domaći rad, cca 20min dnevno...
i što se malene tiče, najbolje čita, najurednija je, odgovorna i usvojila je jezik, gotovo ne kaska za drugima, a Hrv. ionako zna najbolje... mama ponosna za sadai btw. već je izjavila da joj fali škola
cure, do kad nam vrijede dokumenti koje smo predali za subvencioniranu prehranu?
ja sam predala rjesenje o pravu na doplatak i u drugom ga mjesecu mislim produljiti, ali nema sanse da mi novo rjesenje stigne prije cetvrtog, petog mjeseca. i to sam dobro rekla. znao nam je doci i u sred ljeta.
i ja tako nekako. u biti je sve zadovoljila i usvojila, savladala. malo sporije čita, ali vidim kod nje napredak u smislu da ima volje sama pisati i čitati. na mali papirić nešto nacrta i s druge strane u 5-6 kraćih rečenica opiše slikujednu za mene jednu za nju i onda mi izvodimo tu predstavu.
ovaj zadnji tjedan ćemo odraditi lektiru. to im je već druga. ali sve što trebaju je pročitati, napisati pisca, ilustratora i nacrtati jedan element iz knjige. sada su to slikopriče....odgovoriti na 2-3 pitanja.
koja su slova u našoj abecedi "rođaci"?
da li S Š, Z Ž, Ć Č ili L Lj, N NJ, D DŽ? ili pak sva ta?
Anjice, jeste dobili poziv za upis u 1. razred![]()
Naši su već prošli tjedan završili sa svim gradivom predviđenim za 1. razred, zapravo me jako zanima što će raditi još puna tri tjedna
Nego, kako vaše škole slave svoj dan? Odnosno, tjedan? Jer kod nas skrate produženi boravak (do 15 h, i sad muku mučim što ću i kako ću), a jedan dan uopće nema škole![]()
Moj je drugaš, ali je učiteljica najavila da će do kraja ovog tjedna završiti s većinom posla jer se od sljedećeg očekuje štrajk.
Dan škole su imali nekidan, bila je normalna nastava, jedino se u tijeku nastave odigrala neka rukometna utakmica koju su učenici gledali sa svojim učiteljicama.
Kako su prvasici s ove teme? Meni zanimljivo sve sto pisete - upijam. Uskoro cemo i
mi u predskolske vode pa u skolske...
Moja je super
Bas su danas na izletu
I oni su gotovi s gradivom, slijedi ponavljanje i pisanje zavrsnih testova (cijela godina) iz mat, pid i hj
ne cini mi se da je to prerano (i ja sam u srednjoj gotova s gradivom)
kod nas su svi testovi obavljeni, program cijeli završen, sad imaju laganini vježbice do kraja. i zadnji tjedan izlet
prošlo je brzo, prebrzo
Cestitke mame i tate i prvasici![]()
Moja je od jeseni predskolka, ufuravam se lagano u susret sa sustavom... Vasa su iskustva dragocjena
Što biste promjenili sljedeće školske godine(da možete,dodali,izbacili....)??
Konkretno ja sam malo razočarana jer nema knjižica ,nego su svjedođbe , voljela bi da imaju raznovrsniju prehranu i više kuhanog,više školskih i izvan školskih aktivnosti,bar još jedan izlet- djeca su oduševljena.
Da li vam se nešto nije svidjelo u ovoj školskoj godini?! I da li ste zadovoljni napretkom svog djeteta?
ja bih isto još jedan izlet i manje kupovnih muffina i pizza u kuhinji boravkaša (svaki tjedan su na meniju,muffini nekad i više puta u istom tjednu)
sa svim ostalim sam jako zadovoljna,najviše s učiteljicom koja me,blago rečeno,oduševila
da smo sami birali,ne bi bolju izabrali.
mijenjala bih jedino sebe i svoja očekivanja s početka šk.godine.
meni osobno,kao majci,a i kao nastavniku, je ova školska godina bila od velikog značaja.
moja prvašićka piše još barem dva testa idući tjedan, a vidim da nisu ni zadnju lektiru obradili............jednako i drugašićka, osim lektire
naši su sa svim gotovi, lektira zadnja je bila u ponedjeljak,a danas pišu još engleski i to je to.